De Bouterbaas
Grappigste forummer 2021
Ooit, in een forumversie hier heel ver vandaan was er een receptentopic. En zowaar, nu ook weer. Bespreek hier receptenen andere culinaire zaken die u graag wilt delen.
Laatst bewerkt:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Let op: This feature may not be available in some browsers.
Ooit, in ene forumversie hier heel ver vandaan was er een receptentopic. En zowaar, nu ook weer. Bespreek hierreceptenen andere culinaire zaken die u graag wilt delen.
En wat wilde jij delen?
Ik nam ook aan dat De Bouterbaas iets wilde delen...
Wat De Bouterbaas deelt, wil je niet etenIk nam ook aan dat De Bouterbaas iets wilde delen...
Ik kook van alles. Maar mijn favoriet is waarschijnlijk 's zomers de BBQ. En dan niet een of ander voorgemarineerd pakket uit de supermarkt maar echte stukken vlees.
Ik kook ook nog wel eens Kroatisch, op korte termijn waarschijnlijk weer een keer Sarma.
Wat De Bouterbaas deelt, wil je niet eten
Dat klinkt wel lekker!Ik nam ook aan dat De Bouterbaas iets wilde delen...
Ik kook van alles. Maar mijn favoriet is waarschijnlijk 's zomers de BBQ. En dan niet een of ander voorgemarineerd pakket uit de supermarkt maar echte stukken vlees.
Ik kook ook nog wel eens Kroatisch, op korte termijn waarschijnlijk weer een keer Sarma.
Sinds afgelopen zomer hebben we een keramische bbq. Zo'n Big Green Egg, maar dan de goedkopere, maar kwalitatief even goede, GrillGuru. Leuk om allerlei dingen mee uit te proberen, erg veelzijdig en na even oefenen makkelijk mee te werken. Heb al een hele zwik aan gerechten uitgeprobeerd:
- hele kip
- pulled pork
- Tomahawk gewoon grillen en cavemanstyle (Vlees rechtstreeks op de kolen)
- vis gerookt
- hele bloemkool (voor mijn vegetarisch etende vrouw)
- uiensoep
- pizza
En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Afgelopen "winter" ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Hoewel het lastig is om de bbq dan op een hoge temperatuur te krijgen (richting 300 graden).
Ben toch meegegaan in de hype en heb 15 hamsters gekocht. Weet iemand hier hoe je die beesten moet klaarmaken? #dtv
Als iemand nog airfryer tips nodig heeft... ik ben de AirMeister
Bouterbaas ook, aldus zijn Bouterbazinnetje. Geen frisse air, maar wel veel...[...]ik ben de AirMeister
Kun jij tofu een beetje fatsoenlijk bereiden? Heb het nu een paar keer geproefd in een restaurant, maar er zit echt kraak noch smaak aan.En voor mezelf wordt het dan tofu ipv kip
Tijd voor een 5e like mogelijkheid, een gezichtje waarbij t kwijl uit de bakkes looptVandaag staat het Perzische “Zereshk-polo” op het menu hier.
Perzisch saffraan rijst met als topping de Iraanse rode zure bessen, amandel schijven, gebakken wortel schijven, grof gemalen pistachenoten en grof gemalen walnoten ( allemaal 20 seconden bakken).
Daarbij kip: eerst braden met wat uien ( samen bakken), kurkuma, kardemom, kaneel en zout.
Saffraan eerst in een molentje fijn malen. Daarna twee theelepels in een volle glas heet water gooien en 5 minuten laten staan.
Saffraan in water over de gebraden kip gooien. Kwart glas lemon/citroensap er over heen. Eerst op een hoog vuur tot het kookpunt laten komen en daarna 30-40 minuten op een laag vuur gaar laten worden. Af en toe een klein beetje water toevoegen.
Ik serveer het met een salade van gemengde sla , avocado, tomaten en rode uien ( niet te veel, kun je ook weglaten indien niet gewenst). Met honing mosterd saus.
En voor mezelf wordt het dan tofu ipv kip
Ik laat tofu uren van te voren in een marinade van saffraan ( zoals hierboven uitgelegd hoe saffraan te gebruiken, want de meeste mensen gooien wat blaadjes in het eten maar dat is echt zonde) zout en peper, wat kaneel poeder etc in de koelkast.Kun jij tofu een beetje fatsoenlijk bereiden? Heb het nu een paar keer geproefd in een restaurant, maar er zit echt kraak noch smaak aan.