Algemene transfergeruchten

Ewijk gaat niet komen, denk ik. Zal Sambo worden. En dat vind ik wel te billijken.
Inderdaad. Je zult je moeten afvragen hoeveel beter Van Ewijk is als Sambo en of dat minimaal 8m of zo (Ewijk is de nieuwe cashcow van Heerenveen) meer waard is dan als je Sambo gebruikt. Sambo is als basisspeler ook nog hoger geëindigd in de competitie. Zegt niet alles, maar wel wat.
 
Als je zo op de centen moet letten is dat wel te begrijpen.
Zeker, maar je moet er ook rekening mee houden dat Sambo misschien niet zoveel onder doet voor Van Ewijk. Ik vind de laatste aanvallend spectaculair, maar begrijp van statistici hier dat hij verdedigend nog wel eens wat laat liggen.
 
25% doorverkoop op de eventuele winst kun je veilig doen als psv zijnde, maken zelden winst. ;)
 
Laatst bewerkt:
Garanties heb je nooit. Maar één 'als''-argument is in ieder geval beantwoord: we weten in ieder geval dat-ie kán scoren. Ik zie 12 uit 28 bij Groningen. Dat zijn gewoon goeie stats bij een gedegradeerd team.
Wat gaat-ie dan doen bij een nationale topclub? Afgaande op de beelden zie ik in ieder geval een afmaker. D'r van uitgaande dat er om hem heen - in tegenstelling tot bij Groningen - voldoende beweging is, denk ik dat er een goede kans is dat hij tot 20 plus komt.

Overigens moet-ie natuurlijk ook de strijd met Luuk nog winnen. Neem aan dat Bosz niet met twee spitsen gaan spelen. Hoewel ze elkaar aardig zouden kunnen aanvullen.
Ik hoop ook dat die twee naast elkaar kunnen. We zijn met zijn allen een beetje knorrig over Luuk maar die heeft vaak ook teveel hooi op de vork.
 
Is wel transfervrij en als die niet teveel salaris vraagt zou het er wel bij kunnen... Geen idee we gaan het zien!
 
Wat is het aankoopbedrag van alle verdedigers van PSV? Volgens mij ontzettend laag. Mwene gratis, Ramalho 2,5 mil, Boscagli 2 mil, Teze jeugd, Obispo jeugd, Branthwaite huur, van Aanholt huur..... Alleen voor Baumgartl is de portemonnee getrokken.
 
Wat is het aankoopbedrag van alle verdedigers van PSV? Volgens mij ontzettend laag. Mwene gratis, Ramalho 2,5 mil, Boscagli 2 mil, Teze jeugd, Obispo jeugd, Branthwaite huur, van Aanholt huur..... Alleen voor Baumgartl is de portemonnee getrokken.

Marcel zegt dat Sangaré en guti 7+ miljoen waren, dat wilde hij even kwijt..
 
Op zich is voorin wel de linie waarin we de minste breedte hebben, als je Pepi, Mebude en Summerville haalt dan in dat in ieder geval opgelost. Ik denk ook niet dat we hier heel tevreden zouden zijn als we het seizoen in gaan met Luuk, El Ghazi, Bakayoko en Xavi, waarbij ik ook nog verwacht dat Bosz Xavi liever op het middenveld opstelt. Dan heb je wel ècht een aanval van niveau FC Twente met El Ghazi - Luuk - Bakayoko. Ook niet zo gek dat de Madueke miljoenen eerst eens ingezet gaan worden om daadwerkelijk vervangers van Gakpo en Madueke te halen. Verdedigend hebben we veel middelmaat, maar we hebben in principe wel genoeg spelers die daar kunnen spelen. Als Sangaré wordt verkocht zou Spierings zijn directe vervanger kunnen zijn waarna we een goede centrale verdediger en wellicht rechtsback kunnen halen. Op zich is de volgende 11 helemaal niet gek voor volgend seizoen:

Benitez
Van Ewijk - Teze - ??? - Van Aanholt
Spierings
Veerman - Xaxi
Summerville - Pepi - Mebude

Al betwijfel ik of Veerman en Spierings goed in het spelletje van Bosz passen, dus ik kan me ook voorstellen dat de komst van Bosz exit Veerman gaat betekenen.
Klopt, maar dan nog is de prioriteit de verdediging. Helaas is mijn conclusie dat bijna het hele elftal vervangen moet worden; zeker als er de hoop is dat PSV onder Bosz net als Ajax voetballend hoge ogen gaat gooien en europees ver komt. Dat gaat hem niet worden met deze verdediging, en inderdaad ook niet met deze aanval, maar verdediging is prio nr.1 wmb
 
Terug
Bovenaan Onderaan