Teamspirit
Trainer Coach
antibiotica etc. in gaan.
Hoeveel antibiotica zit er in het vlees, wat je koopt? Kulargument...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Let op: This feature may not be available in some browsers.
antibiotica etc. in gaan.
Als je weet hoelang je bezig bent geweest om 1 kozijn te schilderen, dan heb je een schatting hoelang de andere kozijnen gaan duren.Zie nog steeds niet hoe de tijd hierin de noodzaak groter maakt. Het geeft misschien aan hoe dominant de mensheid is geweest, of het is misschien schrijnend hoe snel grondstoffen opgaan, bijvoorbeeld. Maar dat heeft toch geen enkele invloed op de noodzaak om ons handelen aan te passen? Het is - wmb - een pathos argument wat geen relatie heeft met de inhoud van de discussie. Ondanks dat het wel sprekend of toongevend kan zijn.
Ik maak me meer zorgen om eventuele ziekteverwekkers waartegen die antibiotica gebruikt worden, en de toenemende schaal waarop antibiotica resistentie tot gezondheidsrisiko's voert. Dus vindt het geen kulexperiment dat het een goede zaak zou zijn als er op deze manier van vlees maken geen antibiotica meer nodig is. (Wat echter volgens mij niet zo zeker is?) Ook bij condities om celgroei te optimaliseren in een bioreactor loop je gewoon risico"s op contaminatie. De goedkope manier voor massa productie van cellen is om gebruik te maken met een resistentiegen tegen een bepaald middel in te bouwen in je gewenste celtype, zodat je enkel celgroei van de fibroblasten (spiercellen = vlees) krijgt bijvoorbeeld. Maar geen idee hoe dat voor de sector gereguleerd zal zijn.Hoeveel antibiotica zit er in het vlees, wat je koopt? Kulargument...
Ik vermoed dat je beeldvorming wat gekleurder is doordat je zelf de stelling "vlees is slecht voor de mens" (qua voedingstoffen en gezondheid) naar buiten draagt.
Ik denk juist dat er best wel besef en bereidheid is bij een grote groep mensen, maar de smaak en structuur moet wel goed zijn om echt mensen te overtuigen volledig over te stappen (plus een realistische prijs). Verwacht dat natuurlijk/onnatuurlijk veel minder doorslaggevend is.
Ja, want als mensen een colaatje wegdrinken bij een zak bolognese chips, terwijl ze een sigaretje roken denken ze "prachtig al die natuurproducten"
Als er een product is wat qua smaak en consistentie gelijk is aan "kip" dan wordt dat iets wat ik met liefde zal gebruiken.
Dit is hoogstens voor de macramé-gietenwollensokken-uitgemergelde-lijkkleur fundamentalisten geen optie.
Hoeveel antibiotica zit er in het vlees, wat je koopt? Kulargument...
Dit lijkt mij ook de toekomst, geen dierenmishandeling meer, geen (?) CO2 uitstoot, geen bacterien, chemicalien etc meer in het vlees. Grote probleem is dat kweekvlees op dit moment, totdat je het gaat koken, steriel bewaard moet worden, wat heel moeilijk is in een supermarkt, en nog moeiliker in een slagerij, laat staan thuis. Daarnaast kost kweekvlees op dit moment 55 Singapore Dollar per stukje chicken nugget. Maar dat zijn allemaal aanloopproblemen, die zullen relatief sbnel opgelost worden, neem ik aan.No-kill, lab-grown meat to go on sale for first time
Singapore’s approval of chicken cells grown in bioreactors is seen as landmark moment across industrywww.theguardian.com
Interessante ontwikkelingen op het gebied van vlees gemaakt in het lab. Ik zie het op zich best wel zitten.
Gekweekte kip kun je, blijkbaar, niet van 'echte' kip onderscheiden. Het is gewoon vlees, geen vervanger van vlees.Ja, want als mensen een colaatje wegdrinken bij een zak bolognese chips, terwijl ze een sigaretje roken denken ze "prachtig al die natuurproducten"
Dit is hoogstens voor de macramé-gietenwollensokken-uitgemergelde-lijkkleur fundamentalisten geen optie.
