Kookkunsten / recepten

Bacchus

#JeSuisSjakie
Medewerker
Je zag dat laatste zinnetje en merkte dat de lol er meteen van af was :grin:
Ik haak dan meteen af. De rest van het recept doet er dan ook écht meteen niet meer toe. Als je bereid bent om een mooi stukje vlees in te ruilen voor de smaakloze binnenkant van een rul gereden sexpop, dan zit er in het eerste stuk van je post ook geen liefde voor smaak.:grin:
 

IPF

Forummer van het jaar 2015
Ik haak dan meteen af. De rest van het recept doet er dan ook écht meteen niet meer toe. Als je bereid bent om een mooi stukje vlees in te ruilen voor de smaakloze binnenkant van een rul gereden sexpop, dan zit er in het eerste stuk van je post ook geen liefde voor smaak.:grin:
Hater!
 

Mentos

Routinier
Vanuit het Coronatopic:
Ach, als moeders de vrouw weer eens wat vergeet bij de inkopen wordt je vanzelf creatief. Voor de luxere versie kan je de pinda's door cashewnoten vervangen. En speciaal voor Bacchus, je kan t ook met noten en kip eten :). Probeer hier ook minder met zakjes en potjes te werken. Lukt lang niet altijd maar macaroni gaat geen knorr/honig/huismerk meer in.
Vind je het soms nog lastig om zonder zakjes/pakjes/potjes te koken? Heb nog wel een goed kookboek daarvoor.

 

Der Jaufe

Clubicoon
Vanuit het Coronatopic:

Vind je het soms nog lastig om zonder zakjes/pakjes/potjes te koken? Heb nog wel een goed kookboek daarvoor.

Top, maar ben vooral op zoek hoe ik zelf wat kruiden kan mixen voor nasi en ongetwijfeld dat ik dat zelf ook kan googlen, maar eigenlijk ook wel n beetje lui ben.
 

Mentos

Routinier
Top, maar ben vooral op zoek hoe ik zelf wat kruiden kan mixen voor nasi en ongetwijfeld dat ik dat zelf ook kan googlen, maar eigenlijk ook wel n beetje lui ben.
Komijn, kurkuma, koriander, paprikapoeder, cayennepeper/chilipoeder, gember, zwarte peper. Dan heb je al een prima mixje. Wees vooral niet te zuinig, anders krijg je het nooit goed op smaak. Ik doe ook altijd wat ketjap bij de uitjes en knoflook als ik die aan het aanfruiten ben.
Satesausje erbij, gebakken uitjes, eitje bakken en je nasi is perfect! :biceps:
 

Der Jaufe

Clubicoon
Komijn, kurkuma, koriander, paprikapoeder, cayennepeper/chilipoeder, gember, zwarte peper. Dan heb je al een prima mixje. Wees vooral niet te zuinig, anders krijg je het nooit goed op smaak. Ik doe ook altijd wat ketjap bij de uitjes en knoflook als ik die aan het aanfruiten ben.
Satesausje erbij, gebakken uitjes, eitje bakken en je nasi is perfect! :biceps:
Koken zonder knoflook is geen koken :cool:
 

Mikasa

Forummer van het Jaar 2014
Ik ben / wij zijn hier niet van die kokkies overigens. Ook liggen de smaken nogal verdeeld, zodat er vaak 1 huisgenoot iets niet lekker vindt. Maar door de Coronatijd iets meer tijd om na te denken over eten en iets afwisselender te eten. Omdat wij niet van die kokkies zijn, gebruiken we wel nog vaak potten pastasaus, zakjes saus, of van die Knorr buitenlandse gerechten enzo. Overigens proberen we wel overal voldoende groente doorheen te mengen.
 

