Kookkunsten / recepten

Ik heb n hekel aan "frites" types - friet of patat is beide prima. ;)
71995831.jpg
 
Je komt uit de klei de Zuiderzee, en van de verkeerde kant van de IJssel. :maniac:
Is de ijsel eigenlijk de laagst mondende rivier(tak) ter wereld, met zijn uitloop in de ver onder zeeniveau gelegen flevopolder? :unsure::geek:
 
Laatst bewerkt:
Wellicht miste het punt:
FF los van welk woord je kiest (Friet of Patat); beide vallen toch in de categorie ontelbare woorden zonder meervoud?
Zoals Snoep. (We eten snoepen/frieten klinkt gewoon niet). Frietjes (snoepjes) kan dan wel weer.

Frites, Frieten, Patatten vind ik niet klinken. Maar is dat aangeboren of zijn de meeste mensen het hier mee eens?

Zelfde geldt overigens nog altijd voor mij bij woordcombinaties zoals "de topic" - het klinkt gewoon fout - "het topic" is correct, bronnen die anders beweren erken ik niet. :p
 
Laatst bewerkt:
Wellicht miste het punt:
FF los van welk woord je kiest (Friet of Patat); beide vallen toch in de categorie ontelbare woorden zonder meervoud?
Zoals Snoep. (We eten snoepen/frieten klinkt gewoon niet). Frietjes (snoepjes) kan dan wel weer.

Frites, Frieten, Patatten vind ik niet klinken. Maar is dat aangeboren of zijn de meeste mensen het hier mee eens?

Zelfde geldt overigens nog altijd voor mij bij woordcombinaties zoals "de topic" - het klinkt gewoon fout - "het topic" is correct, bronnen die anders beweren erken ik niet. :p
Dit zet die hele titel 'slimste' toch in een wat ander licht. Jammer, de titel verliest een beetje glans.:drool:
 
Wellicht miste het punt:
FF los van welk woord je kiest (Friet of Patat); beide vallen toch in de categorie ontelbare woorden zonder meervoud?
Zoals Snoep. (We eten snoepen/frieten klinkt gewoon niet). Frietjes (snoepjes) kan dan wel weer.

Frites, Frieten, Patatten vind ik niet klinken. Maar is dat aangeboren of zijn de meeste mensen het hier mee eens?

Zelfde geldt overigens nog altijd voor mij bij woordcombinaties zoals "de topic" - het klinkt gewoon fout - "het topic" is correct, bronnen die anders beweren erken ik niet. :p
"He jongens, van waar komde gullie met die'n frieten?":

 
Friet van Piet..Patat van Ad.. allebei gruwelijk lekker...maar dan wel uit de snackbar...frietkot....patatfabriek of....cafetaria..
 
In een interview met Jamaicaan Bolt las ik over "Yam" een aardappel soort die o.a goed schijnt goed te zijn tegen ontstekingen. Weet iemand of dit het zelfde is als de standaard zoete aardappel die je bij de Toko of supermarkt kunt halen? Die zijn namelijk erg lekker
 
In een interview met Jamaicaan Bolt las ik over "Yam" een aardappel soort die o.a goed schijnt goed te zijn tegen ontstekingen. Weet iemand of dit het zelfde is als de standaard zoete aardappel die je bij de Toko of supermarkt kunt halen? Die zijn namelijk erg lekker
Yams zijn niet hetzelfde als de standaard zoete aardappel. Maar yams zijn prima verkrijgbaar in Aziatische en Surinaamse toko's. De gemiddelde supermarkt zal ze niet hebben en als ze ze onverwachts wel verkopen dan betaal je 3 keer de prijs van die in de toko.
Net als bij de voor ons gewone aardappelen zijn er ook tig verschillende yams in alle soorten, kleuren en maten. Net als aardappelen hebben ze dezelfde textuur. En ze zijn net zo versatiel. Ik zou gewoon naar een toko gaan en eventueel vragen. Die kunnen je dan ook prima vertellen over de smaak. En dan weet je het. Yams zijn overigens ook heel populair onder Amerikanen (geimporteerd door immigranten). Dus recepten vinden met yams zal je geen enkele moeite kosten.

Overigens als je je luie stoel niet uit wilt: https://www.webstaurantstore.com/blog/3080/sweet-potato-vs-yam.html
 
Laatst bewerkt door een ninja:
Yams zijn niet hetzelfde als de standaard zoete aardappel. Maar yams zijn prima verkrijgbaar in Aziatische en Surinaamse toko's. De gemiddelde supermarkt zal ze niet hebben en als ze ze onverwachts wel verkopen dan betaal je 3 keer de prijs van die in de toko.
Net als bij de voor ons gewone aardappelen zijn er ook tig verschillende yams in alle soorten, kleuren en maten. Net als aardappelen hebben ze dezelfde textuur. En ze zijn net zo versatiel. Ik zou gewoon naar een toko gaan en eventueel vragen. Die kunnen je dan ook prima vertellen over de smaak. En dan weet je het. Yams zijn overigens ook heel populair onder Amerikanen (geimporteerd door immigranten). Dus recepten vinden met yams zal je geen enkele moeite kosten.
Thanks ik ga misschien vanmiddag even kijken
 

Zojuist deze gemaakt. Jam

Fijn recept ook

En by the way: pittig valt reuze mee :ROFL:

Als ik lees dat ze zeewater willen om de pastate koken en 3 teentjes knoflook voor 4 personen, en slechts 15 minuten laten pruttelen dan zal ik nogal wat veranderen aan het recept.

Verder is pasta chorizo heerlijk, net als zalm met chorizo saus: https://www.servingdumplings.com/nl/gerechten/zalm-met-een-romige-tomatensaus-en-chorizo/
 
Als ik lees dat ze zeewater willen om de pastate koken en 3 teentjes knoflook voor 4 personen, en slechts 15 minuten laten pruttelen dan zal ik nogal wat veranderen aan het recept.

Verder is pasta chorizo heerlijk, net als zalm met chorizo saus: https://www.servingdumplings.com/nl/gerechten/zalm-met-een-romige-tomatensaus-en-chorizo/
Ach zo is het met elk recept/filmpje wat ik zie: Ik haal de tips er uit en iets wat ik betwijfel doe ik op de manier hoe ik het zelf beter denk te doen. Koken blijft een kunst en geen exacte wetenschap. De een kookt de pasta in een volle pan water, de ander pakt een liter per 100g, de ander flikkert er weer olie bij.. Het ingrediëntenlijstje is vaak hetgeen wat het meest boeiend is vind ik
 
Terug
Bovenaan Onderaan