Raar, er was toch niks oneerbaars gebeurd.Zowel Meadows als Guiliani wilden beiden een presidentieel pardon voor J6.
Dat is ook wel een doodzonde, natuurlijk![]()
Amerikaanse Subway-klant schiet werknemer dood: “Te veel mayonaise op zijn broodje”
Een Amerikaanse Subway-medewerker overleed na een schietpartij omdat zij op een broodje van een klant te veel mayonaise smeerde, zei de politie van Atlanta. Een tweede werknemer raakte gewond bij de schietpartij. Allebei waren ze nog geen maand in dienst.www.nieuwsblad.be
America, fuck yeah!!![]()
Wat n kneus die medewerker. Waarom had die geen wapen op zak. (Sarcastisch bedoeld)![]()
Amerikaanse Subway-klant schiet werknemer dood: “Te veel mayonaise op zijn broodje”
Een Amerikaanse Subway-medewerker overleed na een schietpartij omdat zij op een broodje van een klant te veel mayonaise smeerde, zei de politie van Atlanta. Een tweede werknemer raakte gewond bij de schietpartij. Allebei waren ze nog geen maand in dienst.www.nieuwsblad.be
America, fuck yeah!!![]()
Wat n kneus die medewerker. Waarom had die geen wapen op zak. (Sarcastisch bedoeld)
Nog zotter.De werknemer begon met schieten maar mistte...
Dan zie je ook niks.....De werknemer begon met schieten maar mistte...
De enige hier met nog enige realiteitszin is Liz Cheney (ik ben het vrijwel altijd met haar oneens overigens). Zij gaat de nominatie voor de Republikeinse kandidaat waarschijnlijk niet halen. Blijkbaar is zelfs een samenhangend verhaal voor deze kiezers niet echt belangrijk.
Volgens mij zijn er een aantal problemen/ redenen hiervoor in Amerika;Er is een steeds groter wordende groep mensen, jammer genoeg niet alleen in Amerika, die geen genoegen meer neemt met gewoon "tegenstanders" te zijn. Dat is niet radicaal genoeg. Daar win je niet altijd de verkiezingen mee. Die groep wil een ware vijand creëren, een bedreiging, waarbij de andere kant wordt neergezet als hele slechte mensen. Kennelijk hoef je daar niet eens een heel goed verhaal voor te hebben, zie deze meuk, dus de target audience legt de lat ook laag. Men wil het allemaal ook geloven, het enige einddoel is de macht te grijpen en "gelijk te krijgen". Het gevaar zit er wel in dat de gematigde meerderheid, want die is er nog altijd, het wellicht wat te laconiek aanziet. Myself inclused. Want een radicale minderheid kan nog altijd veel schade aanrichten en zelfs de macht grijpen als alle factoren die daaraan bij kunnen dragen de juiste kant op glijden, of dat nou per ongeluk zo gebeurt of doelbewust wordt gepland.
Ze hoeven niet eens de afkorting te veranderen:Volgens mij zijn er een aantal problemen/ redenen hiervoor in Amerika;
1) Er zijn heel veel kiezers die een one policy vote geven. Die vinden 1 onderwerp zeer belangrijk (bv abortus) en voor de rest maakt het niet zoveel uit. Gematigde mensen kijken vaak naar waar ze het mee eens zijn maar ook waar ze het mee oneens zijn. We willen dat onze belangrijke onderwerpen vertegenwoordigd worden maar niet ten koste van alles. De mensen die een one policy vote hanteren kijken alleen maar naar dat ene punt en de rest maakt niet uit.
2) Doordat het systeem "the winner takes all" is (ABBA is erg belangrijk daar) met slecht twee (reeële) partijen krijg je meer extreme standpunten. Hier in Nederland is het al not done om het eens te zijn met een andere partij maar je hoeft je niet tegen alle partijen af te zetten. Als je maar een Selling Point hebt tov elke individuele partij. Omdat je daar moet kiezen tussen twee partijen moet je op (bijna) elk punt strijden.
3) Het probleem is ook dat er in Amerika een divide and conquer strategie/ cultuur heerst. Als je kijkt naar bijvoorbeeld de street gangs zijn deze vrijwel allemaal ontstaan als verdediging van een andere gang. Ook tijdens de hele immigratie is er altijd een cultuur geweest van de laatste groep die aankwam zijn de lul kwa behandeling. Er is altijd overal een tweedeling geweest, maar nu politici hier ook op inspelen escaleert dit nu. Het was altijd al een probleem, maar nu wordt het blootgelegd. Eigenlijk was dat een kwestie van tijd.
De gouverneur van California geeft slachtoffers van massa schietpartijen het recht om de wapenfabrikanten aan te klagen. Wellicht dat dat kleine stapje iets uitmaakt.
Voor het eerst wordt er iets structureel gedaan in de VS tegen wapengeweld. De gouverneur van California geeft slachtoffers van massa schietpartijen het recht om de wapenfabrikanten aan te klagen. Wellicht dat dat kleine stapje iets uitmaakt. De wetten die de senaat heeft goedgekeurd zijn een soort homeopathische verdunning en zullen dus niets veranderen.
In een aantal staten heeft de wapenlobby het zelfs voor elkaar gekregen dat de wapenindustrie nooit voor schietincidenten aan te klagen is.Ik zat laatst ook te denken waarom dat niet gebeurt. In het land waar mensen miljoenen krijgen omdat ze niet wisten dat de koffie heet kon zijn, is het wel heel apart dat het tot dusver niet gebeurd is.