PSV - Excelsior | Vrijdag 7 december | Eindstand 6-0

Status
Je kunt niet meer reageren.

Rednas

Administrator
Administrator
maYn233.png


AANVANGSTIJD AANGEPAST NAAR 20:45 uur.

Onderlinge ontmoetingen
PSV verloor geen van zijn laatste 22 Eredivisie-duels met Excelsior (W20-G2-V0). De ploeg uit Eindhoven heeft op dit moment alleen tegen VVV (30) een langere ongeslagen reeks op het hoogste niveau.

Op 27 mei 1985 verloor PSV voor het laatst in de Eredivisie van Excelsior. In Rotterdam werd het destijds 2-0 voor de Kralingers. Mike Snoei en Henk van Goozen maakten de goals.

De enige uitzege van Excelsior op bezoek bij PSV dateert van 30 oktober 1971. De Kralingers wonnen die dag met 1-2. Jan Coenen maakte beide goals voor Excelsior. Jos Dijkstra was trefzeker namens PSV.

Vorig seizoen eindigde deze ontmoeting op 7 februari in een 1-0 thuiszege voor PSV. Hirving Lozano maakte na 17 minuten de enige goal van de wedstrijd.


PSV
Na 13 zeges uit 13 duels verspeelde PSV afgelopen zondag uit tegen Feyenoord voor het eerst dit seizoen punten in de Eredivisie (2-1 verlies).

Na de nederlaag tegen Feyenoord kan PSV nu voor het eerst sinds maart-april 2014 opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden verliezen. Destijds werd achtereenvolgens verloren van FC Groningen, sc Heerenveen én Feyenoord. Dat was ook de laatste keer dat PSV 3 keer op rij verloor in alle competities. Vorige week woensdag verloor PSV in de Champions League van FC Barcelona.

Het laatste Eredivisie-seizoen waarin PSV van minimaal 2 verschillende Rotterdamse ploegen verloor, was 1982/1983, toen thuis van Feyenoord en uit bij Excelsior werd verloren.

Ondanks de nederlaag bij Feyenoord is er nog steeds slechts 1 Eredivisie-seizoen waarin PSV meer punten had na 14 speelronden: 42 punten in 1987/1988 (alle seizoen omgerekend naar het driepuntensysteem).

PSV is ongeslagen in zijn laatste 38 thuiswedstrijden in de Eredivisie (W34-G4-V0), sinds een 0-1 nederlaag tegen Feyenoord op 18 september 2016.

Geen ploeg heeft momenteel een langere ongeslagen thuisreeks in de Eredivisie dan PSV (38). Ajax volgt met 19 thuisduels zonder nederlaag.

PSV zette zelf ooit 3 langere reeksen zonder thuisnederlaag neer in de Eredivisie. Het meest recent van november 1989 tot december 1992 toen de ploeg uit Eindhoven 53 thuisduels op rij niet verloor.

PSV maakte dit Eredivisie-seizoen al 14 goals in het laatste kwartier, meer dan elke andere ploeg. Ajax volgt met 11 goals in de laatste 15 minuten.

PSV hield in zijn laatste 5 thuiswedstrijden in de Eredivisie de nul. De laatste langere reeks van Eindhovenaren liep van augustus tot december 2014 (6 op rij).

PSV kreeg dit Eredivisie-seizoen de minste schoten tegen (126) en de minste schoten op doel (38).

PSV stond dit Eredivisie-seizoen in slechts 2 duels op achterstand: 4 minuten tegen FC Groningen (27 oktober) en 63 minuten tegen Feyenoord (2 december).

PSV kan voor het eerst sinds november-december 1986 (minimaal) 5 Eredivisie-duels op rij met dezelfde 11 spelers in de basis starten.

In totaal begon PSV dit seizoen in 11 van zijn 14 Eredivisie-duels met dezelfde basisopstelling: Jeroen Zoet, Denzel Dumfries, Daniel Schwaab, Nick Viergever, Angeliño, Pablo Rosario, Gastón Pereiro, Jorrit Hendrix, Hirving Lozano, Luuk de Jong en Steven Bergwijn.

