Een dun plakje op een dikke hamburger. Vooruit.Vleestomaat?
Een dun plakje op een dikke hamburger. Vooruit.Vleestomaat?
Ik dacht eens te zoeken naar een gezond en duurzaam broodbeleg. Lees: geen vlees, kaas of zoet. Ging ik op het potje van de groentespread kijken. Die stond boven de jam en niet voor niks. Exact evenveel suikers. Dan toch maar gewoon kaas of worst op brood.
Dat spul is zo verschrikkelijk lekker dat ik echt moet oppassen dat ik mezelf niet dik vreet.100% pindakaas al geprobeerd?
Humm humm humm usMopper mopper mopper.![]()
Ga je mond spoelen! Pindakaas is echt het allergoorste op deze wereld. Ik raak die potjes niet eens aan. Wat een walgelijke geur.100% pindakaas al geprobeerd?
Ik zal het salade vak nog eens induiken. Maar het moet ook nog een beetje gezond zijn.Wat je ook nog kan doen is een eitje bakken, of verschillende salades zoals sellerie. Een aantal van die johma salades zijn ook wel prima. Zijn echt genoeg opties. Maar begin ik toch ook altijd de dag met minimaal 1 broodje Nutella, ook niet echt gezond of milieubewust.. Hoeft ook niet alles perfect te doen natuurlijk.
Humm humm humm us
Ga je mond spoelen! Pindakaas is echt het allergoorste op deze wereld. Ik raak die potjes niet eens aan. Wat een walgelijke geur.
Ik zal het salade vak nog eens induiken. Maar het moet ook nog een beetje gezond zijn.
Dadels…. Pfff. Die zitten bijna in de categorie pindakaas. Sorry.Twee ideeën voor ontbijt: beide wel aan ietwat zoete kant:
1. Meng 4 eetlepels Tahini met 1 eetlepel dadel siroop en dik smeren op je brood. Let op: je moet eerst goed en grondig in het Tahini potje. Meestal staat er een laagje tahini olie er boven op die je goed moet mengen door de inhoud van het potje.
2. Ontpit 5 dadels en leg ze 10 minuten in een kom met wat melk ( of water). Hierna de dadels fijn maken ( stampen). Zet een koekenpan met een beetje olie op het vuur en voeg de dadels toe en 2 minuten bakken. Voeg wat fijngemalen walnoten toe en bak die ook heel even mee. Voeg wat peper, zout en kaneel toe. Voeg 3 eieren toe en bak dat mee. Klaar.
Eet dit met geroosterd bruin brood.
Edit: de koekenpan is natuurlijk van het merk Tefal![]()
En rozijnen dan, meneer de moeilijke eter?Dadels…. Pfff. Die zitten bijna in de categorie pindakaas. Sorry.
En rozijnen dan, meneer de moeilijke eter?
Poeh, dan is het al bijna middag voordat ik aan mijn ontbijt zit.Twee ideeën voor ontbijt: beide wel aan ietwat zoete kant:
1. Meng 4 eetlepels Tahini met 1 eetlepel dadel siroop en dik smeren op je brood. Let op: je moet eerst goed en grondig in het Tahini potje. Meestal staat er een laagje tahini olie er boven op die je goed moet mengen door de inhoud van het potje.
2. Ontpit 5 dadels en leg ze 10 minuten in een kom met wat melk ( of water). Hierna de dadels fijn maken ( stampen). Zet een koekenpan met een beetje olie op het vuur en voeg de dadels toe en 2 minuten bakken. Voeg wat fijngemalen walnoten toe en bak die ook heel even mee. Voeg wat peper, zout en kaneel toe. Voeg 3 eieren toe en bak dat mee. Klaar.
Eet dit met geroosterd bruin brood.
Edit: de koekenpan is natuurlijk van het merk Tefal![]()
Die kunnen wel.En rozijnen dan, meneer de moeilijke eter?
Je kunt de dadels dus vervangen door rozijnen of vijgen.Die kunnen wel.
Valt mee hoor. Het is 15 minuten werk. Of kun je echt niet multitasken?Poeh, dan is het al bijna middag voordat ik aan mijn ontbijt zit.![]()
Niks #omdenken aan, beste baas. Een airfryer is gewoon een handzaam gemaakte oven. Hij werkt kennelijk net iets anders als ik 24kitchen mag geloven (al snap ik nog steeds niet wat het verschil dan is adhv die pagina & ik heb er zelf ook eentje), maar het blijft gewoon een oven. Blaast hete lucht.
Airfryers zijn ontworpen om ingrediënten zo knapperig mogelijk te maken. Het vocht en vet dat tijdens het bakken van deze ingrediënten vrijkomt, wordt direct afgevoerd naar de bodem van de airfryer. In ovens daarentegen, blijft dat vocht en vet in dezelfde ruimte als hetgeen dat je afbakt. Hierdoor worden je frietjes niet zo knapperig en blijven je kroketten aan de slappe kant.
Twee jaar een apparaat gebruiken waarvan je denkt dat het niet werkt? Dat is nog eens hardleers zijn! Bij mij werkt het ding trouwens prima, zolang je hem maar goed schoonmaakt.Na twee jaar dat ding gebruiken geloof ik er heulemaol neks van.
Twee jaar een apparaat gebruiken waarvan je denkt dat het niet werkt? Dat is nog eens hardleers zijn! Bij mij werkt het ding trouwens prima, zolang je hem maar goed schoonmaakt.