Jong Oranje + Overige Jeugdteams

Bij dit elftal zit ook echt niemand waarvan ik denk: “Dat wordt een goeie in de toekomst”. Wat een eenheidsworst (zeg ik als leek).

• Leuk
Reactions: Bas
Nederland verliest kansloos met 1-4 en mag nog 1 wedstrijd spelen om des keizers baard tegen Kroatie voor de derde plaats. Daarna is het afgelopen dit tournooi.

• No cheer
En met een 1-1 gelijkspel tegen Kroatië is vandaag het toernooi voor Oranje onder 17 afgelopen, enige doelpunt kwam van Spartaan Jesse Bal. Ondanks de afwezigheid van bijvoorbeeld Jorrel Hato, Shaqueel van Persie, Aymen Sliti en Kees Smit lagen de verwachtingen toch wel hoger dan 1 punt uit 3 wedstrijden. Hopelijk volgende week een beter toernooi voor Oranje onder 16, waarin de Verenigde Staten, Nigeria en Japan de tegenstanders zullen zijn. Het lijkt erop dat in ieder geval de wedstrijd tegen Japan op 4 juni uitgezonden gaat worden, of er dan ook ergens een stream te vinden gaat zijn, we zullen het zien.

Dit is natuurlijk net wel een jongere generatie dan de Jong AZ en Jong PSV elftallen die ni zo siccesvol zijn in Europa. Jammer dat van Duiven jr geen kans gekregen heeft.

Hij is ingevallen tegen Engeland en Kroatië, het was ook zijn eerste keer mee met een Nederlands jeugdelftal omdat dit eigenlijk pas zijn eerste seizoen is waarin hij echt goed bezig is. Heeft in ieder geval zijn debuut voor Oranje mogen maken dit toernooi!

Eerste wedstrijd van de dream cup voor Oranje onder 16 tegen Nigeria onder 16. Voor degene die de gehele wedstrijd willen zien en de spelers in de gaten willen houden hier de opstelling met rugnummers:

1. Van der Velde (Ajax)
2. Bierstekers (Vitesse) - 3. Van der Lans (Ajax) - 4. Bouwman (Ajax) - 5. Manuhutu (PSV)
6. Kraaijeveld (Feyenoord) - 10. Koller (Vitesse) - 8. Van den Berg (Vitesse)
7. Oldenstam (Ajax) - 9. Bouhoudane (PSV) - 11. Kluivert (Barcelona)

Bank: 16. Geneste (NEC), 23. El Hani (Ajax), 12. Beekman (Ajax), 13. Reuter (FC Utrecht), 14. Londar (Vitesse), 15. Saffoe (AZ), 17. Verhulst (PSV), 18. Khaderi (PSV), 19. Mustapha (Vitesse), 20. De Guzman (PSV), 21. Pereira da Gama (Ajax), 22. Nagel (FC Twente/Heracles).

Een wedstrijd waarin Oranje erg sterk begon maar waarna het wat terugviel. De voorsprong vroeg in de wedstrijd, afmaken met de voet van Koller na een mooie voorzet van Oldenstam. De PSV'er die het meeste opviel was spits Bouhoudane. Helaas lukte het net niet voor hem deze wedstrijd. Knappe aanname en schot rond minuut 20 die gepakt werd door de keeper van Nigeria, een 100% kans die hij af had moeten maken rond minuut 49. Een fysiek sterke maar ook technisch goed onderlegde spits, voorbeeldje rond minuut 58 waar hij met zijn fysiek een verdediger van Nigeria aftroeft waarna hij in een 1-op-1 naar het doel van Nigeria gaat. Al met al had hij moeten scoren deze wedstrijd, maar je ziet wel dat hij talent heeft. Manuhutu viel niet heel erg op deze wedstrijd, had wat aardige acties maar niets bijzonders. Het spel van Oranje ging voornamelijk over de rechterkant via Oldenstam. Manuhutu viel in de 89e minuut geblesseerd uit, kon wel zelf van het veld lopen gelukkig dus hopelijk niets ernstigs. Vermoedelijk toekomstig PSV'er Van den Berg speelde ook een aardige wedstrijd. Een fysieke middenvelder met een goede dribbel en inzicht. Voorbeeldje in de 45e minuut van een dribbel waar hij zijn lichaam ook goed gebruikt, nadat hij zelf de bal veroverde. Nigeria stelde niet heel veel voor, de volgende wedstrijd is tegen de VS.

Laatst bewerkt:

Video doet het niet, verder weer dank.

Goed gedaan tegen spelers van 30 die meedoen bij onder 19.

