AZ - PSV | Zondag 21 maart | Eindstand 2-0

Status
Je kunt niet meer reageren.

Mikasa

Internationale Legende

Over de CV: Ik denk dat de meeste tegendoelpunten van de laatste tijd vooral in de linie ervoor zitten. We hebben het hier over de mogelijkheden van Rosario en Sangare om vooruit te spelen maar ik vind het een veel groter probleem dat ze vaak hun man laten lopen. Ze pakken het vaak goed op, maar een paar keer per wedstrijd komt er een man daar vrij en dat is gewoon dodelijk. En dan kan je beter daar óf een aanvallend ingestelde speler óf een verdediger neerzetten.

Van de spelers die je noemt vind ik op dit moment Dumfries, Max en Ihattaren erg slecht op dit moment. Sinds de winterstop is Sangare ook niet geweldig.
Ihattaren valt toch nu niet te beoordelen? Hij speelt niet of nauwelijks. Dumfries en Max spelen inderdaad erg matig. En bij Sangaré begin ik me af te vragen wat zijn niveau is. Dat van voor of na de winterstop?

Rosario en Sangaré laten wel een hun man lopen, maar met name het veel te hoog staan van het hele team zorgt voor problemen. Vooral aan de zijkanten, waar Max en Dumfries als buitenspeler geposteerd staan.
Gisteren hadden we nagenoeg een fitte selectie op Boscagli na. Madueke wordt altijd geroepen dat we die missen, maar gisteren wordt hij gebracht wanneer we al verzopen zijn?
Vertessen is nu blijkbaar beter?
Is er iemand die iets in Vertessen ziet, behouden Schmidt? Wie brengt zo'n jongen nu in, als je Madueken en Ihattaren op de bank hebt zitten? Sterker nog: waarom zit de jongen überhaupt bij de selectie.
 

Ongezouten

Assistent Bondscoach
Liever lelijk voetbal met resultaat waarbij ik op dinsdagavond PSV in de CL kan zien dan, “mooi voetbal” waarmee we 2/3 worden en de club langzaam maar zeker afglijdt. Ik weet het wel.
Dat mooie voetbal heb ik bij PSV nog niet gezien, dus je conclusie lijkt me wat voorbarig, want wie zegt dat je automatisch 2de of 3de gaat worden door mooi voetbal te spelen? Het kan prima allebei. En naar een angstig en lelijk voetballend PSV kijken in de CL waarbij je op voorhand al weet dat ze gaan verliezen en de vraag alleen nog maar is met hoeveel en hoe slecht, doe ik iig ook niet graag. Doe mij maar een PSV dat lof oogst in de CL door met lef en bravoure te spelen, zonder daarbij naief te voetballen.
 

Weltmeister

Na Bouterbaas de grappigste forummer 2020
Ik hoorde gisteren Langs de lijn. (Zat in de auto tijdens de wedstrijd) en hoorde de commentator zeggen dat Teze indribbelde, de bal vervolgens niet kwijt kon en daar een soort gebaar bij maakte. En dit, dit is in mijn ogen PSV ten voeten uit. Er is zo weinig beweging op het middenveld, zo weinig gogme van hoe je moet lopen, dat je de bal in de loop moet krijgen of daar waar je naartoe beweegt. Het is een statische bende. Dat is deels tactiek en dus de schuld van de coach. Maar het is ook deels technisch inzicht en dus zeer afhankelijk van hoeveel ‘voetbal’ er op je middenveld staat en in hoeverre het middenveld complementair is. En die balans is er niet. Ons centrale blok ziet de opening niet en de rest loopt niet vrij.
 
Laatst bewerkt:

Tradgard

Routinier
Is er iemand die iets in Vertessen ziet, behouden Schmidt? Wie brengt zo'n jongen nu in, als je Madueken en Ihattaren op de bank hebt zitten? Sterker nog: waarom zit de jongen überhaupt bij de selectie.

Ik zou het begrijpen bij een voorsprong tegen een ploeg die je dan echt onder druk gaat zetten om zo te profiteren van de ruimte die ontstaat icm zijn snelheid. Maar wanneer je zelf probeert de tegenstander onder druk te zetten en in kleinere ruimtes moet opereren?

