Der Jaufe
Forum Hall of Fame Inductee
Ja, dat is babyvoeding volgens een deel van het forum, maar hoezo breng je dit op? In een Smoothie zou ik eerder yoghurt doen dan melk.Melk!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Let op: This feature may not be available in some browsers.
Ja, dat is babyvoeding volgens een deel van het forum, maar hoezo breng je dit op? In een Smoothie zou ik eerder yoghurt doen dan melk.Melk!
Hangt af van hoe vloeibaar je hem wil. Met yoghurt, bevroren fruit en banaan wordt het een stuk dikker, en heb je een lepel nodig. Met melk kun je het drinken.Ja, dat is babyvoeding volgens een deel van het forum, maar hoezo breng je dit op? In een Smoothie zou ik eerder yoghurt doen dan melk.
Jongens, wat is er mis met gewoon kauwen op je fruit? Ook beter voor het milieu!
Yoghurt en een beetje water kan ook.Hangt af van hoe vloeibaar je hem wil. Met yoghurt, bevroren fruit en banaan wordt het een stuk dikker, en heb je een lepel nodig. Met melk kun je het drinken.
Overigens gebruik ik het vaak beiden, en dan de verhouding afhankelijk van de andere ingredienten. Hoe meer grapefuit / sinaasappelsap, hoe minder melk, etc.
Doe ik ook! Maar daarnaast soms ook een smoothie. Vooral als de bananen wat bruiner worden.Jongens, wat is er mis met gewoon kauwen op je fruit? Ook beter voor het milieu!
Die geef ik sowieso aan mijn kinderen.Doe ik ook! Maar daarnaast soms ook een smoothie. Vooral als de bananen wat bruiner worden.
Fair enough, ik ook.Die geef ik sowieso aan mijn kinderen.
Purist.Jongens, wat is er mis met gewoon kauwen op je fruit? Ook beter voor het milieu!
Purist.
Uhm, dat zijn toch de smoothiemakers?Purist.
Echter is mij altijd geleerd dat het schadelijk is wanneer je olie zo ver verhit totdat de olie begint te roken. Daarom vroeg ik me af hoe dit precies zit? Het is namelijk wel belangrijk dat je pan zo heet is dat je de rijst echt gaat bakken
Je moet vooral niet de fout maken door hetzelfde te koken maar dan het vlees weg te laten. Natuurlijk is het dan saaier, zeker als het gerecht initieel rondom het vlees is samengesteld. Er zijn echter vreselijk veel heerlijke gerechten / recepten zonder vlees. Met vooral groenten kun je super veel. De vrouw en ik houden allebei van (experimenteel) koken, dus veel verschillende dingen passeren de revue.
We halen sinds kort ook eens in de zoveel tijd een pakket met streekproducten op, die door boeren in de buurt wordt samengesteld. Groenten, aardappelen, maar ook ambachtelijke yoghurt bijvoobeeld. Super vers, altijd seizoensproducten en vaak lekkerder dan in de supermarkt. Daarnaast is het leuk dat je niet precies weet wat je krijgt, en dat je dan dus van al het spul wat moois moet maken.
HelloFresh ook wel eens gedaan, maar dat vind ik wel wat aan de prijzige kant. Wel lekker, overigens.
Waarom plaats jij dit politieke issue in het kook-topic???Dan ben ik nu heel benieuwd wat experimenteel koken is voor jouw? Geef eens aan paar recepten hier weer, zodat ik een idee kan krijgen of ik het ook kan doen?
En streekproducten zijn de bomb! Lekker vers, niet door de molen van de grote transporteurs gegaan. Lokaal, je weet wie je geld krijgt en er ook voor werkt.
Hellofresh, vind ik maar niets. Heel veel goedkope groente, weining echte variatie in de kwaliteitsgroente. Ik laat het lekker links liggen.
Nou ja, experimenteel is misschien een groot woord, maar ik bedoel je dat ik het leuk vind om te koken met wat ik in huis heb. Iets wat ik in studententijd heb ontwikkeld (zodat ik niet naar de winkel hoefde, haha). Dus zonder recept, of recepten proberen samen te voegen etc. Of spullen te kopen die je niet vaak gebruikt, en kijken wat je ermee gaat doen. Zelfde principe met zo'n box uit de streek.Dan ben ik nu heel benieuwd wat experimenteel koken is voor jouw? Geef eens aan paar recepten hier weer, zodat ik een idee kan krijgen of ik het ook kan doen?
En streekproducten zijn de bomb! Lekker vers, niet door de molen van de grote transporteurs gegaan. Lokaal, je weet wie je geld krijgt en er ook voor werkt.
Hellofresh, vind ik maar niets. Heel veel goedkope groente, weining echte variatie in de kwaliteitsgroente. Ik laat het lekker links liggen.
Waarom plaats jij dit politieke issue in het kook-topic???
Nou ja, experimenteel is misschien een groot woord, maar ik bedoel je dat ik het leuk vind om te koken met wat ik in huis heb. Iets wat ik in studententijd heb ontwikkeld (zodat ik niet naar de winkel hoefde, haha). Dus zonder recept, of recepten proberen samen te voegen etc. Of spullen te kopen die je niet vaak gebruikt, en kijken wat je ermee gaat doen. Zelfde principe met zo'n box uit de streek.
Moet je ook naar mij luisteren. Vegagehakt is gewoon meh en een bonengerecht heeft geen gehakt nodig (maar misschien jouw gerecht wel, ik denk aan taco's/enchiladas/buritos met veel verschillende bonen).Nou sorry mannen. Ik ben niet blij geworden van vegetarische gehakt en spek door mijn bonen. Dat doen we niet nogmaals.
Morgen nog wel eens kijken hoe de linzen in de pastasaus smaken.