Kookkunsten / recepten

Ik heb vandaag brocolipuree gemaakt. Nou doe ik dat bijna wekelijks, dus ik besloot wat te veranderen. Twee flinke lepels mosterd erdoor (op een kilo broccoli). Dat gaan we vaker doen. Heerlijke kippendijfilet erbij... Ik vond het jammer dat m'n bordje leeg was.
 
Ter inspiratie voor mensen die wat minder vlees willen eten maar niet zo goed weten hoe of die geen fan zijn van vegavlees:

  • Maak eens een vegetarisch gerecht (en dus niet een vleesgerecht vegetarisch maken), zoals bijvoorbeeld shakshuka en varieer met (zoete) aardappel, bonen, pompoen, aubergine.
  • Vervang je kip eens door iets heel anders: strooi wat geroosterde cashewnoten over je bami, roer gekookte eieren door je kip-kerrie of maak je roti met pompoen.
Als je toch wat vleesvervangers wil proberen, dit zijn twee van mijn favorieten:

Deze hamburgers van Blue Butcher vind ik misschien nog wel lekkerder dan gewone hamburgers. Hartstikke sappig en vol van smaak, absoluut het proberen waard.

En deze shoarma van Vivera is ook heel goed. Vervang de helft van je gewone shoarma voor deze om het te proberen zodat je niet meteen niks meer te eten hebt als blijkt dat je het toch niks vindt (geloof ik niet, maar toch). Zorg er wel voor dat je het niet te lang bakt, want dan worden ze wat taai.

Ik wilde nog een recept delen voor echt heel lekkere enchiladas, maar ik krijg de foto niet erop (bestand is te groot of niet scherp als ik 'm verklein). Mocht je interesse hebben, stuur me een pb!
 
Biefstuk, het meest overrated stukje vlees dat er is...
Dan heb je geen goede biefstuk gehad tot nu toe... :sneaky:

Tenzij je daadwerkelijk vegetarisch of veganistisch zou zijn zou ik het eigenlijk een beetje dwars vinden als je een goede ossenhaasbiefstuk van een goede slager "overrated" zou vinden. Kijk, over smaak valt niet te twisten. Maar "overrated" impliceert dat iedereen het geweldig vindt terwijl het eigenlijk niks voorstelt.
Als je het over een biefstuk van de supermarkt zou hebben, ok.

En wat is dan een ondergewaardeerd stukje vlees? Wat zou de lof moeten krijgen die dat vieze biefstuk nu krijgt?

Sowieso is het weer een streepje voor je, hè. Ajax, kaas...volgens mij hou je ook niet van bier, en nu dit.
200.gif
 
Moet je ook naar mij luisteren. :p Vegagehakt is gewoon meh en een bonengerecht heeft geen gehakt nodig (maar misschien jouw gerecht wel, ik denk aan taco's/enchiladas/buritos met veel verschillende bonen).
Het waren sperziebonen.
Ik heb vandaag brocolipuree gemaakt. Nou doe ik dat bijna wekelijks, dus ik besloot wat te veranderen. Twee flinke lepels mosterd erdoor (op een kilo broccoli). Dat gaan we vaker doen. Heerlijke kippendijfilet erbij... Ik vond het jammer dat m'n bordje leeg was.
Broccolipuree? Gewoon je broccoli stampen?

Van de week shakshuka gegeten. Ik vond het niet bijzonder.
 
Dan heb je geen goede biefstuk gehad tot nu toe... :sneaky:

Tenzij je daadwerkelijk vegetarisch of veganistisch zou zijn zou ik het eigenlijk een beetje dwars vinden als je een goede ossenhaasbiefstuk van een goede slager "overrated" zou vinden. Kijk, over smaak valt niet te twisten. Maar "overrated" impliceert dat iedereen het geweldig vindt terwijl het eigenlijk niks voorstelt.
Als je het over een biefstuk van de supermarkt zou hebben, ok.

En wat is dan een ondergewaardeerd stukje vlees? Wat zou de lof moeten krijgen die dat vieze biefstuk nu krijgt?

Sowieso is het weer een streepje voor je, hè. Ajax, kaas...volgens mij hou je ook niet van bier, en nu dit.
200.gif
Ik ben geen vegetariër (meer), maar ik vind biefstuk gewoon heel erg saai. Kraak noch smaak, vaak een beetje taai (maar dat zal vast aan de bereiding liggen) en niets bijzonders.
Ik ben vroeger wel regelmatig meegenomen naar een restaurant waar biefstuk volgens mij hun specialiteit was, maar het heeft me nooit kunnen bekoren. En aangezien iedereen het zo fantastisch vindt, vind ik het erg overrated.

Wat ondergewaardeerd is zou ik echt niet weten, ik eet sowieso weinig vlees, maar mijn favoriet is denk ik 'gewoon' een gehaktbal, mits goed gekruid uiteraard. Ik eet ze nauwelijks, maar daarvan loopt het water me echt in de mond. :drool:
 
Broccolipuree? Gewoon je broccoli stampen?
Broccoli koken en dan met de staafmixer pureren. Kruiden erbij en dan heb je een soort aardappelpuree waar je ook nog heel makkelijk andere groenten bij kunt eten.

Werkt ook heel lekker met bleomkool. Koken, beetje kookroom erdoor en na het staafmixen lekkere verse bieslook erdoor snijden. Heerlijk!
Dat had ik vandaag ook weer gedaan. 500gr velderwtjes, 500gr bloemool(dat werd puree) en 500gr kippendij.

Dat was mijn laatste zakje kippendijfilet, dus ik heb vanmorgen Mr Fillet weer een mailtje gestuurd. Er kan elk moment 10 kilo kippendijfilet geleverd worden. (Met een electrisch autootje, want je moet CO2 beperken waar je dat kunt.:)) Die gaan dan weer in hun slaapzakjes in de vriezer en elke dag wordt er een zakje uit die koude vriezer gehaald en dat mag dan lekker opwarmen in de pan. :drool:(Y)
 
Broccoli koken en dan met de staafmixer pureren. Kruiden erbij en dan heb je een soort aardappelpuree waar je ook nog heel makkelijk andere groenten bij kunt eten.

Werkt ook heel lekker met bleomkool. Koken, beetje kookroom erdoor en na het staafmixen lekkere verse bieslook erdoor snijden. Heerlijk!
Dat had ik vandaag ook weer gedaan. 500gr velderwtjes, 500gr bloemool(dat werd puree) en 500gr kippendij.

Dat was mijn laatste zakje kippendijfilet, dus ik heb vanmorgen Mr Fillet weer een mailtje gestuurd. Er kan elk moment 10 kilo kippendijfilet geleverd worden. (Met een electrisch autootje, want je moet CO2 beperken waar je dat kunt.:)) Die gaan dan weer in hun slaapzakjes in de vriezer en elke dag wordt er een zakje uit die koude vriezer gehaald en dat mag dan lekker opwarmen in de pan. :drool:(Y)
Maar wat nou als je 10 kilo kip vervangt door 10 kilo linzen? :geek:
 
Je mag ondertussen iets anders doen, he. Je hoeft er niet bij te blijven, toch? :maniac:

Dansje doen naast de airfryer schijnt geluk te brengen :ROFL:
Ovenfriet kopen, in een bakje doen en dan wat olie over heen en goed insmeren, dan 12 min er in en om de 3 min schudden en je krijgt krokante foodporn frietjes, de twister fries van BK die je ook in de super kan kopen zijn helemaal magie in de airfryer :love:
 
Terug
Bovenaan Onderaan