Directie PSV - Algemeen

Relix

Aanvoerder
D'r schrijven meer mensen een boek over hun ervaringen, op welk gebied dan ook. Toon heeft dat ook gedaan, op het gebied van bestuur. Dat lijkt me gezien zijn ervaring wel logisch. Mag de man wat in zijn vrije tijd doen? Als zijn hobby vissen was, zouden we dan ook steeds terugvallen over "Toon en zijn hengel"?
Dan waren er ongetwijfeld ook grapjes gemaakt als "Toon en PSV vissen altijd achter het net", en "met Toon vangen we alleen maar bot." ,)
 

666

Invaller
Ieder zijn mening. Ik gok zo dat je zijn boeken niet gelezen hebt? Indien wel, en je kunt je niet vinden en hoe die man tegen zaken aankijkt, ga ik graag met je in discussie over ideeen en zienswijzen van de beste man en waarom hij het volgens jou al dan niet mis-heeft of op welk vlak het beter kan.

Het argument hij schrijft "boekjes" en dus is hij geen goede TD is echt onzin wat mij betreft. De hele wereld micromanged groepen personen tegenwoordig en blijkbaar wil men graag meer van dit soort boeken over managementstijlen lezen. Dat ze goed ontvangen worden komt doordat Toon Gerbrands juist al jaren ervaring heeft met het leidinggeven aan sportploegen en teams, bij meerder clubs met uiteenlopende doelstellingen en budgetten maar ook in andere sporten als schaatsen en volleybal. Die praktijkervaring en het feit dat hij daadwerkelijk leeft in die wereld maken zijn boeken blijkbaar interessant en succesvol.

Het is niet dat PSV hem een aanstelling heeft gegeven na het lezen van zijn eerste manuscript. Het schrijven van die "boekjes" is wat mij betreft daarom een waardeloos argement om om Toon zijn vertrek te gaan lopen roepen, zeker in een tijd waarin de club het moeilijk heeft en juist de ervaring van Gerbrands volgens mij echt van belang zullen zijn. Wel is het zaak dat hij zijn "succesformule" inderdaad waarmaakt en hij laat zien om bij tegenslagen de boel weer om te draaien en de weg omhoog in te sturen. Dat is de enige relevante manier om zijn functioneren te beoordelen wat mij betreft. Oh, en de meeste leiders zijn licht narcistisch, egoistisch en kritisch maar tevens empatisch, geduldig en vastberaden. Dat geeft hij zelf ook al aan van zichzelf. Zolang je niet gedwongen word om zijn boekje te kopen bij het nemen van een seizoenskaart zal het mij worst zijn hoeveel boeken hij nog publceerd, mits zijn priotiteit maar wel het functioneren van PSV is en niet de deadline van zijn nieuwste uitgave.
Ik heb er geen problemen mee dat iemand boeken schrijft over zijn vakgebied en dat maakt de persoon in kwestie niet per definitie ongeschikt voor PSV.
Het was een argument op jouw stelling dat Toon "Is als het goed is/gaat niet of nauwelijk zichbaar", daar ben ik het namelijk niet helemaal mee eens.
 
Bovenaan Onderaan