NEC - PSV | Zaterdag 30 maart | Eindstand 3-1

Als alles wat ik zei klopte was ik niet meer aan het werk :lol: maar ik zit er niet vaak naast, Feijenoord speelt op het moment beter dan wij en zij ruiken bloed. Begrijp ik als ik onze wanvertoning zag van gisteren.
Feijenoord wint net aan thuis (!) van Utrecht. Totaal geen zorgen hier. Nul

Het laatste half uur van de eerste helft was PSV echt de bovenliggende partij. Het vergat echter om het af te maken (zoals wel vaker). De tweede helft was van PSV zijde echt heel slap en het leek alsof ze geen idee hadden wat ze nu moesten. De invallers brachten daar geen verandering in. Het feit dat iedereen heel veel moeite heeft om een top drie in de speler van de week samen te stellen zegt genoeg.
Wat je tussen haakjes schrijft is waar het om gaat.
De effectiviteit is weg en dus zijn ALLE 7 komende duels moeilijk. Te beginnen dat van dinsdag.
Wordt die wedstrijd niet -overtuigend - gewonnen krijg je een herhaling van 2007.
Waarschijnlijk zonder herhaling van het wonder van 29-04-2007.
Volgens de NOS was NEC de hele wedstrijd 'heer en meester'.
Ok dan...
Wie heel blij is wil nog wel eens - sterk - overdrijven. ;)

Tja als je een penalty mist tegen cillessen dan verdien je het niet om te winnen.
Terechte nederlaag.

Al stel ik me wel vragen bij de 1-1 nijhuis geeft voordeel terecht want bal komt bij speler staat alleen voor keeper maar schiet niet raak. waarom fluit je dan die penalty alsnog?
Dat kan toch niet want de bal is dan al terug buiten.

Achja je kan niet alles winnen. NEC was gewoon zeer goed vandaag het gene wat ik bij PSV miste voor elke bal vechten en samen ervoor gaan miste ik enorm.

Ik heb het gisteren niet kunnen zien, maar als ik het forum zo lees zijn we van de eerste tot de laatste minuut compleet van de mat gespeeld. Toch bijzonder met deze statistieken en dit spelbeeld.

Of is het weer een typisch gevalletje 'wedstrijd vergeten in het slot te gooien'?

Bekijk bijlage 6542

Bekijk bijlage 6543

statistieken zeggen niet alles. We waren gewoon niet goed genoeg NEC was veel beter in duels en gretiger. Terechte nederlaag.
Nooit het gevoel gehad dat die 3-2 zou komen en dat we hem zouden gelijk spelen ... Of zelf na de 2-1 ook nooit gevoel gehad dat we gelijk zouden maken of winnen.

.

Achja je kan niet alles winnen. NEC was gewoon zeer goed vandaag
Nou weet ik dat het vannacht zomertijd was, maar om nu een dag te laat te zijn 😁

Nec was matig tegen een zeer loom mak en inspiratieloos PSV. De penalty was duidelijk , er werd aanvankelijk balvoordeel werd gegeven en het gebeurt toch meer dat er vrijwel onmiddellijk teruggekomen wordt op een vorige fout wanneer het balvoordeel niks oplevert.

Dat gebeurt soms wel en soms niet. Het woordje "soms" is waar het hier om draait.

Eigenlijk was er tot de 0-1 niet zoveel aan de hand en was het wachten op de 0-2. Tweede helft was totaal ondermaats

Feyenoord heeft meer wil en drang om te winnen zelfs als het moeizaam gaat. Na de winterstop loopt het stroef bij PSV en is ook de wil om strijd te leveren niet dwingend aanwezig.
Er lukte vrij weinig bij PSV, maar ik zag echt wel dat ze wilden winnen. Dus dat laatste snap ik niet zo.
Het wisselen van Chucky was daarom niet zo handig.

Laatst bewerkt:
Inmiddels de wedstrijd helemaal teruggekeken en het was wat ik al vermoedde: op de beginfase na ben je de eerste helft veruit de betere ploeg en krijg je kansen zat om de wedstrijd in het slot te gooien. Dat gebeurt echter niet, je loopt uit het niets tegen een gelijkmaker aan, de tegenstander gaat weer geloven in een goed resultaat en gesteund door het publiek lukt omdat NEC ongeveer de enige twee keer dat ze over de middellijn komen direct scoren. De statistieken liegen dus opnieuw niet.

De grote winst van dit seizoen is dat we dit soort wedstrijden al slecht vinden. Ik kan me herinneren dat we nog niet zo lang geleden in uitwedstrijden tegen ploegen van dit kaliber helemaal van de mat werden gespeeld. Denk aan de wedstrijden in de tweede helft van 2018 onder Van Bommel, maar omdat we toen meestal totaal onverdiend in de slotfase nog wonnen vond iedereen het best. Ook in 2007 - toen we aan het einde van het seizoen wel helemaal instortten - werden we in de Goffert van het kastje naar de muur gespeeld. Nu spelen we het hele seizoen op een constant hoog niveau, zijn we vrijwel altijd de bovenliggende partij en hebben we niet of nauwelijks punten gestolen. Ook deze wedstrijd hadden we met wat meer scherpte voorin moeiteloos gewonnen en dat is misschien het enige verschil met de meeste andere wedstrijden (en zeker met het PSV van voor de winterstop).

Maar goed, het is natuurlijk makkelijker om na een tegenvallend resultaat te roepen dat de trainer en niks van snapt en onze spelers er niks van kunnen... (dit is geen reactie op aalstroodwit, maar meer op de algemene teneur hier op het forum).

Beetje polariseren in t klein dit ;)

De teneur is er dat het deze wedstrijd ondermaats was, en dat een hoop spelers gewoon slecht speelden.

Een enkeling noemt een specifieke naam die er in zn geheel niks van zou kunnen.

Saibari weer er niet bij. Zal na de ramadan wel weer ineens fit zijn.
Saibari is weer geblesseerd geraakt in de warming up en heeft een peesblessure.
Lozano is in de rust gewisseld vanwege een blessure. Beide spelers zijn er morgen niet bij tegen Excelsior.

Is inderdaad positieve evolutie dat we meer verwachten. We grepen NEC niet bij de strot wanneer we het moesten doen en het afmaken. Daardoor kwamen ze in de wedstrijd maar die tegengoals kwamen wel heel makellijk....

ik vind het toch een vermijdbaar verlies. Want het is zoals je aangaf niet dat we van de mat gespeeld werden en dat NEC zo goed was ze waren gewoon ietje gretiger.

Beste leuk wedstrijdje dit, ik zat nogal in de split de hele pot. Maar al met al genoten, jammer dat we(in dit geval NEC) niet kunnen doorpakken en Ajax het echt lastig kunnen maken.

Zou zomaar kunnen dat ajax na vanavond nog steeds maar 1 punt voor staat op NEC.