Het is ook geen hogere wiskunde, dit moet Schmidt ook weten. Madueke heeft een rendement waar alleen Gakpo bij in de buurt kan komen, lijkt me prettig wanneer je een wedstrijd moet winnen maar blijkbaar niet nodig? Zoveel vragen...
 

Vedette

Arthur Shelby Jr.
Ik hoorde gisteren Langs de lijn. (Zat in de auto tijdens de wedstrijd) en hoorde de commentator zeggen dat Teze in dribbelde, de bal vervolgens niet kwijt kon en daar een soort gebaar hij maakte. En dit, dit is in mijn ogen PSV ten voeten uit. Er is zo weinig beweging op het middenveld, zo weinig gogme van hoe je moet lopen, dat je de bal in de loop moet krijgen of daar waar je naartoe beweegt. Het is een statische bende. Dat is deels tactiek en dus de schuld van de coach. Maar het is ook deels technisch inzicht en dus zeer afhankelijk van hoeveel ‘voetbal’ er op je middenveld staat en in hoeverre het middenveld complementair is. En die balans is er niet. Ons centrale blok ziet de opening niet en de rest loopt niet vrij.

Exact. Je kunt niet voetballen als je de bal niet kwijt kunt en dat is eigenlijk 9 van de 10 keer het probleem.
 

Blokkie97

Routinier
Ik ben het met je eens, maar toen we dat onder Cocu hadden ik er ook niet tevreden mee was. Het grote dilemma is dat ik en mooi aanvallend voetbal wil zien en resultaat halen. dat schijnt op de een of andere manier niet mogelijk te zijn (kwaliteit van de spelersgroep): wat kies je dan???

Op het moment dus: resultaat met countervoetbal, maar ik sluit niet uit als we dat doen, dat ik na een paar kampioenschappen weer ontevreden zal zijn.
Ach, onder Cocu staan vooral de laatste twee jaar iedereen bij. Eentje met een verzadigd elftal, waarbij de ploeg net een seizoen te lang bij elkaar bleef. Daarna het laatste seizoen, wat niet sprankelend was maar wel werd gewonnen wanneer het moest.

Het jaar met Depay en Wijnaldum was daarentegen echt een prachtig jaar. Goed voetbal, leuke spelers en een kansloze achtervolging van de concurrentie. Kan er nu alleen maar van dromen.
 

Weltmeister

Na Bouterbaas de grappigste forummer 2020
Het argument was, we hebben een betere speler niodig dan dat we nu hebben lopen. Dat is gewoon niet waar, in de eredivise (!) moet ee speler asl Gotze toch meer dan boldoende zijn?
Boscagli, Fein en Ginkel kunnen stuk voor stuk wél een pass geven. Alleen de eerste begint langzaam maar zeker te overtuigen, maar ik denk ook dat je met de laatste 2 meer voetbal en een hogere balcirculatie krijgt.
 

J.B.

Aanvoerder
Moreno en Guardado kwamen door Brands, niet doordat er een of andere status van PSV zou zijn. Succesvolle CL campagne, tja, wat is succes? Joepie, we zijn nipt uitgeschakeld door Atletico, geweldig gedaan! Dat was overigens ook maar 1x. Vergeet je het FK Oliesjeik debacle niet? Jij noemt het resultaat gericht voetbal, ik noem het schijtbakken voetbal waarvan 1x overtuigend kampioen (concurrentie liet het ook afweten), en de andere 2 met veel geluk. Hij werd ook een keer derde en een keer vierde, om het maar even in perspectief te plaatsen.
tuurlijk, het was allemaal met geluk.. Hiddink werd ook 4x kampioen met heel veel geluk.. zo werkt het dus niet he..
 

Phillip Cocu

Assistent Coach
Ik was ook verbaasd hoeveel meters Gotze moest maken. Verdedigd mee tot de eigen zestien en jaagt daarna weer de AZ verdediging op.
 

