Definitief geen betaald voetbal tot 1 september. En nu?

Mentos

Routinier

De KNVB hoopt de competities - mits dat door het RIVM veilig wordt geacht - eind juni te hervatten, om dan uiterlijk 3 augustus klaar te zijn. De kans lijkt groot dat de resterende wedstrijden in dat geval zonder publiek zullen worden afgewerkt.

Een meerderheid van de supporters zit daar niet op te wachten. Uit een enquête van het Supporterscollectief bleek dat 69 procent van de voetbalfans vindt dat de wedstrijden niet moeten worden gespeeld als er geen toeschouwers bij aanwezig kunnen zijn.

"Zonder publiek hoeven wij niet te voetballen. Voetbal hoort met supporters te worden gespeeld", zegt Matthijs Keuning, voorzitter van het Supporterscollectief.
Eens dat voetbal met publiek hoort, maar sorry hoor. "Zonder publiek hoeven wij (?????) niet te voetballen". Wat een stuitende arrogantie. En ook gewoon schijt hebben aan de eventuele gevolgen voor clubs van het niet door voetballen.
:braak:
 

Mohr

Routinier
Maar dat geldt toch ook voor de educatieve sector, de horeca, de reclamewereld en all andere bedrijfstakken die nu stilliggen of op noodbezetting werken? Die zeggen toch ook niet, we gaan nu beslissen dat alle horeca in november weer opengaat voor de kerstdrukte? Die wachten gewoon af op wat de regering, op advies van de specialisten, gaat besluiten. Waarom zou de voetbalwereld niet gewoon hetzelfde doen? Wat is het voordeel voor de bedrijfsvoering van de organisatie om nu te besluiten te stopen met de competitie. Gaan ze dan hun kantoorpersoneel ontslaan? Gaan ze de contracten met hun spelers en trainers voortijdig ontbinden? Nee, alles blijft gewoon hetzelfde als men nu besluit te stoppen, de kosten de inkomsten en de loonsubsidies.

Toegegeven, het is wellicht wat makkelijker plannen voor volgend jaar als men nu besluit te stoppen, maar daar zitten ook weer enorme haken en ogen aan. Wanneer kunnen we weer beginnen? Er is geen enkele garantie dat we in september weer kunnen voetballen. En wat gaan we doen met het dreigement om de clubs uit te sluiten van Europees voetbal? Dat lijkt nu nog een loos argument, maar wat als, zoals het zich nu laat aanzien , de grote competieties waarschijnlijk op een of andere manier het seizoen uit gaan spelen? Reken maar dat er dan gewoon sancties volgen voor de kleine competities die nu stoppen.

Jouw laatste argument vervalt, op het moment dat de regering besluit dat het openbare leven weer opgepakt mag worden, waarschijnlijk wel met restricties. Dus als eind mei bv mensen weer gewoon naar kantoor mogen, restaurants open mogen mits men de tafeltjes op minstens 2 meter afstand plaatst etc. dan zou er niet gevoetbald kunnen worden zonder publiek? Lijkt me onzin, en uiteindelijk contraproductief. Als het maatschappelijk leven weer een beetje op gang komt, zal er een enorrme behoefte zijn aan de afleiding die voetbal biedt. Toegegeven, dit is een heel positief scenario, maar zeker niet onmogelijk. Daarom, laten we even afwachten met een beslissing hierover te nemen totdat het duidelijk is hoe de situatie zich ontwikkelt.
Het verschil met het voetbal of entertainment als bedrijfstak is de interactie met het publiek en de samenwerking/afhankelijkheid van derde partijen.

Voor je eerste alinea. Het grote verschil met entertainment/ evenementen is dat je afhankelijk van grote derde partijen. Als de politiek besluit dat de horeca weer open mag kan een cafe zijn duren opengooien en beginnen. Ze hebben hierbij een afhankelijkheid van hun personeel en hun leveranciers. Hun leveranciers zijn afhankelijk van hun (als groep) dus daar zal geen probleem zijn. Het personeel zal misschien hier en daar vervangen moeten worden. Des te groter het cafe des te groter deze afhankelijkheden meewegen.

