Wedstrijdchat Jong PSV

Peersman kreeg in de 21e minuut een waarschuwing voor tijdrekken. Geen idee of dit zich zo voortzette, maar dan zijn die 7 minuten niet erg onwaarschijnlijk.
Als dat zo is dan kan die scheids beter van het veld af, 21e minuut een waarschuwing, geen geel voor Peersman in deze wedstrijd, maar wel 7 minuten bijtrekken in de 2e helft. Ik ga er vanuit dat er iets geweest is met een blessure oid waardoor die 7 minuten verklaard worden ;)

Tja de commentator benoemde meermaals het tijdrekken van PSV, er zal vast aanleiding zijn geweest voor die 7 minuten. Lijkt me dat de scheids meer van de wedstrijd gezien heeft dan wij 🤷

Er is geen controle op bijtelling van tijd. Het valt mij op de er in de eerste helft weinig tot geen bijtelling komt , maar in de tweede helft altijd veel meer, tot soms wel 10 minuten. Ook als die extra tijd er op zit, dan volgt er vaak nog een extra bijtelling van de extra tijd. Heb hier geen grip op, scheidsrechter bepaald.

Dat laatste lijkt mij een waarheid als een koe. Maar dan snap ik het uitblijven van geel niet.
4e man doet dat dacht ik? Of houdt die slechts het bord met de mededeling vast.
Mss interessant om te kijken of het gemiddeld aantal extra minuten per 4e man sterk verschilt.

Het is sowieso vreemd dat een scheidsrechter al in de 21e minuut begint over tijdrekken van een doelman.
In al die jaren in het stadion heb ik dat nog nooit meegemaakt.
Alleen wel soms dat de doelman van onze tegenstander na eindeloos onbestraft tijdrekken in pakweg de 89e minuut geel kreeg, dat dan uiteraard geen zoden meer aan de dijk zette.

Dan zie ik 6 minuten extra tijd aangekondigd maar na het verstrijken van die periode fluit de man doodleuk nog niet af.
Je suggestie dat het interessant is om eens te kijken naar verschillen per 4e man vind ik een hele goede.
Die ik graag uitgebreid zag met nog andere statistieken van alle bij de arbitrage betrokken functionarissen.
Dus ook man 1 t/m 3 in het veld en man 5 en 6 achter hun schermpje.

Meten is weten zegt men toch in de wetenschap die de aanvankelijk onwetende mensheid zo vooruit heeft geholpen?

Los van dit alles wordt het tijd dat Jong PSV eens wat punten gaat pakken. Om straks niet als laatste van de 4 Jong teams in de KKD te eindigen.
Is dan degradatie naar de Tweede Divisie mogelijk indien Jong Sparta daar promoveert?

De tijd die omhoog gehouden wordt is de minimale tijd. Scheids mag conform de regels meer dan die tijd toevoegen.

Overigens was Peersman echt wel aan het rekken. Lag niet aan de scheids, wel aan de spelopvatting van JPSV.

Vraag mij ook af of er ergens gedocumenteerd wordt wat de etra tijd is. Waardoor een onderzoek al lastig is. Daarnaast, stel dat je een afwijking vind dan nog heb je eigenlijk te weinig info om iets er over te zeggen.

Zoals Der Jaufe aangaf speelde JPSV vanaf minuut 1 voor de 0.

Wel opvallend dat er soms al na 2.50 wordt afgefloten bij 3 minuten extra tijd en soms pas na 4 minuten. Ook al is er soms reden voor, zuivere speeltijd zoals bij ijshockey vind ik een veel betere methode.

Wat betreft je laatste opmerking; ik vraag me af waarom er niet veel meer gedocumenteerd wordt en dan ook gepubliceerd.
Nu is het lekker makkelijk; geen onderzoek, dus is er geen probleem. :unsure:
Zou best kunnen maar ik heb het duel niet live gezien.
Het blijft wrang na de aangekondigde extra 6 minuten punten kwijt te raken, ook al had je die misschien niet verdiend.

Laatst bewerkt:
En ook eerder dan die drie minuten affluiten mag gewoon volgens het boekje.
Zuivere speeltijd zou zeker mooi zijn, maar vooralsnog willen de bonden daar niet aan.
Vooralsnog is er toch ook geen probleem. Je speelt een wedstrijd, er wordt tijd bijgetrokken voor wissels en blessurebehandelingen en soms laat de scheids nog wat langer doorspelen. Soms lijkt t teveel, soms lijkt t te weinig. Uiteindelijk zie ik geen scheids extreem lang door laten spelen na de aangegeven extra tijd, soms een minuutje wegens een behandeling of wissel in de extra tijd. Wat dat betreft is er ook geen probleem. En stel dat je onderzoekt en dat ene scheids gemiddeld 1 minuut extra geeft t.o.v. de andere scheids dan zou dat ook weinig moeten uitmaken aangezien die beste mannen rouleren.
Tja, ook in de 7e minuut van de extra tijd moet je scherp zijn, de keeper bokst m gewoon volledig verkeerd weg.

Opstelling voor de wedstrijd tegen Den Bosch

Peersman
Kreekels - Seelt - Vos - Leysen
Ledezma - Nassoh - Tielemans
Bakayoko - Van Duiven - Antonisse

Bank: Bodak, Schiks, Comenencia, Jansen, Colyn, Babadi, Jimenez, Doudah, Sealy, Priske

Peersman

Van Ledezma, Bakayoko en Antonisse hoop je toch stiekem te zien dat ze dit niveau een beetje ontgroeid zijn of in elk geval wekelijks kunnen uitblinken…imo hebben ze die status in elk geval wel, zijn stuk voor stuk mooie talenten waarvan ik goede hoop heb dat ze kunnen doorbreken…wat denk jij…?

Ledezma en Bakayoko wel, als Ledezma fit kan blijven tenminste. Antonisse gaat het niet halen, mijn inziens. Maar ik snap wel dat Ledezma en Bakayoko spelen, geen minuten gemaakt van het weekend dan kan je ze nu mooi een pot laten spelen om ze scherp te houden voor eventuele minuten tegen Feyenoord.

1-0 JPSV, mooie aanval via Nassoh en Bakayoko, schot van Nassoh wordt slecht gekeept door de doelman van FCDB en blijft op de lijn liggen, wordt binnengelopen door Antonisse.

Eens... als Antonisse begint aan een dribbel denk je: Ah dat ziet er leuk uit, maar weinig efficient. Het is weinig bijzonders. Ledezma vind ik geweldig.

1-1 direct na rust, balverlies van Vos leidt tot een schietkans voor FCDB, Peersman redt maar daarmee komt de bal voor de voeten van een speler van FCDB die scoort.

De cameraman zat niet op te letten, weer slecht keeperswerk van FCDB waar Seelt van profiteert.