Hoetierick

Administrator
Administrator
Verkeerd ingekocht. Verkeerd opgeleid. Verkeerd speel plan. Geen idee, maar met Rosario en Sangaré op het middenveld gaat het allemaal net wat langzamer, waardoor de tegenstander alweer gegroepeerd staat. Deze spelers zien of voelen niet wat er in hun rug gebeurt. Ze moeten het eerst zien, dan erover nadenken en dan moeten ze nog een goede pass versturen. Het eerste kunnen ze niet, de andere 2 gaan te vaak fout. Zeker als er druk op ze gezet wordt. Die 2 keer dat Boscagli er stond werden er veel meer ballen in de diepte gespeeld op Max en Dumfries, in plaats van ze aan te spelen op 30 meter van de achterlijn, terwijl er nog een verdediger bijstaat. Het is allemaal zo godvergeten voorspelbaar. Zo ook qua personen die een goal kunnen maken. Tegenstanders dekken met z’n 3en Malen, omdat ze toch wel weten dat die anderen toch niet gaan schieten en dat áls ze schieten, het toch geen goal wordt. Ons middenveld is zo ontzettend uit balans en niet complementair, dat in mijn ogen op deze 2 posities de sleutel ligt om wél te gaan presteren.
Dat ben ik wel met je eens. Götze, Ihattaren, zijn allebei geen spelers die regelmatig scoren. Ik zou ook liever zien dat Götze iets zou zakken waardoor er ruimte is voor een type Van Ginkel, iemand die scoort of van afstand eens gericht kan schieten.
Maar dit alles is niet opgelost door Rosario naar de bank te verbannen. En dat is mijn punt: d’r roepen nogal wat mensen dat Rosario weg moet, maar dan? Wat is het alternatief? En als je Sangare weg laat en bv Boscagli neerzet, is het dan ook goed? Want dan ligt het niet aan Rosario maar aan de balans in het elftal.
 
Laatst bewerkt:

rico

Trainer Coach
Dat ben ik wel met je eens. Götze, Ihattaren, zijn allebei geen spelers die regelmatig scoren. Ik zou ook liever zien dat Götze iets zou zakken waardoor er ruimte is voor een type Van Ginkel, iemand p
Maar dit alles is niet opgelost door Rosario naar de bank te verbannen. En dat is mijn punt: d’r roepen nogal wat mensen d
Persoonlijk zou ik Sangare op de bank zetten en Rosario lekker laten staan.
 

Kira

Aanvoerder
Dat ben ik wel met je eens. Götze, Ihattaren, zijn allebei geen spelers die regelmatig scoren. Ik zou ook liever zien dat Götze iets zou zakken waardoor er ruimte is voor een type Van Ginkel, iemand p
Maar dit alles is niet opgelost door Rosario naar de bank te verbannen. En dat is mijn punt: d’r roepen nogal wat mensen d
Om eerlijk te zijn denk ik niet dat een type van Ginkel per se meer scoort dan Götze in de eredivisie. Die heeft er ook 5 inliggen in 13 wedstrijden. Dus in een seizoen zou hij ookwel de tien halen. Van Ginkel scoorde ooit 14 goals hier maar nam toen ook de penalty's (stuk of 5 - 6 als het er niet meer waren).

En bij Ihattaren vind ik juist dat hij meer beslissend moet zijn. Juist ook als hij een linie naar achteren gaat (assist of goal maakt me dan niet uit).
 

Blokkie97

Routinier
Dat ben ik wel met je eens. Götze, Ihattaren, zijn allebei geen spelers die regelmatig scoren. Ik zou ook liever zien dat Götze iets zou zakken waardoor er ruimte is voor een type Van Ginkel, iemand die scoort of van afstand eens gericht kan schieten.
Maar dit alles is niet opgelost door Rosario naar de bank te verbannen. En dat is mijn punt: d’r roepen nogal wat mensen dat Rosario weg moet, maar dan? Wat is het alternatief? En als je Sangare weg laat en bv Boscagli neerzet, is het dan ook goed? Want dan ligt het niet aan Rosario maar aan de balans in het elftal.
Het is ook een kwestie van balans. Beide hebben een spelmaker naast hun nodig. Dan heeft mijn voorkeur Rosario, want die is in balbezit net even vaardiger dan Sangare. Verdedigend is die laatste weer even beter.

Die spelmaker zie ik alleen niet in Fein, Guti of van Ginkel. Die laatste was in zijn goede jaren ook vooral sterk rondom de 16 van de tegenpartij. Daar heb je Gotze en Gakpo nu staan.
 
Status
Je kunt niet meer reageren.
Bovenaan Onderaan