Vannacht speelde Oranje onder 16 wedstrijd nummer twee op de Dream Cup tegen de Verenigde Staten onder 16. Opstelling van Oranje, waarin de gehele basis werd gerouleerd (niet zo gek aangezien de laatste wedstrijd eergisteren was):

23. El Hani (Ajax)
12. Beekman (Ajax) - 13. Reuter (FC Utrecht) - 14. Londar (Vitesse) - 15. Saffoe (AZ)
22. Nagel (FC Twente/Heracles) - 20. De Guzman (PSV) - 18. Khaderi (PSV)
17. Verhulst (PSV)
- 19. Mustapha (Vitesse) - Pereira Da Gama (Ajax)

Een betere wedstrijd van Oranje dan tegen Nigeria, waarin het verval wat sneller kwam. Eerste helft een heel dominant Oranje dat fel druk zette op de helft van de tegenstander en nauwelijks kansen tegen kreeg. In de tweede helft werden de krachten minder en kreeg Amerika ook nog een aantal goede mogelijkheden. Uitblinker bij Oranje vond ik toch wel PSV-speler Benjamin Khaderi, veroverde veel ballen op het middenveld, heeft een goed overzicht en scoorde ook de mooiste goal van de wedstrijd. Mocht Stewart dit lezen: Amerika was niet heel bijzonder, dus weinig om binnen te halen van dit team. Opbouwen kunnen ze echt totaal niet, een beetje onder druk en ze leverden alle ballen in. Alleen de keeper van Amerika had wel een aantal goede reddingen, ik kan alleen zijn naam even niet vinden. Maar goed, de laatste wedstrijd tegen Japan wordt live op de Japanse TV uitgezonden en dan zal er ook publiek in het stadion zitten, die wedstrijd is aanstaande zaterdag.

Wat sterke momentjes van de PSV-talenten op een rij gezet:
1:55 - Benjamin Khaderi verovert twee keer kort achter elkaar de bal en vindt de ruimte bij Gino Verhulst
7:55 - Belangrijke onderschepping Benjamin Khaderi die uiteindelijk leidt tot een teruggetrokken voorzet van Gino Verhulst die helaas niemand bereikt
11:25 - Mustapha zet Jaden de Guzman in een 1-op-1 met de Amerikaanse keeper, lastige hoek, keeper redt
20:00 - Goede onderschepping Gino Verhulst waarna hij een teruggetrokken voorzet geeft, deze wordt afgeslagen maar komt voor een schot terecht bij Benjamin Khaderi. Deze raakt de bal niet goed maar hij komt wel terecht bij spits Mustapha die knap draait en scoort 1-0 Oranje
23:00: Andermaal een goede onderschepping van Benjamin Khaderi die de bal afgeeft aan Jaden de Guzman die vervolgens Mustapha in de 16 bereikt, kans wordt niet benut
25:20: Jaden de Guzman verovert de bal terug na zijn eigen slechte pass, vindt ruimte bij Pereira Da Gama die Saffoe vrij voor de keeper zet, keeper redt
36:03: Onderschepping Jaden de Guzman die ruimte vindt bij Pereira Da Gama, uiteindelijk een soort van rommelig uitgespeeld wat nog leidt tot een schot van Benjamin Khaderi dat wordt gepakt
40:50: Geen betrokkenheid van PSV-spelers maar een foutenfestival bij de VS achterin wat uiteindelijk leidt tot de 2-0 van Haniel Pereira Da Gama
46:10: Mooie aanval en een mooie pass van Benjamin Khaderi die zorgt dat Saffoe een vrije voorzet kan geven, leidt helaas niet tot een kans
71:40: PSV-spelers Sami Bouhoudane en Joël van den Berg lossen twee andere PSV-spelers, Gino Verhulst en Jaden de Guzman, af
72:40: Meteen een schietkans voor Joël van den Berg, gepakt door de keeper
77:25: Voorzet van Saffoe gaat over Joël van den Berg maar komt terecht bij Pereira Da Gama die een lage voorzet geeft op Sami Bouhoudane, grote kans geblokt door een Amerikaan
81:40: Slechte opbouw van Amerika die de bal in de voeten van Pereira Da Gama spelen, hij geeft hem kort af op Joël van den Berg die de bal klaar legt voor Benjamin Khaderi die de bal prachtig in de kruising schiet 3-0 Oranje
90:58: Het leidt tot niks maar toch een mooi momentje, Benjamin Khaderi draait knap weg en zet via Joël van den Berg een snelle aanval op. Khaderi krijgt de bal terug van Sami Bouhoudane en probeert uit de draai Mustapha te bereiken, mislukt net
92:20: Mooi voorbeeld van 'hinderlijk buitenspel' :lmao:

Je weet bijzonder veel over jeugdspelers en teams van Oranje en PSV, ben je soms een scout?