Een voetbalclub heeft deze problemen (als ze met publiek mogen spelen) maar zijn daarnaast nog afhankelijk van de gemeente, politie (beveiliging), alarmdiensten en de KNVB/ FIFA. Dit laatste betekend ook nog dat er een beperking in de agenda is. Zo kan je ook een zomerfestival niet in december organiseren. De competitie moet voor een bepaalde datum voorbij zijn. Een cafe heeft daar geen moeilijkheden mee. Die kan 'gewoon' de plannen om in juni te openen met 4 weken verschuiven waarbij ze alleen de speciale avonden (live muziek etc) moeten laten vervallen.

Het voordeel voor de bedrijfsvoering is dat de stakeholders (sponsoren, voetballers, personeel, fans) uiteindelijk vooral duidelijkheid willen hebben. Natuurlijk hopen we allemaal dat er alsnog gevoetbald gaat worden op korte termijn, maar niemand is blij met onzekerheden. Duidelijkheid geeft rust. Voor de bedrijfsvoering zelf is er ook nog het voordeel dat ze geen planning en voorbereidingen voor verschillende scenario's hoeft te maken. Als je daar normaal een afdeling voor hebt is het nu het werk verdrievoudigd omdat je niet 1 scenario hoeft uit te werken maar meerdere scenario's.

Voor je laatste alinea. Wanneer men gaat spelen zonder publiek heb je nog steeds veel mensen die op een kluitje zullen zitten. De voetballers zelf kunnen niet (net als jou voorbeeld van het restaurant) 2 meter van elkaar blijven. Buiten de voetballers zal je nog steeds een behoorlijk aantal mensen bij elkaar moeten brengen om professioneel te voetballen. Allemaal niet onmogelijk maar wel lastig. Daarnaast ga je veroorzaken dat mensen met elkaar voetbal gaat kijken of toch naar het stadion/ stad trekken en daar op een kluitje gaan zitten.
 

Vedette

Arthur Shelby Jr.Eens dat voetbal met publiek hoort, maar sorry hoor. "Zonder publiek hoeven wij (?????) niet te voetballen". Wat een stuitende arrogantie. En ook gewoon schijt hebben aan de eventuele gevolgen voor clubs van het niet door voetballen.
:braak:
Van der Sar heeft hetzelfde gezegd. Laatste alinea.

 

Ongezouten

Trainer Coach
Serieus, waarom zouden we nu al een beslissing moeten nemen? Kunnen we niet gewoon afwachten op hoe de situatie zich ontwikkelt en dan, op basis van de adviezen van specialisten en de regeringsmaatregelen, een zinnig besluit nemen over het al dan niet uitspelen, en hoe. Profvoetbal is toch uiteindelijk gewoon een bedrijfstak van de entertainment industrie. Je wilt nu toch ook niet alvast besluiten dat iedereen tot augustus thuis moet blijven en niet kan gaan werken?

Clubs die dat voor hun gezondheid onverantwoordelijk vinden, kunnen zich uiteraard nu terugtrekken, en moeten op coulance kunnnen rekenen. Zij mogen, als ze het weer verantwoord vinden in de KK divisie starten, ipv onderaan in de voetbalpiramide. Eens kijken hoe belangrijk de volksgezondheid dan is.
Van mij hoeft heel die lockdown sowieso niet, denk dat het economische en politieke gevolg nog vele malen ergere effecten gaat hebben dan die tienduizenden doden die er nu zijn gevallen, maar dat terzijde. Het lijkt mij allemaal wat te krap worden voor komend seizoen als we nu ineens alle resterende wedstrijden nog moeten afwerken of doorgaan in de zomerstop. Ik zie liever dat de nieuwe trainer met een frisse groep een frisse start kan gaan maken, dan dat hij te maken krijgt met een uitgeputte, overbelaste spelersgroep die een toch al verneukt seizoen plichtmatig hebben moeten afwerken.
 

