De Graafschap

Der Jaufe

Internationale Legende
De voorzitter van de superboeren zegt dat ie vroeger in zijn Ajax pyjama sliep. Nou er van uitgaande dat ie destijds niet zinderlijk was, vind ik dat geen probleem. Maar verder zegt ie: ik was niet blij met de uitslag omdat het voor ons irrelevant was. Pardon? Als voorzitter ben je niet blij dat je club niet heeft verloren en heeft gestreden tot het laatste moment?? En ook financieel bijv de premies opstrijken?.... Vreemd.

Dat de uitslag je niks uitmaakt omdat het irrelvant is valt te begrijpen, maar dat je er niet blij mee bent... dan ben je n broertje van Sjakie.
 

Penalty

Internationale Legende
De voorzitter van de superboeren zegt dat ie vroeger in zijn Ajax pyjama sliep. Nou er van uitgaande dat ie destijds niet zinderlijk was, vind ik dat geen probleem. Maar verder zegt ie: ik was niet blij met de uitslag omdat het voor ons irrelevant was. Pardon? Als voorzitter ben je niet blij dat je club niet heeft verloren en heeft gestreden tot het laatste moment?? En ook financieel bijv de premies opstrijken?.... Vreemd.

Hij had die wedstrijd liever gewonnen met 5-0. :D ;)
 

PSVkanalles

Aanvoerder
Ik moet toch even De Graafschap een compliment geven. Ten eerste hebben ze een geweldig stadion met een geweldige sfeer en ten tweede bewijzen ze dat je met weinig kwaliteit toch veel kunt bereiken door als team ervoor te blijven knokken, 90 minuten lang. Hier kan het Nederlands elftal en Nederlandse clubs in Europa nog wat van leren.
 

Groenlo

Supporter
Schitterend verhaal, geleend van Facebook.Het is weer veilig bij de Graafschap dankzij de KNVB! Hulde!

Waar we de laatste jaren enkele rampen hebben meegemaakt kunnen we nu weer veilig naar het stadion. We kennen allemaal wel enkele van de 34 fans (geschat aantal, het werkelijke dodental kan veel hoger liggen) die door de fakkels om het leven zijn gekomen tijdens sfeeracties op de Vijverberg.

Een woordvoerder van de KNVB legt uit dat het hier niet bij blijft. Een stadion moet veilig zijn, nieuwe maatregelen worden nu uitgewerkt.

Een doorn in het oog van de KNVB zijn te fanatieke fans. Er zijn fans die plotseling opspringen en wat schreeuwen. Andere mensen schrikken daarvan wat hartproblemen kan veroorzaken. Een zorgwekkende ontwikkeling waar we nu tegen op willen gaan treden. Gewoon rustig zitten en klappen als de tribuneregiseur (welke onderaan het vak wordt opgesteld) daar opdracht voor geeft.

Een ander hekel punt zijn voetbalsjaals. Ze kunnen dan wel lekker warm zijn, maar ze zijn tevens levensgevaarlijk, legt de woordvoerder uit. Wanneer iemand rookt kan er brandende tabak opvallen, een heel tribunevak is dan in levensgevaar. Het kan uitmonden in een heel Inferno. Om maar te zwijgen over het leed wat het bij kinderen kan aanrichten, gaat de woordvoerder verder... vele tientallen kinderen zijn de afgelopen jaren overleden door sjaals welke door hun ouders te strak zijn omgedaan. Een sjaal kan een dodelijk wapen zijn.

De KNVB wil ook onderzoeken of het verplicht kan worden om op de Vijverberg kunstgras te laten leggen. Ze hebben geconstateerd dat er de afgelopen jaren veel mensen met tranende ogen op de tribune zaten. Volgens een onderzoek had dat met het gras i.c.m. hooikoorts te maken. Mensen met hooikoorts moeten ook gewoon naar het voetbal kunnen gaan. Wij gaven aan deze woordvoerder aan dat de betraande gezichten niks met hooikoorts te maken hadden maar met het vertoonde spel bij tijd en wijle. Die reden werd meteen van de tafel geveegd door de KNVB.

Een andere maatregel welke op de agenda staat bij de heren in Zeist is de zang in het stadion. We ergeren ons kapot aan de liederen op de Vijverberg. Ten eerste maakt het lawaai, ten tweede kunnen de meeste niet eens zingen, het klinkt gewoon vals. En als laatste... Oerend Hard? Kom op... dat nummer is al zo oud jullie moeten echt gaan vernieuwen. De verwachting is dat we tijdens de zomerstop alle scc houders van vak 15/16 en 22 een verplichte cursus gaan aanbieden. Tijdens deze cursus gaan deze zogenaamde Ultra’s leren om zuiver te zingen en allemaal dezelfde toonhoogte aan te houden. We hebben recentelijk ook contact gehad met Dries Roelvink, hij zal enkele nieuwe liedjes gaan schrijven voor de fans op de Vijverberg. En oh ja voor ik het vergeet... we hebben ook melding gemaakt van het nummer: wie niet springt is voor Vitesse. Levensgevaarlijk, de hele tribune kan instorten.

We stelden onze laatste vraag aan de woordvoerder van de KNVB. “Bent u zelf wel eens op de Vijverberg geweest tijdens een wedstrijd?” Zijn antwoord “ nee joh, veel te gevaarlijk! Ik heb een vrouw en kinderen thuis zitten. Ik ben niet levensmoe hoor!”

To be continued...
 
Laatst bewerkt door een ninja:
Bovenaan Onderaan