Der Jaufe

Clubicoon
Ik ben / wij zijn hier niet van die kokkies overigens. Ook liggen de smaken nogal verdeeld, zodat er vaak 1 huisgenoot iets niet lekker vindt. Maar door de Coronatijd iets meer tijd om na te denken over eten en iets afwisselender te eten. Omdat wij niet van die kokkies zijn, gebruiken we wel nog vaak potten pastasaus, zakjes saus, of van die Knorr buitenlandse gerechten enzo. Overigens proberen we wel overal voldoende groente doorheen te mengen.
Och, zie mijzelf ook niet als n kokkie, gewoon wat proberen af en toe (en de kinderen + moeders de vrouw zijn makkelijke eters).
En met voldoende groente zet je ook al een stap in de goede richting, vergeet dat niet!

Maar ipv pastasaus gewoon een blik tomaatblokjes, + blikje tomatenpuree (140gram) wat Italiaanse kruiden naar smaak. En natuurlijk de start zoals hierboven beschreven door CNG MrKrateos. Durven proberen is vooral de sleutel (en vergevingsgezinde tafelgenoten ;))

En voor de mensen met tijd, je kan natuurlijk ook verse tomaten gebruiken.
 
Laatst bewerkt:

KevinNummer8

Routinier
Rode Pasta, Oranje Pasta, Pasta Pesto, Lasagne, Risotto en Nasi. Dat is mijn kookreceptaire. Het is niet veel, maar net genoeg om de week mee te vullen.
 

-040-

Trainer Coach
Ik ben / wij zijn hier niet van die kokkies overigens. Ook liggen de smaken nogal verdeeld, zodat er vaak 1 huisgenoot iets niet lekker vindt. Maar door de Coronatijd iets meer tijd om na te denken over eten en iets afwisselender te eten. Omdat wij niet van die kokkies zijn, gebruiken we wel nog vaak potten pastasaus, zakjes saus, of van die Knorr buitenlandse gerechten enzo. Overigens proberen we wel overal voldoende groente doorheen te mengen.
Hiero precies zo. En het is niet hip om te zeggen, maar als ik niet hoef te koken, dan doe ik het liever niet. En het wordt beter mat de kids wat ze lusten, maar het gaat met de snelheid van een Engelaar. :maniac:
 

Mikasa

Forummer van het Jaar 2014
Hiero precies zo. En het is niet hip om te zeggen, maar als ik niet hoef te koken, dan doe ik het liever niet. En het wordt beter mat de kids wat ze lusten, maar het gaat met de snelheid van een Engelaar. :maniac:
Ach, mijn vrouw is soms net zo lastig: rijst (liever niet), warm fruit, kokos, kurkuma, Aziatisch eten in het algemeen....
 

Der Jaufe

Clubicoon
Ach, mijn vrouw is soms net zo lastig: rijst (liever niet), warm fruit, kokos, kurkuma, Aziatisch eten in het algemeen....
Pff, geen warm fruit. Hier gooien we regelmatig pasta met kip, banaan, appel, ananas en rozijnen op tafel. Aangemaakt met ketjap, kerrie, djahe. Een van de favorieten van de kinderen. (happy met de makkelijke eters)

Overigens gaat er ook wel eens wat mis, mogen de kinderen gewoon zeggen dat t niet te vreten is (als t bord maar leeg gaat), gaat t van het menu of proberen we het een jaartje later nog eens.
 

CNG MrKrateos

International
Pff, geen warm fruit. Hier gooien we regelmatig pasta met kip, banaan, appel, ananas en rozijnen op tafel. Aangemaakt met ketjap, kerrie, djahe. Een van de favorieten van de kinderen. (happy met de makkelijke eters)

Overigens gaat er ook wel eens wat mis, mogen de kinderen gewoon zeggen dat t niet te vreten is (als t bord maar leeg gaat), gaat t van het menu of proberen we het een jaartje later nog eens.
Warm fruit, ben ik zelf ook zeker geen liefhebber van. 't Gebeurt wel eens, maar ik geef echt eerder de voorkeur aan groenten.
 
Bovenaan Onderaan