PSV - Real Sociedad | Donderdag 16 september | Eindstand 2-2

Status
Je kunt niet meer reageren.

Dropshot

Routinier
Tjah, weer zo'n typische Europese avond waarbij je onnodig aan het korte eind trekt.

1ste helft was gewoon matig. Ondanks dat had ik wel het idee dat we iets beter waren, maar er werd weinig gecreëerd op een bal van Madueke en een andere kans na. Vind dat Madueke echt vaker alla Robben naar binnen moet kappen en uithalen, dat is echt een wapen wat hij nog te weinig gebruikt. Verdedigend was het echt slecht. Op het begin zag ik Mwene nog een paar keer goed ingrijpen bij die Oryazabal en greep Ramalho goed in na die verkeerde bal van Obispo, maar daarna ging echt alles fout. 2 keer niet scherp genoeg qua dekken en het was raak.

2e helft was al veel beter. Veel druk blijven zetten en ze hebben op die bal van Boscagli na (helden actie Drommel) geen kans gehad. De goal was natuurlijk geweldig, wat een klasbak is die Götze toch. Voor de rest kwam je er niet doorheen, bal viel vaak net verkeerd. Dan ook nog dat schot van Teze op de paal. En vervolgens sta je weer met het gevoel van 'ja, hier had veel meer ingezeten'. En dat is wel frustrerend keer op keer.

Vond de wissels eigenlijk wel prima invallen. Thomas liet veel meer zien dan Van Ginkel, die heb ik de 1ste helft naar mijn gevoel amper gezien. Bruma had echt wel een paar prima acties, en Vertessen deed het qua dreiging niet veel minder dan Madueke. Het nadeel is dat je van beide spelers geen opleving kunt verwachten, maar ik weet niet of die nog van Madueke of Gakpo was gekomen. Vinicius niet echt kunnen beoordelen, die stond behoorlijk vast tegen die verdedigers. Heb wel het idee dat het een werkpaard is die tegenstanders goed gaat irriteren. Iemand die vol duels ingaat en sterk is aan de bal, komt in de Eredivisie sowieso van pas. Wel echt een spits die je vooral voorin zult zien sleuren, maar waar je verdedigend niet meteen op hoeft te rekenen. Geen probleem, zulke heb je ook nodig.

Lag het trouwens aan mij of was die scheids af en toe echt een clown?

Helemaal mee eens met je analyse.

Ja die scheids. Het is een Schot en ik denk dat hij dit weekend alles door laat gaan waar hij gisteren voor floot.
Was geen peil op te trekken wat hij zou doen.
 

Weltmeister

Clubicoon
Wat een ontzettende jank krant is dat toch ookDat is nou het verschil tussen een topclub en een subtopper. Dus bij deze mag ik hopen dat we dat verschil zondag ook eens laten zien. Gewoon een goed pak jank geven die watjes.
Precies. Topsport is ook dat je koste wat kost wilt winnen. Ook al heb je daarvoor soms een Tadic, een Alvarez of een Tagliafico nodig om wedstrijden dood te maken.
 

Kira

Aanvoerder
Ik heb me er misschien niet goed genoeg in verdiept maar ik vind het nog steeds raar dat Feyenoord een weekje vrij neemt voor de peren competitie. PSV speelt tegen een echte tegenstander, krijgt korter rust en geen vrije Eredivisie ronde. Dan gaan de verhoudingen toch scheef?
Feyenoord speelde dinsdag toch al en moesten reizen naar Isreal. Opzich kan ik die gedachtegang wel begrijpen.
 

Phillip Cocu

Bondscoach
Feyenoord speelde dinsdag toch al en moesten reizen naar Isreal. Opzich kan ik die gedachtegang wel begrijpen.
Maar dat is toch ook geen wereldreis lijkt me. En deden wij dat ook altijd, bijvoorbeeld naar Novosibirsk destijds? Dan zou ik het beter begrijpen.
 

Weltmeister

Clubicoon
Maar dat is toch ook geen wereldreis lijkt me. En deden wij dat ook altijd, bijvoorbeeld naar Novosibirsk destijds? Dan zou ik het beter begrijpen.
Ik ben sowieso die excuses een beetje beu. Ze hebben de hele zomer de tijd gehad om de selectie op orde te krijgen voor zowel de competitie als voor het midweekse Europese avontuur. Laat het maar zien. Heb je aan het einde van de rit geen prijs, dan heb je wederom gefaald.
 

De Bondscoach

Maoïst van lichte zeden
Ik help het je hopen, maar ik zou me maar vast voorbereiden op een teleurstelling. Hopen dat we zondag tegen Fey wel kunnne winnen, maar als we zo verdedigen, gaat ook dat moeilijk worden. Wat mij betreft: alles vol op de competitie, Europees gaat het niks worden (helaas).

Ik vind je wel somber gestemd. Als ik naar deze wedstrijd kijk (ok, ik heb alleen de eerste helft gezien) , of naar het tweeluik tegen Benfica, dan zie ik een team dat moet kunnen overwinteren (in de EL). Dit is Europese subtop.
 

J.B.

Grootste PSV-kenner 2022
Nou, ik heb alles rustig kunnen verwerken, en de vraag blijft. Waarom beginnen we de pot alsof we tegen SC Cambuur spelen? Je speelt Europees, en wij deden net alsof er een zaterdagavondpotje tegen een promovendus gespeeld moest worden. Als we zo beginnen kunnen we meteen heel die EL schriftelijk afdoen..
 

