Voeding en Supplementen

  • Topicstarter Verwijderd account Ralf Edström
  • Startdatum
Ik denk dat Bouterbaas de kinderarbeid bedoelt bij de oogst van de hazelnoten.

Ik zou er een Lubach item over posten, maar ik heb begrepen dat Lubach niet meer hot is. :sneaky:
 
Na wat vragen en onderwerpen te zien over Proteïne poeder op op het forum dacht ik even mijn eigen ervaring te delen als bodybuilder/oud bodybuilder. (Twijfel aan het doorgaan wegens leeftijd). Ik heb een lijstje gevonden wat handig is voor beginnende sporters. (Ook te gebruiken voor de gemiddelde hobby-sporter en andere atleten). Dit artikel zet wat bekende Proteïne poeders op een rij.

Zelf uittypen word lastig, dus ik zou graag doorlinken naar het onderstaande artikel.


Als er nog vragen rondom dit onderwerp zijn. Reageer dan maar onder dit bericht. :maniac:

-Rosalie, Fitness coach, Bodybuilder, Adviseur
 
Laatst bewerkt door een ninja:
Na wat vragen en onderwerpen te zien over Proteïne poeder op op het forum dacht ik even mijn eigen ervaring te delen als bodybuilder/oud bodybuilder. (Twijfel aan het doorgaan wegens leeftijd). Ik heb een lijstje gevonden wat handig is voor beginnende sporters. (Ook te gebruiken voor de gemiddelde hobby-sporter en andere atleten). Dit artikel zet wat bekende Proteïne poeders op een rij.

Zelf uittypen word lastig, dus ik zou graag doorlinken naar het onderstaande artikel.

Als er nog vragen rondom dit onderwerp zijn. Reageer dan maar onder dit bericht. :maniac:

-Rosalie, Fitness coach, Bodybuilder, Adviseur
Helaas zijn het posten van linkjes niet toegestaan.
 
Laatst bewerkt door een ninja:

Ik vind dit een geweldige technische doorbraak. Heel knap dat ze dit in slechts een paar jaar is gelukt. Ze kunnen dmv een natuurlijk fermentatieproces dezelfde ingrediënten maken die een koe produceert in haar melk, maar dan zonder koe!
En daarmee alle soorten kaas maken dat maar bestaat. Wat niet anders zal smaken, of andere ingrediënten zal hebben zoals bij namaakkaas en namaakvlees wel het geval is.

Nog genoeg werk aan de winkel om het in productie (te mogen) brengen. De zuivellobby zal er ook iets van vinden.

Maar dit kan op termijn grote gevolgen hebben in de voedselindustrie, en dat met veel en veel minder CO2 en ammoniak uitstoot, maar mét het gras dat nog altijd nodig is van de boeren.
 

Ik vind dit een geweldige technische doorbraak. Heel knap dat ze dit in slechts een paar jaar is gelukt. Ze kunnen dmv een natuurlijk fermentatieproces dezelfde ingrediënten maken die een koe produceert in haar melk, maar dan zonder koe!
En daarmee alle soorten kaas maken dat maar bestaat. Wat niet anders zal smaken, of andere ingrediënten zal hebben zoals bij namaakkaas en namaakvlees wel het geval is.

Nog genoeg werk aan de winkel om het in productie (te mogen) brengen. De zuivellobby zal er ook iets van vinden.

Maar dit kan op termijn grote gevolgen hebben in de voedselindustrie, en dat met veel en veel minder CO2 en ammoniak uitstoot, maar mét het gras dat nog altijd nodig is van de boeren.
En zonder het doden van baby-stiertjes die slechts als bijproduct van het weer melkbaar maken van een koe gezien worden. Ben heel benieuwd hoe snel dit een vlucht kan nemen. Volgens CBS wordt ruim 50% van de in NL geproduceerde melk voor de productie van kaas gebruikt, klinkt dus wel als een terrein waar winst te boeken is.
 

Ik vind dit een geweldige technische doorbraak. Heel knap dat ze dit in slechts een paar jaar is gelukt. Ze kunnen dmv een natuurlijk fermentatieproces dezelfde ingrediënten maken die een koe produceert in haar melk, maar dan zonder koe!
En daarmee alle soorten kaas maken dat maar bestaat. Wat niet anders zal smaken, of andere ingrediënten zal hebben zoals bij namaakkaas en namaakvlees wel het geval is.

Nog genoeg werk aan de winkel om het in productie (te mogen) brengen. De zuivellobby zal er ook iets van vinden.

Maar dit kan op termijn grote gevolgen hebben in de voedselindustrie, en dat met veel en veel minder CO2 en ammoniak uitstoot, maar mét het gras dat nog altijd nodig is van de boeren.
Prachtige innovatie. Hier is technologie voor bedoeld...
Toch ben ik benieuwd hoe veel mensen 'kaas van de koe' blijven eten, omdat ze dit niet vertrouwen, of 'omdat ze er recht op hebben'. Terwijl dit precies hetzelfde is, misschien zelfs wel beter omdat je de fermentatie perfect kunt controleren.
 
Prachtige innovatie. Hier is technologie voor bedoeld...
Toch ben ik benieuwd hoe veel mensen 'kaas van de koe' blijven eten, omdat ze dit niet vertrouwen, of 'omdat ze er recht op hebben'. Terwijl dit precies hetzelfde is, misschien zelfs wel beter omdat je de fermentatie perfect kunt controleren.

Ik las ergens dat het fermentatieproces veel op dat van bier lijkt.
Dat trekt heel veel mensen over de streep denk ik :maniac:

Denk dat hiervoor veel sneller veel meer markt zal zijn, juist omdat de substantie in feite hetzelfde is. Maar ook zonder het steriele 'enge' imago van labvlees.

Een belangrijke startmarkt zullen misschien vegetariërs zijn. Kaas is voor veel mensen HET product wat ze niet kunnen en willen missen en daarom 'noooit vegan kunnen worden', hoewel dierenwelzijn en natuur/milieu ook voor hen vaak een reden is om te stoppen met vlees.
Dat kaas-argument heb ik in de loop van de jaren enorm vaak gehoord en gelezen.
Straks kunnen ze toch dezelfde kaas blijven eten, maar toch vegan.

Onder aan de streep gaat het om de prijs. Hoe snel kunnen ze opschalen en de prijs omlaag brengen.
 
Ik las ergens dat het fermentatieproces veel op dat van bier lijkt.
Dat trekt heel veel mensen over de streep denk ik :maniac:

Denk dat hiervoor veel sneller veel meer markt zal zijn, juist omdat de substantie in feite hetzelfde is. Maar ook zonder het steriele 'enge' imago van labvlees.

Een belangrijke startmarkt zullen misschien vegetariërs zijn. Kaas is voor veel mensen HET product wat ze niet kunnen en willen missen en daarom 'noooit vegan kunnen worden', hoewel dierenwelzijn en natuur/milieu ook voor hen vaak een reden is om te stoppen met vlees.
Dat kaas-argument heb ik in de loop van de jaren enorm vaak gehoord en gelezen.
Straks kunnen ze toch dezelfde kaas blijven eten, maar toch vegan.

Onder aan de streep gaat het om de prijs. Hoe snel kunnen ze opschalen en de prijs omlaag brengen.
Klopt - geldt ook voor mij. Ik probeer vegan te zijn, maar kaas is mn grote zonde, en soms een whey shake als ik merk dat ik na een workout even minder herstel van een plantaardige shake. Hoewel dat laatste ook best suggestie kan zijn, want de plantaardige shakes zijn in eiwitprofiel enorm vooruit gegaan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan