Relix
Slimste Forummer 2020 & 2021
Ging met name over t verslavende effect. Ben wel benieuwd of er al onderzoeken zijn geweest aangaande 'jouw' verhaal rondom de nep-suikers.
Overigens leven wij hier vooral volgens het 'eet gevarieerd' "dieet". Zijn sinds kort overgegaan op volkoren pasta en zilvervliesrijst. in wokgerechten gaat ca. 200gr vlees voor 5 man. Maar voor de rest zijn wij niet heel bewust met eten / eetpatronen bezig.
Meta analysis link
Te weinig onderzoeken die aanwezen dat het geen kwaad kan mijn inziens, al is het met name de mate van (over)consumptie die zorgen baart. Ook vind ik persoonlijk de FDA claim dat het veilig is voor pregnant-women, infants en children te optimisch/onvoldoende hardgemaakt.
Te weinig bewijs om op grote schaal campagnes en scholen op te roepen ook met diet-producten terughoudender te zijn. Probleem is het al dan niet corrigeren voor BMI, wat statistisch wel kan (waarna de suikervervangers minder slecht zijn) maar waarbij je biologisch kunt afvragen of het wel n onafhankelijkse variabele is binnen de context van de veronderstelde metabolische disregulatie.
Ik heb geen kinderen en geen overgewicht, toch denk ik wel dat het n belangrijk thema is aangezien de zorgkostten aardig de pan uitreizen als we niet wat gezonder proberen te eten en drinken (en meer bewegen) als maatschappij.
Her feit dat je überhaubt vrijwel dagelijks zelf kookt voor de kinderen maakt je overigens al gezonder bezig dan t merendeel van de Amerikanen en Britten.
Laatst bewerkt: