PSV - Willem II | Zaterdag 1 september | Eindstand 6-1

Status
Je kunt niet meer reageren.

Rednas

Administrator
Administrator
nGn8VIN.png


Onderlinge ontmoetingen
PSV en Willem II spelen voor de 85e keer tegen elkaar in de Eredivisie. PSV won 61 keer, Willem II 11 keer en 12 keer bleef het bij een gelijkspel.
PSV verloor vorig seizoen uit in Tilburg met 0-5 bij Willem II. Daarvoor was PSV 23 Eredivisie-wedstrijden ongeslagen tegen Willem II (W21-G2-V0).
In eigen huis is PSV 29 Eredivisie-wedstrijden op rij ongeslagen tegen Willem II (W27-G2-V0).
De enige 2 zeges van Willem II in de Eredivisie uit bij PSV waren op 5 maart 1961 (1-2) en 3 september 1983 (1-2).
PSV won in de Eredivisie alleen meer thuisduels van FC Utrecht (43) en Sparta Rotterdam (39) dan van Willem II (37, gelijk met NAC Breda).
PSV scoorde in elke thuiswedstrijd in de Eredivisie tegen Willem II en kan voor het eerst sinds 1980-1982 in 4 opeenvolgende thuisduels met de Tilburgers de nul houden.

PSV
PSV is als enige ploeg in de Eredivisie nog steeds zonder puntenverlies dit seizoen. De Eindhovenaren wonnen elk van hun eerste 3 wedstrijden.
PSV boekte 2 van zijn 3 overwinningen dit seizoen in de blessuretijd van de tweede helft. In het gehele voorgaande seizoen won PSV 3 keer op die manier in de competitie, het meest van alle teams.
PSV bleef ongeslagen in zijn laatste 10 Eredivisie-duels (W7-G3-V0). Op 10 maart 2018 verloor PSV voor het laatst, toen bij Willem II op bezoek (5-0).
Mark van Bommel won als hoofdtrainer van PSV, net als voorganger Phillip Cocu, elk van zijn eerste 3 Eredivisie-wedstrijden. Guus Hiddink, die in 2002/2003 aan zijn tweede dienstverband als hoofdtrainer van PSV aantrad, was de laatste PSV-coach die met meer overwinningen op rij begon (6). Hierbij worden de wedstrijden van Cocu als interim-trainer in de tweede seizoenshelft van 2011/2012 niet meegerekend.
PSV is voor het derde seizoen op rij begonnen met 3 overwinningen. In elk van de voorgaande 2 seizoenen werd de vierde wedstrijd niet in winst omgezet.
PSV begon in 2014/2015 voor het laatst aan een Eredivisie-seizoen met 4 overwinningen op rij. In die jaargang veroverde PSV zijn eerste landstitel in 7 jaar.
PSV is in zijn laatste 32 thuisduels in de Eredivisie ongeslagen (W28-G4-V0), sinds een 0-1 nederlaag tegen Feyenoord op 18 september 2016. PSV zette 4 keer eerder een nog langere ongeslagen thuisreeks neer, waarvan het meest recent 37 wedstrijden tussen 2005 en 2007.
Bart Ramselaar speelde tot dusverre 99 Eredivisie-wedstrijden, waarvan 58 voor PSV. Ramselaar kwam dit seizoen in de competitie nog niet in actie voor PSV.
Luuk de Jong scoorde 5 keer in 11 eerdere competitie-ontmoetingen met Willem II.
De Jong maakte afgelopen zaterdag beide PSV-treffers in de 1-2 uitzege bij PEC Zwolle. De laatste keer dat de Jong in opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden scoorde was in februari 2017.

