Das niet leuk, liever maken we een puinzooi bij de belastingen waardoor we kinderen uit huis kunnen plaatsen...De aanval kiezen en verwijten dat links de belastingen omhoog wil…
Ja! Belasting op vermogen enorm omhoog!!! En snel!!
Dat is inderdaad de VVD in een notendop.Das niet leuk, liever maken we een puinzooi bij de belastingen waardoor we kinderen uit huis kunnen plaatsen...
De Eerste Kamer moet gewoon niet zo politiek doen. Alleen het proces en de grondwet borgen.Snap het eigenlijk wel. Omdat de eerste kamer zo een grote invloed heeft op de uiteindelijk uitvoering van de tweede kamer. Als je allemaal wetten bedenkt en de eerste kamer schiet ze allemaal af dan kun je niet echt spreken of de regering nu succesvol was of niet.
Dus ergens motiveert het wellicht wel weer kiezers om ook daadwerkelijk te stemmen. Iets wat mensen nog weleens af laten weten bij de provinciale staten (vlgms komt er net ietsje meer dan de helft stemmen van stemgerechtigde).
Snap hem niet. De inkomstenbelastingspercentages zijn toch juist verlaagd?Kijk uit voor GL en PvdA...
![]()
Onder Rutte gingen lasten werkenden harder omhoog dan in rest EU
Dat de koopkracht van werkenden nauwelijks is gestegen in de afgelopen jaren, is niet alleen de schuld van bedrijven die zuinig zijn met loonsverhogingen. Ook premier Rutte mag zich wel eens achter de oren krabben.www.rtlnieuws.nl
Maar daar zal Mark dan wel weer geen actieve herinnering aan hebben.
Dat zijn toch niet je enige lasten?Snap hem niet. De inkomstenbelastingspercentages zijn toch juist verlaagd?
Niet de enige, maar werden wel benoemd. En het gaat om belastingdruk op arbeid. Dus verder heb je de sociale premies en dat is het dan, toch?Dat zijn toch niet je enige lasten?
Snap hem niet. De inkomstenbelastingspercentages zijn toch juist verlaagd?
Ja! Belasting op vermogen enorm omhoog!!! En snel!!
Niet de enige, maar werden wel benoemd. En het gaat om belastingdruk op arbeid. Dus verder heb je de sociale premies en dat is het dan, toch?
Tel daarbij ook nog op de inkomensafhankelijke combinatiekorting die afgeschaft gaat worden en je betaald met een vergelijkbaar inkomen al gauw een paar duizend euro meer aan belasting.
Ho, ho, ho. Die heb ik de komende 8 jaar nog meegenomen in de begroting. Wat is dit nou!?
Je hoort het Vedette! Even wachten, dan pompen of verzuipen! Daarna weer knip erop.Je hebt al een kind toch? Maak je dan maar geen zorgen...
Om optimaal gebruik te maken van deze heffingskorting raad ik je aan in 2024 nog een kind te krijgen. Neem daarbij vooral niet het risico dat het een late bevalling wordt, aangezien je geen recht hebt op die heffingskorting als de kleine op 1 januari 2025 om 00.01 geboren wordt...
Dus rekening houden met een ruime marge en na half maart 2024 stoppen met proberen, anders kan het zomaar zijn dat de kleine in 2025 geboren wordt en zo'n 20/25k duurder is
Aangezien 'de kloof' deels gevolg is van het (ontbreken van) politiek beleid zetten we m hier dan maar even door. Welke plannen heeft ie om de kloof te verkleinen? Benoemd ie de rol van media die de extremen graag uitlicht en daarmee het idee dat er een kloof is versterkt ipv de verbinding tussen de partijen blijft zoeken.Prachtig. Misschien zijn reclame bespreken bij het topic reclames? Of ergernissen?
Zijn nieuwe boekje is een reactie op zijn eerdere ‘Sander en de kloof’ met best wel idealistische en optimistische plannen. Mij sprak het aan, maar heb hem er alleen over horen praten en het nog niet gelezen.
Hij noemde vooral dingen die ik al jaren in beschonken toestand op feestjes opper: invoeren van een maatschappelijke stage op je 18e. Of dat nou defensie of de zorg of wat dan ook is. En voor iedereen. Of je nou arm of rijk bent. Maatschappelijk actief zijn, eenheid. In ruil daarvoor kom je op je 25e in aanmerking voor een startkapitaal, om de kansenongelijkheid tegen te gaan.Aangezien 'de kloof' deels gevolg is van het (ontbreken van) politiek beleid zetten we m hier dan maar even door. Welke plannen heeft ie om de kloof te verkleinen? Benoemd ie de rol van media die de extremen graag uitlicht en daarmee het idee dat er een kloof is versterkt ipv de verbinding tussen de partijen blijft zoeken.
Hmm een aantal dingen vind ik toch twijfelachtig.
Zitten zeker nog haken en ogen aan, maar het basisprincipe vond ik optimistisch en bijdragen aan kansengelijkheid, maatschappelijke bewustwording en een soort van eensgezindheid.Hmm een aantal dingen vind ik toch twijfelachtig.
- Erfenis is maar hoe je erna kijkt mbt eerlijk. Qua maatschappij trekt het wel mensen gelijk maar motiveert dat juist niet meer om voor de dood flink wat te schenken aan kinderen?
Ik denk dat de ongelijkheid meer ligt tijdens het leven (dus betere school etc) dan per se wanneer iemand overlijd.
Daarnaast is het voor die familie verre van eerlijk. De overheid neemt een groot gedeelte voor zichzelf. In de vorm van belasting. Dit terwijl waarschijnlijk tijdens het leven van die persoon er ookal belasting is gerekend over het vermogen.
Nu snap ik dat het voor Quote 500 mensen anders is dan daar onder. Maar ik vind het eerste punt in het interview wel tricky. Ik moet wel zeggen dat ik de erfenis systeem sws graag op de schop zie gaan.
- Iedereen een jubbelton vind ik erg mooi gesteld. Maar dat brengt toch zoveel inflatie met zich mee dat je je kunt afvragen, hoeveel het geld nou echt waard is. Daarnaast vind ik het erg gefocust op dat je er een bedrijf mee moet starten of een studie. Zeg maar dan bepaal je hoe mensen succesvol zijn. Zijn genoeg mensen die niet gelukkig worden van een eigen bedrijf of een extra studie na hun 25ste.
Uit het interview krijg ik vooral het gevoel dat hij vermogende mensen nogal over één kam scheert en zelf toch behoorlijk wat aannames doet over de beweegredenen. Wat leuk kan zijn om te lezen. Hopelijk gaat zijn boek wat meer de diepte in over zijn aannames. Maar ik wel interessant gedachte goed.