Der Jaufe

Bondscoach
Van mij hoeft heel die lockdown sowieso niet, denk dat het economische en politieke gevolg nog vele malen ergere effecten gaat hebben dan die tienduizenden doden die er nu zijn gevallen, maar dat terzijde. Het lijkt mij allemaal wat te krap worden voor komend seizoen als we nu ineens alle resterende wedstrijden nog moeten afwerken of doorgaan in de zomerstop. Ik zie liever dat de nieuwe trainer met een frisse groep een frisse start kan gaan maken, dan dat hij te maken krijgt met een uitgeputte, overbelaste spelersgroep die een toch al verneukt seizoen plichtmatig hebben moeten afwerken.
Vetgerdrukt gedeelte, helemaal mee eens. Andere deel volledig niet maar dat hoort niet hier thuis
 

Mentos

Routinier

rico

Assistent Coach
Ik stel voor dat Eenhoorn, Koevermans, Overmars en Gerbrands het in een ultieme battle onderling uitvechten. Steekwapens naar keuze. Ik voorspel dat Gerbrands met vlag en wimpel wint. Lijkt me echt zo'n straatvechter. Overmars glijdt gillend als een speenvarken op zijn dikke buik de ring uit.
Je werk ligt stil, vermoed ik. Veel te veel tijd om allerlei zaken veel en veel te ver door te denken. :D
 

Penalty

Winnaar div. Wedstrijdvoor- spellingen
Burgemeester Eindhoven wil niet dat PSV na 1 juni in actie komt

link

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven wil niet dat PSV na 1 juni nog wedstrijden speelt in de Eredivisie. Hij denkt dat de openbare orde en veiligheid in de stad dan in het gedrang kunnen komen.

Eindhovense burgemeester wil niet dat PSV competitie in juni zonder publiek uitspeelt

link

EINDHOVEN - Burgemeester John Jorritsma van de gemeente Eindhoven ziet helemaal niets in het uitspelen van de eredivisie zonder publiek. Hij vreest dat supporters van PSV op wedstrijdmomenten alsnog in groepen bij elkaar komen. Hij denkt dat het ook voor fans van andere clubs geldt en dat andere beslissingsbevoegden zijn standpunt volgen.

Als alle burgemeesters van steden met eredivisieclubs en/of eerste divisieclubs de wedstrijden verbieden is de competitie vanzelf gestopt. Dan kan de KNVB, UEFA en FIFA hoog of laag springen en dreigen met van alles, maar dan wordt er niet meer gespeeld.
 
Laatst bewerkt:

PSVkanalles

Aanvoerder
Burgemeester Eindhoven wil niet dat PSV na 1 juni in actie komt

link

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven wil niet dat PSV na 1 juni nog wedstrijden speelt in de Eredivisie. Hij denkt dat de openbare orde en veiligheid in de stad dan in het gedrang kunnen komen.

Eindhovense burgemeester wil niet dat PSV competitie in juni zonder publiek uitspeelt

link

EINDHOVEN - Burgemeester John Jorritsma van de gemeente Eindhoven ziet helemaal niets in het uitspelen van de eredivisie zonder publiek. Hij vreest dat supporters van PSV op wedstrijdmomenten alsnog in groepen bij elkaar komen. Hij denkt dat het ook voor fans van andere clubs geldt en dat andere beslissingsbevoegden zijn standpunt volgen.

Als alle burgemeesters van steden met eredivisieclubs en/of eerste divisieclubs de wedstrijden verbieden is de competitie vanzelf gestopt. Dan kan de KNVB, UEFA en FIFA hoog of laag springen en dreigen met van alles, maar dan wordt er niet meer gespeeld.
Die supporters ja, die hebben allemaal schijt aan de regels. :cautious:

Kom op zeg, soms moet je ook gewoon vertrouwen hebben in je medemens. Bovendien kun je hoge boetes uitdelen aan de enkele supporters die zich niet aan de regels houden. Ik denk dat dat voldoende afschrikt, voor de meeste.
 

Mohr

Routinier
Die supporters ja, die hebben allemaal schijt aan de regels. :cautious:

Kom op zeg, soms moet je ook gewoon vertrouwen hebben in je medemens. Bovendien kun je hoge boetes uitdelen aan de enkele supporters die zich niet aan de regels houden. Ik denk dat dat voldoende afschrikt, voor de meeste.
Ondertussen worden wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord al een aantal jaren zonder publiek gespeeld. Willem II, de Graafschap, Groningen, Ajax hebben in de afgelopen 2 seizoenen ook wedstrijden zonder publiek moeten spelen als straf. Er worden boetes uitgedeeld voor het afsteken van vuurwerk en het blokkeren van uitgangen.