Willem II
Willem II won afgelopen weekeinde met 5-0 van Heracles Almelo. Dat was voor de club de grootste Eredivisie-overwinning sinds de 5-0 thuiszege op PSV op 10 maart van dit jaar.
Fran Sol maakte afgelopen zondag tegen Heracles zijn tweede hattrick voor Willem II in de Eredivisie. Op 10 maart maakte hij er 3 tegen PSV (5-0 winst).
Slechts 1 Willem II'er maakte 3 hattricks in de Eredivisie: Coy Koopal tussen 1958 en 1962.
Sinds zijn komst naar Tilburg in 2016 maakte Fran Sol 29 Eredivisie-doelpunten voor Willem II. Geen enkele andere speler scoorde in die periode in de Eredivisie vaker dan 11 keer voor de Tilburgers.
Adrie Koster won als hoofdtrainer niet één van zijn 12 Eredivisie-ontmoetingen met PSV (W0-G3-V9). De laatste poging die hij daartoe ondernam was meer dan 10 jaar geleden (19 maart 2008) het 0-0 gelijkspel met Ajax bij PSV.
Geen enkele andere tegenstander dan PSV (12x) trof Adrie Koster in de Eredivisie vaker dan 4 keer zonder deze opponent ook maar 1 keer te verslaan.
Adrie Koster was in 1990 al trainer in de Eredivisie, nog voordat Mark van Bommel als speler in de competitie zou debuteren. Die deed dat in mei 1993 op 16-jarige leeftijd.
Willem II won elk van zijn laatste 3 uitwedstrijden in de Eredivisie, bij NAC Breda op 15 april (1-2), bij PEC Zwolle op 29 april (0-1) en bij FC Groningen op 17 augustus (0-1).
Slechts 3 keer won Willem II in de Eredivisie meer dan 3 uitduels op rij: in augustus-oktober 1983 (4), in november 1991-januari 1992 (4) en in april-september 1999 (5).
Freek Heerkens komt uit de jeugdopleiding van PSV, maar kwam in Eindhoven nooit uit voor het eerste elftal. Heerkens speelde al wel 99 competitieduels namens Willem II.
 
Laatst bewerkt door een ninja:
Wedstrijd op gewoon gras, wordt het de wraak voor de vernedering vorig seizoen in Tilburg of worden we weer gegeseld door Sol en kameraden
 
Zo..even een 5-0 voor Wii, waren ze nu zo goed of was Heracles bar slecht. Staan nr 4 en zitten dus in een flow. Voordeel voor PSV, wedstrijd thuis. Moet 12de man maar flink bulderen...:PSV:
 
Zo..even een 5-0 voor Wii, waren ze nu zo goed of was Heracles bar slecht. Staan nr 4 en zitten dus in een flow. Voordeel voor PSV, wedstrijd thuis. Moet 12de man maar flink bulderen...:PSV:

Willem II heeft 6 x op goal geschoten en daarvan 5 x raak.
PSV moet ze de volgende week gewoon niet op goal laten schieten. :grin: ;)
 
Ik kocht een kaartje voor PSV tegen Willem II, maar ik weet niet of ik zonder clubwagen naar het stadion zal gaan
 
Kupiłem bilet na PSV przed Willem II, ale nie wiem, czy pójdę na stadion bez samochodu klubu
 
Na zeer moeizame winst tegen achtereenvolgens Fortuna en PEC ben ik zeer sceptisch op een goede afloop, zeker als we in herinnering de pakslaag tegen Willem II van vorig seizoen erbij halen...tegen het Ajax van het Zuiden zal het bepaald niet eenvoudig gaan en ik ben weer bang voor een offday van het gehele middenveld....gaan we punten verspelen of wordt het weer een nipte winst in blessuretijd...?? Veel zal ook afhangen van de wedstrijd van aanstaande woensdag tegen Bate....wordt dat een eenvoudige winst of een slijtageslag met eventueel blessures...?? Tja,...alles in overweging nemend zeg ik een gelijkspel tegen Willem II met als eindstand 2-2.
 
Jammer dat Fran Sol niet bij ons speelt. Zal niet gemakkelijk worden en daarom houd ik het op een 3-1 zege voor PSV.
 
Status
Je kunt niet meer reageren.
Terug
Bovenaan Onderaan