Alleen in 1974/1975 (12), 1960/1961 (14) en 1977/1978 (18) startte PSV ooit vaker dan 11 keer met dezelfde 11 spelers in de basis van een Eredivisie-duel.

Luuk de Jong scoorde in elk van zijn laatste 5 thuisduels van PSV in de Eredivisie. De enige speler die deze eeuw in meer opeenvolgende thuisduels van de Eindhovenaren scoorde, was Jefferson Farfán in 2006 (6 op rij).

Luuk de Jong is dit seizoen met 12 treffers samen met Fran Sol topscorer in de Eredivisie. De Jong heeft nu al zijn totaal van 12 goals (in 28 wedstrijden) van vorig seizoen geëvenaard. De Jong scoorde in 8 van zijn laatste 10 Eredivisie-wedstrijden.

Steven Bergwijn was in 9 van zijn laatste 10 Eredivisie-wedstrijden bij minimaal 1 doelpunt betrokken (5 goals, 7 assists).

Bergwijn (99: 76 Eredivisie, 15 Europees, 7 KNVB-beker, 1 Johan Cruijff Schaal) kan zijn 100e officiële duel voor PSV spelen.

Hirving Lozano gaf in de laatste 3 thuisduels van PSV een assist. De laatste speler die in 4 thuisduels die hij speelde voor PSV een assist gaf, was Tim Matavz in mei-oktober 2013.

Érick Gutiérrez speelde dit Eredivisie-seizoen 171 minuten en was daarin bij 5 doelpunten direct betrokken (3 goals, 2 assists). Met een goal of assist in elke 34 minuten die hij speelde heeft hij het beste gemiddelde van alle spelers die dit Eredivisie-seizoen bij minimaal 5 goals betrokken waren. Teamgenoot Donyell Malen volgt met een goal of een assist in elke 64 minuten.


Excelsior
Excelsior kan na de 1-2 overwinning op bezoek bij FC Emmen op 25 november nu voor het eerst dit Eredivisie-seizoen opeenvolgende uitduels winnen.

Bij een zege op PSV komt Excelsior op 19 punten na 15 wedstrijden. In slechts 2 Eredivisie-seizoenen had Excelsior meer punten na de eerste 15 speelronden: 24 punten in 1982/1983 en 23 punten in 1979/1980 (alle seizoenen omgerekend naar het driepuntensysteem).

Excelsior verspeelde dit Eredivisie-seizoen al 3 keer een voorsprong van minimaal 2 goals: uit tegen Willem II (2-2 na 0-2) en thuis tegen sc Heerenveen (3-3 na 2-0) en FC Utrecht (3-3 na 3-0).

Alleen AZ (6) verspeelde dit Eredivisie-seizoen in meer verschillende wedstrijden een voorsprong dan Excelsior (4).

Excelsior zou met 23 punten op plek 5 staan als dit Eredivisie-seizoen alle wedstrijden in de rust waren afgelopen, met alleen Vitesse (25), FC Utrecht (26), Ajax (33) en PSV (33) boven zich. In de virtuele stand over alle 2e helften staat Excelsior met 11 punten op de voorlaatste plek, met alleen NAC (9) onder zich.

Er vielen dit Eredivisie-seizoen al 37 doelpunten in het Van Donge & De Roo Stadion, minimaal 7 goals meer dan in elk ander stadion (30 in Abe Lenstra én Polman Stadion).

Héél vorig seizoen vielen er in totaal 40 Eredivisie-goals in het Van Donge & De Roo Stadion. Woudestein was daarmee het stadion met de minste doelpunten in de Eredivisie.

Met 21 goals staat Luigi Bruins samen met Eddy Ridderhof en Nico Jalink op plek 4 van de eeuwige topscorerslijst van Excelsior in de Eredivisie. Bruins heeft nog 3 goals nodig om Tom van Weert te evenaren op plek 3.