Dit zijn simpele regels die ieder weldenkend mens zou moeten kunnen accepteren en volgen. Maar blijkbaar is dit voor veel mensen, zeker als ze in groepsverband denken/ opereren, erg lastig. Dan kunnen we vertrouwen hebben in de medemens, maar dat lijkt me nogal naïef om te denken dat dit goed gaat. De boosdoeners straffen blijkt ook erg moeilijk gezien bovenstaande problemen.

edit. klik Voor het geval dat het argument is dat dit bij PSV niet aan de hand is.
 

Kira

Basisspeler
Burgemeester Eindhoven wil niet dat PSV na 1 juni in actie komt

link

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven wil niet dat PSV na 1 juni nog wedstrijden speelt in de Eredivisie. Hij denkt dat de openbare orde en veiligheid in de stad dan in het gedrang kunnen komen.

Eindhovense burgemeester wil niet dat PSV competitie in juni zonder publiek uitspeelt

link

EINDHOVEN - Burgemeester John Jorritsma van de gemeente Eindhoven ziet helemaal niets in het uitspelen van de eredivisie zonder publiek. Hij vreest dat supporters van PSV op wedstrijdmomenten alsnog in groepen bij elkaar komen. Hij denkt dat het ook voor fans van andere clubs geldt en dat andere beslissingsbevoegden zijn standpunt volgen.

Als alle burgemeesters van steden met eredivisieclubs en/of eerste divisieclubs de wedstrijden verbieden is de competitie vanzelf gestopt. Dan kan de KNVB, UEFA en FIFA hoog of laag springen en dreigen met van alles, maar dan wordt er niet meer gespeeld.
Ik snap eigenlijk niet waarom hij het nu al roept ipv af te wachten wat de RIVM en de overheid zeggen op 21 april. Dit is gewoon bemoeien met zaken waar hij zich, naar mijn mening, nog niet mee hoeft te bemoeien.

Ik persoonlijk zou wedstrijden zonder publiek jammer vinden maar geen ramp. Zolang het RIVM dan bepaald dat dit verantwoord is. Hoewel ik eigenlijk wel denk dat het te laat is.
 

Mohr

Routinier
Ik snap eigenlijk niet waarom hij het nu al roept ipv af te wachten wat de RIVM en de overheid zeggen op 21 april. Dit is gewoon bemoeien met zaken waar hij zich, naar mijn mening, nog niet mee hoeft te bemoeien.

Ik persoonlijk zou wedstrijden zonder publiek jammer vinden maar geen ramp. Zolang het RIVM dan bepaald dat dit verantwoord is. Hoewel ik eigenlijk wel denk dat het te laat is.
Hij zal er naar gevraagd zijn denk ik. Er staat ook in het artikel dat als de situatie zo blijft hij geen vergunning zal afgeven. Hij is, terecht naar mijn mening, bang dat als er zonder publiek gespeeld wordt er toch groepen mensen bij elkaar komen. Oftewel in de stad, oftewel bij het stadion, oftewel bij mensen thuis.
 

Mentos

Routinier
Hij zal er naar gevraagd zijn denk ik. Er staat ook in het artikel dat als de situatie zo blijft hij geen vergunning zal afgeven. Hij is, terecht naar mijn mening, bang dat als er zonder publiek gespeeld wordt er toch groepen mensen bij elkaar komen. Oftewel in de stad, oftewel bij het stadion, oftewel bij mensen thuis.
Zullen we dan pas weer gaan voetballen als er een vaccin is? Want tot die tijd zal de social distancing in enige mate blijven bestaan.

Ik denk niet dat de beslissing wel of niet voetballen moet afhangen van het vermoeden wat mensen gaan doen.
 

Trabelsi

Jeugdspeler
En al die mensen in de randstad zich maar afvragen waarom die spelers van PSV nooit een kaart krijgen. :maniac:
Een Joel Veltman of een Daniel Schwaab zijn bij uitstek gemaakt voor het voetbal waar anderhalf meter afstand de richtlijn wordt.

En wat de denken van Van Bommel, die had het al onder de knie voordat de maatregel anderhalf meter afstand überhaupt besproken werd. Een visionair die Van Bommel, de vedette in het laten lopen van zijn mannetje. Ik refereer even aan de 3-1 van Ambrosini, mocht dat niet duidelijk zijn.
 
Bovenaan Onderaan