Nee, maar Faber/Stewart mogen me altijd bellen als ze nog iemand zoeken! Ik ga wel langs die modderige velden staan met een clipboard, nog een master in data-analyse ook dus ze mogen me ook achter een laptop zetten.
Maar dan stop je zeker wel met alle ins en outs hier posten?

Hmm weet niet of ik dat het waard vind.

Gaan we weer, laatste wedstrijd van de Dream Cup van Jong-Oranje. Behalve de keepers, die ieder een wedstrijd kregen, gaan we weer terug naar de 'sterkste elf':

Geneste (NEC)
Bierstekers (Vitesse) - Van der Lans (Ajax) - Bouwman (Ajax) - Manuhutu (PSV)
Kraaijeveld (Feyenoord) - Koller (Vitesse) - Van den Berg (Vitesse)
Oldenstam (Ajax) - Bouhoudane (PSV) - Kluivert (Barcelona)

Alle andere PSV-spelers (Verhulst, De Guzman en Khaderi) vielen in.

Wedstrijd tegen Japan O16, dus zaten er voor de verandering wel wat mensen op de tribune.

Helaas de slechtste wedstrijd van het toernooi van Oranje, weinig gecreëerd en hele slechte tegendoelpunten. Een foutenfestival dat vooral vermakelijk was in de eerste 10 minuten en meteen na rust. Wederom een tegenvallende Sami Bouhoudane, een vrij onzichtbare Rivas Manuhutu, weinig impactvolle invalbeurt van Jaden de Guzman, wat aardige momentjes van Joël van den Berg, Benjamin Khaderi en Gino Verhulst. Was het terugkijken niet waard, maar ach je moet wat doen op je vrije zondagmiddag.

2:15 - Speler van Japan wordt niet gecoacht door zijn keeper waardoor hij van achteren verrast word door Sami Bouhoudane die hem de bal ontneemt, 1-op-1 met de keeper wint de keeper van Japan maar komt de bal voor de voeten van Oldenstam die voor leeg doel binnen schiet 1-0 Oranje
3:30 - Meteen vanaf de aftrap een voorzet van Japan waarbij door niemand wordt ingegrepen en die het doel in waait, 1-1
9:30 - Toch een flinke fout achterin bij Oranje, lange bal van achteruit door Japan waarbij denk ik Van der Lans net buitenspel opheft, Japanner gaat alleen op Geneste af en scoort, 2-1 voor Japan
1e helft: eigenlijk een helft van niks waarin heel veel mis gaat en aan beide kanten eigenlijk na die eerste spectaculaire 10 minuten geen kansen meer voorkomen. Van den Berg een aantal aardige dribbel op het middenveld, Manuhutu en Bouhoudane vrijwel onzichtbaar
Rust: Rivas Manuhutu vervangen voor Saffoe, Gino Verhulst komt erin voor Oldenstam
46:50 - Afgeslagen hoekschop Japan wordt binnengeschoten 3-1, het wordt een moeilijke opgave voor Oranje
49:20 - Ik weet dat het maar jeugdvoetbal is, maar wat een schandalige fout van de keeper van Oranje, het verbaast me dat er dus bij de bond mensen rondlopen die deze keeper bij de beste 3 onder 16 vinden horen. U raadt het wel 4-1
50:25 - We gaan lekker door met scoren, voorzet Pereira Da Gama afgeslagen door Japan die voor de vrijstaande PSV-speler Gino Verhulst valt die vanaf randje strafschoppengebied goed de verre hoek vindt, 4-2
62:00 - PSV-speler Benjamin Khaderi vervangt Kraaijeveld
65:40 - Voorzet Gino Verhulst wordt afgeslagen, komt tot een volley van Benjamin Khaderi die op de paal eindigt
74:20 - Kansje voor Oranje, lage voorzet van Joel van den Berg komt bij Sami Bouhoudane die vanuit een lastige hoek naast schiet
79:35 - Joel van den Berg vervangen door PSV-speler Jaden De Guzman
86:30 - Afgeslagen voorzet van Saffoe die via Mustapha tot een schietkans voor Jaden de Guzman leidt, helaas schiet hij over
88:15 - En de schwalbe-van-de-week gaat naar :ROFL:

Jong heeft vanmiddag doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Jong Japan. Qua namen zit er niet zoveel mis, zou je zeggen. Ze begonnen met: