Jong Oranje is een stuk beter dan Jong Belgie. Xavi Simons doet prima mee, maar is wat ongelukkig in de afronding, had al twee keer kunnen scoren.

Goed dat ik de eerste 83 minuten niet gezien heb.
Treurnis alom. Tijdverspilling. Snel vergeten.

• Leuk
Reactions: Bas
Jammer dat Xavi zijn stempel nog niet heeft kunnen drukken, dan naar weer bij PSV ;) Roemenië is natuurlijk ook allerminst een aansprekende tegenstander, zeker in een oefenduel. Zo'n derby tegen België leeft altijd wel, of het nou competitief is of niet.

Ik las dat Roemenië vanaf minuut 1 met 11 man op eigen helft speelde, in een vriendschappelijke wedstrijd. Je zou maar als jonge Roemeen voor je land mogen 'voetballen', niet bevorderlijk voor het plezier in ieder geval.

In de samenvatting meer kansen dan Nederland. Scherpen kan goed ballen stoppen trouwens, maar brengt het team voetballend telkens in problemen.

Hier maar verder in plaats van de PSV-jeugd topics, over een half uur begint voor Oranje onder 17 het EK met een wedstrijd tegen Zwitserland onder 17. Het toernooi waar vorig jaar Isaac Babadi en Jason van Duiven nog hoge ogen gooiden door met Oranje 2e te worden. De opstelling voor vanmiddag:

Zeggen (AZ)
Dijkstra (AZ) - Atikallah (AZ) - Janse (Ajax) - Rots (FC Twente/Heracles)
Appiah (Ajax) - Land (PSV) - Kuhn (PSV)
Redmond (Feyenoord) - Sherif (Everton) - Wolff (Ajax)

Op het laatste moment is Robin van Duiven opgeroepen als vervanger voor Aymen Sliti, samen met Sven van der Plas die ook als vervanger is opgeroepen dus 4 PSV-spelers in de selectie. Wedstrijd is live te volgen via de websites van de NOS en de UEFA.

Voor het geval er mensen aan het kijken zijn, de nummer 7 op het formulier is niet Van der Ban maar Van Duiven

Laatst bewerkt:
Daar komt Kuhn goed weg, twee benen naar voren, geluk dat hij net de bal speelt en de man niet vol raakt anders had hij hier zomaar een been van een Zwitser kunnen breken.

Eerste twintig minuten vind ik vooral de aanvallers wat tegenvallen. Wolff had een mooie actie in het begin maar sinds dat moment loopt hij zich vooral vast. Sherif lijkt voor zijn enorme postuur totaal niet balvast en Redmond speelt verstoppertje. Beste man in de eerste 20 minuten Ajax middenvelder Avery Appiah, slimme middenvelder met veel overzicht en een goede pass. Het veld is overigens heel erg slecht zeg, daar zou je een koe nog niet op laten grazen.

Ik vind die Tygo Land een jongere versie van Simons (misschien niet zo goed). Veel overzicht en comfortabel aan de bal.

Mist wel de drive in het druk zetten en duelleren van Xavi.

0-0 ruststand, weinig echt grote kansen vooral schoten van buiten de zestien. Voorzetten zijn erg matig waardoor Sherif nog geen kans gehad heeft deze wedstrijd. Wolff blijft grossieren in vastlopen. Ik vind Dies Janse ook goed spelen. Redmond en Wolff toch wel de grootste stoorzenders van dit team tot noch toe.

En Zwitserland op voorsprong, Appiah verliest de bal op het middenveld en een hard afstandsschot van Boteli passeert Zeggen.

2-0, hele mooie counter van Zwitserland, en met hoe Oranje speelt lijkt dit toch een kansloze wedstrijd te gaan worden