TotalBB

Routinier
Ik vind je wel somber gestemd. Als ik naar deze wedstrijd kijk (ok, ik heb alleen de eerste helft gezien) , of naar het tweeluik tegen Benfica, dan zie ik een team dat moet kunnen overwinteren (in de EL). Dit is Europese subtop.
De basisemotie is hier nu eenmaal dat het glas halfleeg is.
 

J.B.

Grootste PSV-kenner 2022
Ik heb toch wel een heel leuke wedstrijd gezien hoor. Psv voetbalde met vlagen echt wel goed. En zette de Nr 5 van Spanje gewoon vast. Ik zie niet in om somber te zijn.
Dan moeten we wel de volgende keer niet net doen alsof we tegen Cambuur aan het ballen zijn en meteen de inzet en passie van de tweede helft laten zien. De eerste helft was zo enorm slap...
 

Okido!

Aanvoerder
Dan zullen we over 2 weken moeten winnen in Salzburg om eer op schema te komen. Ik voorspel nu al, dat we veel beter zijn (lees: lijken), maar maximaal 1 puntje
Nahhhh...dat is de zwakke broeder, houd hoop Rico!

Over de wedstrijd. Wij waren de betere, maar ook slordiger. We gingen op een gegeven moment compleet uit het ritme. Slecht vrijlopen, slecht passen. Geen teamplay meer waar we juist zo sterk begonnen en ook eindigden. Ik zie geen reden waarom we dit uit niet kunnen winnen.

Hulde voor Mario en Cody. Dat waren de sterkste spelers vandaag. Boscagli had het totaal niet, een rampzalige terugspeelbal en lette totaal niet op hoe Mario de bal voor hem rand zestien neerlegde. Drommel verdient een dikke pluim. Echt blij met die kerel, heeft jaren meer volwassenheid dan zijn leeftijd eigenlijk is. Max voegt te weinig toe. Madueke had het wat moeilijk maar werd beter naarmate de wedstrijd vorderde.
 

Okido!

Aanvoerder
Bijzondere gedachte…

Ik heb gisteren op de laatste 10 min na niets gezien. Zijn we wel of niet tevreden over het PSV van gisteren?
Tot en met het doelpunt in minuut 32 was het goed. Daarna heel beroerd. Na de rust pakten we het redelijk snel weer goed op.
Laten we zeggen 20 minuten dramatisch, en de overige 70 minuten tevreden.

Room for improvement.
 

rico

Assistent Bondscoach
Ik vind je wel somber gestemd. Als ik naar deze wedstrijd kijk (ok, ik heb alleen de eerste helft gezien) , of naar het tweeluik tegen Benfica, dan zie ik een team dat moet kunnen overwinteren (in de EL). Dit is Europese subtop.
Ik denk echt dat je veel te veel met een PSV bril naar die wedstrijden hebt gekeken tegen de echte europese sub-top. Het ziet er allemaal leuk uit, en we mogen voetballen tot 25 meter van de goal, maar geen resultaten. benfica is zgn 'weggespeeld', maar speelt wel in de CL (incl bijbehorende miljoenen), Real Sociedad was zgn 'veruit de mindere', maar gaat wel met een uitpunt naar huis, en wij lopen 2 punten achter op kwalificatie.

En onze verdediging doet het prima in de eredivisie, maar komt echt veel tekort tegen de europese sub-top. Obispo was de enige met een voldoendetje (maar had ook een gruwelijke fout) gisteren, Sangare is ook goed genoeg, en Ramalho wil ik nog het voordeel van de twijfel geven, maar zag er gisteren niet best uit. De rest kan eigenlijk niet op dit nivo (incl Van Ginkel).

En in dit soort wedstrijden klopt de tactiek nog steeds niet. Het is beter dan vorig jaar, maar het is toch bezopen dat de aanvallende impulsen van Max en Mwene komen, terwijl Madueke en Gakpo hun verdedigende taken over moeten nemen. Je zag het gisteren weer goed (als je tenminste scherp kijkt), de spanjaarden lieten Max, Mwene, Boscagli, Ginkel, Ramalho en Obispo lekker ongestoord voetballen, en kwamen in actie als Gotze, Gakpo of Madueke de bal kreeg (Benfica idem). Dit kan allemaal tegen PEC, maar op EL nivo zullen de backs toch echt gewoon allereesrt hun verdeigende taak moeten uitvoeren en sporadisch mee naar voren, en de hele achterhoede moet de bal zo snel mogelijk bij Gotze, Gakpo of Madueke zien te krijgen. Inzakken, het veld lang en breed houden en met de snelle Gakpo en Madueke uitbreken.

Somber? Realistisch? We zullen het gaan zien.
 

Nep Scout

Aanvoerder
Vorig seizoen hadden we thuis verloren van Granada, om uit te winnen tegen hun. Vorig seizoen zijn we door de ondergrens gezakt uit tegen PAOK, hadden we na 3 wedstrijden maar 3 punten, maar hebben we het zo omgedraaid dat we 1ste stonden aan het eind van de poulefase. Ik heb nog hoop hoor. Winnen van Feyenoord betekent gewoon 7 punten in een lastige reeks. Over 2 weken tegen Sturm Graz, en kijken wat Sociedad en Monaco doen. Dan zien we wel hoe moeilijk het wordt om door te gaan.
 
Status
Je kunt niet meer reageren.
Bovenaan Onderaan