Mounir El Hamdaoui heeft nog 1 treffer nodig voor zijn 100e competitiedoelpunt in Nederland en zijn 70e in de Eredivisie. Zijn laatste Eredivisie-goal voor Excelsior maakte El Hamdaoui op 25 mei 2003.

Ali Messaoud is dit seizoen topscorer van Excelsior met 5 Eredivisie-goals. Het enige seizoen waarin Messaoud vaker scoorde in competitieverband was 2013/2014 toen hij voor Willem II in de Eerste Divisie 10 treffers maakte.
 
Laatst bewerkt door een ninja:
Thuis tegen Excelsior. Een uitgelezen mogelijkheid om weer het goede gevoel te krijgen.
 
Hebben ze dat aangepast, het screenshot komt nl. van PSV.nl. Bij deze de titel in ieder geval aangepast.

Het is 2x aangepast. Eerst van zaterdag 8 december naar vrijdag 7 december 20.00 u en daarna nog een keer naar 20.45 u.

Tijdstip PSV-Excelsior gewijzigd

link
 
Zal MvB wijzigingen toebrengen? Zelf verwacht ik van niet, maar zou deze opstelling maar proberen:

Lozano Bergwijn Malen
De Jong
Guti Rosario
Angelino Viergever Schwaab Dumfries
Zoet

De Jong en Bergwijn zou je ook om kunnen draaien.
 
Zal MvB wijzigingen toebrengen? Zelf verwacht ik van niet, maar zou deze opstelling maar proberen:

Lozano Bergwijn Malen
De Jong
Guti Rosario
Angelino Viergever Schwaab Dumfries
Zoet

De Jong en Bergwijn zou je ook om kunnen draaien.

Je wil Bergwijn centraal zetten? In mijn ogen is Bergwijn het beste als hij van de flank komt...
 
Afgaande op de laatste wedstrijd van PSV verwacht ik een benauwde zege voor ons. Zeker als hij weer voor dezelfde 11 basisspelers gaat. Excelsior is een goed voetballende ploeg. Zelfoverschatting ligt op de loer. 2-1
Hopelijk Gutierrez nu wel een basisplaats.
 
En de Jong als spelverdeler:CENSORED:
Speelt hij de laatste tijd toch regelmatig? Word vaak op de nummer 10 gezet in de wedstrijd. Het geen typische spelverdeler maar dankzij zijn lengte en werklust vult hij die rol toch regelmatig positief in. Ik ben ook benieuwd naar de opstelling van Buxzi . Denk dat Lozano, Bergwijn en Malen constant rouleren met de centrale positie.
 
Afgaande op de laatste wedstrijd van PSV verwacht ik een benauwde zege voor ons. Zeker als hij weer voor dezelfde 11 basisspelers gaat. Excelsior is een goed voetballende ploeg. Zelfoverschatting ligt op de loer. 2-1
Hopelijk Gutierrez nu wel een basisplaats.

Die hebben we het liefst. :D Excelsior heeft thuis met 1-7 van Ajax verloren. ;)
 
Excelsior weet nu precies hoe je moet starten, hoe je druk moet zetten, hoe je het middenveld met Pereiro, Hendrix en Rosario moet ontregelen en hoe je elke opbouw richting de voorhoede onschadelijk moet maken .....laat ik maar weer eens pessimistisch zijn, dan kan het altijd nog wel meevallen.....ik zeg 2-2 eindstand...
 
Excelsior weet nu precies hoe je moet starten, hoe je druk moet zetten, hoe je het middenveld met Pereiro, Hendrix en Rosario moet ontregelen en hoe je elke opbouw richting de voorhoede onschadelijk moet maken .....laat ik maar weer eens pessimistisch zijn, dan kan het altijd nog wel meevallen.....ik zeg 2-2 eindstand...

Dat kan Excelsior helemaal niet. Heb je Excelsior - Ajax gezien?
Excelsior zal proberen de schade te beperken en gaat met een nederlaag van minimaal 4-0 naar huis.
 
Status
Je kunt niet meer reageren.
Terug
Bovenaan Onderaan