Als er een product is wat qua smaak en consistentie gelijk is aan "kip" dan wordt dat iets wat ik met liefde zal gebruiken.
Volgens het artikel toch niet helemaal:Gekweekte kip kun je, blijkbaar, niet van 'echte' kip onderscheiden. Het is gewoon vlees, geen vervanger van vlees.
Had het artikel nog niet gelezen, had een 45 minuten item hierover gehoord. Nu artikel wel doorgelezen. Maar volgens mij heeft hij het in dit citaat niet zozeer over de smaak, maar meer over het idee dat mensen geen vlees gekweekt in een lab willen eten. Maar, natuurlijk zou je net zo goed kunnen beweren dat dit over de smaak gaat. Daar ging het opm de radio wel over in ieder geval.Volgens het artikel toch niet helemaal:
“Is it different? For sure. Our hope is through transparent communication with consumers, what this is and how it compares to conventional meat, we’re able to win. But it’s not a guarantee.”
Maar de ontwikkeling lijkt mij goed. De prijs van 35 euro per checken nugget nog niet helemaal.
Heb afgelopen maand een vak gevolgd omtrent dier- en menselijke anatomie. Kan jouw punt bevestigen en inderdaad zeggen dat een groot deel van wat ik heb gezegd ontzettende bullshit was. Morfologie van ons gebit, lengte van ons verteringsstelsel, hokjesvormige dikke dark, zuurtegraad van onze maag, microbiome in de darmen. Het wijst er allemaal op dat wij geen échte carnivoren zijn maar hooguit opportunistische vleeseters. Glucosinolaten is een groep verdedigende stoffen in planten waar ik het bij mijn thesis over had. Ben uit nieuwsgierigheid verder gaan YouTuben en kwam toen terecht op de epidemiologie van glucosinolaten, iets compleet anders dan wat ik verwachtte, maar zeker net zo interessant, waardoor ik me nu ook wel begin af te vragen welke gevolgen vlees heeft voor onze gezondheid. Ik verwacht niet dat vlees (veel) schadelijke gevolgen heeft voor ons lichaam, maar laat me graag verrassen door de daadwerkelijke feitenDe oorspronkelijke mens at voornamelijk noten, vruchten en paddestoelen. En als men eens een konijn of zo kon verschalken at men dat af en toe, met name na bosbranden. Voordat de mensen het vuur leerden beheersen, was vlees eigenlijk niet zo'n optie.
Overigens ben ik geen vegetarier/veganist. Eet bewust weinig vlees.
En het scheelt vervoersbewegingen (lees: uitstoot)Werd tijd, back to basics. Ontzettend blij met het initiatief!Steeds meer initiatieven brengen voedsel van boer rechtstreeks naar consument
Er zijn steeds meer initiatieven om voedsel rechtstreeks van de boer naar de burger te brengen. Dat zorgt voor een eerlijke prijs voor zowel de producent als de consument.nos.nl
Nee hoor. Ik wil graag een duurzamere wereld zien. En dan bij voorkeur eentje waar iedereen aan meedoet, zonder dat er een paar kleine jongens braver moeten zijn dan de grote jongens. Dat is ook wat me stoorde aan dat hele Eurobonds-verhaal. Prima zo’n EU. Alleen moet het ene land er harder voor werken en mag het andere land er meer van profiteren. En als dat nou eenmalig was, prima. Zo werkt dat. Maar als de regels in het ene land haaks staan op die van het andere, heeft het niet zoveel zin allemaal. Als 3 spelers pressing spelen en de rest blijft hangen, werkt het systeem niet.
