sc Heerenveen - PSV | Zaterdag 16 februari | Eindstand 2-2

Status
Je kunt niet meer reageren.
Eerlijk gezegd, heb ik na de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Utrecht, weinig vertrouwen in een goede afloop. We spelen weer uit, en Heerenveen moeten we echt niet onderschatten. Als PSV weer zo lamlendig start in de 1 helft, traag tempo, weinig lef en passie, steeds weer tikkie breed en terug op de keeper, dan zal Heerenveen al na 15 minuten bloed ruiken en vervolgens krijgen we weer de deksel op de neus voor rust en wordt het billenknijpen in de 2e helft. Mark moet nu echt een antwoord gaan vinden in het direct bepalen van het hoge tempo bij het 1e fluitsignaal ipv het spel laten dicteren door de tegenstander...ook al parkeren ze de bus voor eigen doel, dan nog moet Mark met een plan B komen om hun defensie kapot te spelen...nogmaals, als PSV weer zo gaat starten als tegen Utrecht, dan voorspel ik wederom puntenverlies ....misschien moet Mark maar eens starten met Ihattaren ipv Rosario/ Hendrix en Gakpo ipv Bergwijn/ Lozano...volgt Mark mijn "advies" op, dan voorspel ik een eindstand van 1-4.

Misschien eens verrassen... Rosario op de plek van Viergever en hem in laten schuiven naar het middenveld. En dan Ihattaren op de plek van Rosario.

Naar aanleiding van Utrecht - PSV ook maar besloten om naar Heerenveen af te reizen. Dit keer hebben we meer geluk, 0-2.

Nogmaals, wat een heerlijke sfeer in het andere publiek. Lekker vijandig en hilarisch als PSV lekker begint te lopen. Verwacht ik wel dat de Heerenveen supporters wat milder zijn dan die van Utrecht.

Ik vind Rosario iets te bleu voor een CV. Dan zou ik eerder kiezen om Hendrix terug te laten zakken. Maar het ligt niet aan de verdediging naar mijn mening. Ik zou de zelfde 11 laten staan en als het na 20 minuten niet loopt dan ingrijpen. Dan zou ik gaan voor Gapko op links en Bergwijn weer op 10, zoals in de 2e helft tegen Utrecht.

Jongens, waarom al die verandering in de opstelling? En allemaal spelers op een plaats zetten die niet de hunne is en waar ze waarschijnlijk de specifieke kwaliteiten niet voor hebben. Als er afgesproken wordt om n balbezit te gaan bewegen is het hele probleem opgelost, dan spelen we Heerenveen helemaal aan gort. Het probleem zit niet in de opstelling, die is logisch, maar in het stilstaan van het elftal in balbezit.

Als MvB vindt dat we dat niet op kunnen brengen een hele wedstrijd, en dat zou best eens waar kunnen zijn, dan zou ik eens wat minder op balbezit gaan spelen. Laat Heerenveen de bal maar hebben op eigen helft.

Hendrix vind je niet te bleu voor een CV? Heb je die ooit zien verdedigen? Denk dat we voor rust al met 6-0 achterstaan als je die op CV zet. Verder eens met Rico, het tempo moet gewoon omhoog en er moet meer bewogen worden; het is allemaal veel te statisch en voorspelbaar.

Ik had kaartjes kunnen krijgen, maar had al langer de afspraak om naar mijn schoongrootouders te gaan (is dat een woord?). Hoop vooral dat Stevie weer even een prachtwedstrijd heeft, is alweer een tijdje geleden.

Ben ik het helemaal mee eens. Daarom zei ik ook dat ze met dezelfde 11 moeten beginnen. Maar als dat niet loopt dan moet je veranderen, voordat er weer een 2 aan de verkeerde kant op het scorebord staat. Over die opmerking van het breien staan Viergever en Hendrix debet vind ik. Maar we hebben helaas niets beters. Begrijp mij niet verkeerd hoor, want Hendrix heeft verdedigend echt een meerwaarde. Echter, aanvallend is het huilen met de pet op.

Allebei te bleu, doelde meer op dat ik Hendrix verdedigend sterker vind dan Rosario en het ook nog eens een linkspoot is. Maar het staat buiten kijf dat Viergever gewoon moet blijven staan.

Het was ook niet per se om Viergever, maar dat er meer creativiteit/beweging op het middenveld komt. Of MvB moet goed gaan trainen op inzakkende tegenstanders. Want dat getik achterin is niet om aan te zien.

De verdediging is een grote gatenkaas. Geef Vlap en Sam Lammers niet de gelegenheid om op goal te schieten en je wint de wedstrijd.

Ik mag hopen dat PSV hem een SMSJE stuurt dat die minder zijn best doet zaterdag, en anders kan het consequenties hebben voor je toekomst