En de duurzame wereld die wij voorstaan is de juiste duurzame wereld? Ik denk juist dat in onze manier van denken heel veel flaws zitten. We proberen alles op te lossen door met moderne technieken de wereld duurzaam te maken (Tesla, zonnepanelen, Co2 tax enzovoorts). Volgens mij zijn er een paar basisprincipes die we vergeten in Europa, namelijk consuminderen, duurzame lokale producten kopen, zelf een groentetuin beginnen, jezelf verplichten niets meer uit de koelkast weg te gooien, zelf een broodzak meenemen naar de winkel voor je brood of bakjes voor het vlees en nog legio voorbeelden te vinden.
Verder pleit ik er ook voor dat alles wat ingevoerd wordt in Europa voldoet aan de uitstooteisen zoals deze in Europa gesteld worden, dus of een beker nu in Europa of Azie geproduceerd word, het moet voldoen aan dezelfde uitstooteisen. We kunnen als Europa prima eisen dat de productie van spullen voldoet aan de milieu eisen die wij stellen. Als de EU dat doet, levert dat heel snel een sneeuwbaleffect op want de processen zullen aangepast moeten worden in lage lonen landen, waardoor de uitstoot omlaag gaat en we dus niet alleen onze eigen milieudoelen halen, maar ook andere landen dwingen de producten die wij kopen te produceren volgens onze milieu eisen.
Helemaal eens. Precies wat ik bedoel. Onze mindset moet anders. Technologie icm ecologie en biologie.En de duurzame wereld die wij voorstaan is de juiste duurzame wereld? Ik denk juist dat in onze manier van denken heel veel flaws zitten. We proberen alles op te lossen door met moderne technieken de wereld duurzaam te maken (Tesla, zonnepanelen, Co2 tax enzovoorts). Volgens mij zijn er een paar basisprincipes die we vergeten in Europa, namelijk consuminderen, duurzame lokale producten kopen, zelf een groentetuin beginnen, jezelf verplichten niets meer uit de koelkast weg te gooien, zelf een broodzak meenemen naar de winkel voor je brood of bakjes voor het vlees en nog legio voorbeelden te vinden.
Verder pleit ik er ook voor dat alles wat ingevoerd wordt in Europa voldoet aan de uitstooteisen zoals deze in Europa gesteld worden, dus of een beker nu in Europa of Azie geproduceerd word, het moet voldoen aan dezelfde uitstooteisen. We kunnen als Europa prima eisen dat de productie van spullen voldoet aan de milieu eisen die wij stellen. Als de EU dat doet, levert dat heel snel een sneeuwbaleffect op want de processen zullen aangepast moeten worden in lage lonen landen, waardoor de uitstoot omlaag gaat en we dus niet alleen onze eigen milieudoelen halen, maar ook andere landen dwingen de producten die wij kopen te produceren volgens onze milieu eisen.
Minderen lijkt me prima. Maar beter en duurzamer organiseren ook. Een nieuwe infrastructuur. Soms heb ik ineens hele goede concrete ideeën. Nu even niet.Ik heb soms ook het idee dat de duurzame doelen wij ons stellen en de manieren waarop we die bereiken ook maar een wassen neus is, inderdaad. We kunnen er allerlei techs tegen aan gooien, uiteindelijk komt het er op neer dat we met heel veel zijn en we gewoon een stapje moeten minderen.
Technologie icm ecologie en biologie.
Klinkt zowel romantisch als nostalgisch, maar ik denk ook utopisch. Ik geloof veel meer in het minderen van bezit, maar wel dat het er (zo groen mogelijk) is en dat je er gebruik van kunt maken. Zoals ze al op kleine schaal met brommertjes en auto’s doen. Zo kan ook een hele straat prima met 1 of 2 tuinsets werken. En misschien is zelfs dat al te utopisch.Ik denk juist dat we ook met veel minder technologie veel verder komen. Geen electrische heggenschaar, maar een een ouderwetse manuele heggenschaar. Uiteindelijk is het helemaal niet meer gebruiken stroom nog altijd beter dan 'groene stroom' opwekken, want er komt afval van. We moeten kritisch kijken waar technologie een voordeel biedt tov het met de hand doen van werk, en tijd moet een kleine marge innemen in het geheel.