Interessante titel, maar totaal geen behoefte om het stuk te lezen. Het is of clickbait, of Mark met een stel uitspraken die ik waarschijnlijk toch niet wil lezen.
Fijn om te weten dat we een trainer hebt die niet alleen maar naar de uitslagen kijkt. Helemaal eens dus, zeker wat betreft de uitwedstrijden.

In de eerste seizoenshelft heeft PSV vaak 'geluk' gehad en nu zit het tegen. Dat het nu tegen zit heeft alles te maken met de instelling. Er ontbreekt scherpte en ze ogen angstig. Laat staan dat ik 'verbetering' zie. Tenzij we naar balletjes terug gaan kijken, dat begint namelijk steeds vertrouwder te voelen.

Sorry voor mijn extreem koppig gedrag, maar ik heb geen behoeve aan Mark zijn uitleg als de oorzaken voor het zwakkere spel voor mij overduidelijk zijn. Dan wordt ik nog een grotere pessimist dan ik nu al ben. En ik denk dat niemand op nog zuurdere reacties zit te wachten dan deze.

Als ze met hetzelfde spel hadden gewonnen van Emmen en Utrecht, en voor de winterstop punten hadden verspeeld tegen bijvoorbeeld Fortuna, Groningen en/of Zwolle (wat allemaal heel goed had gekund) had je nu waarschijnlijk het tegenovergestelde gezegd. De genoemde uitwedstrijden uit de eerste seizoenshelft waren echt nog veel slechter. Kijk ze maar na (als je je avond wilt verpesten ?). Sorry, maar ik heb nou eenmaal een hekel aan scorebordjournalistiek en opportunisme. ?

Misschien is het nu allemaal beter inderdaad, maar de amusementswaarde was de eerste 12 wedstrijden, met een enkele gelukkige overwinning, wel veel hoger. Beter is dus niet altijd leuker, en mijn liefde voor PSV is niet groot genoeg om me daar wekelijks aan te irriteren. Dan lees ik wel op teletekst dat we weer fantastisch hebben gespeeld en met 1-0 hebben gewonnen, of 2-2 hebben gespeeld in Utrecht, en Emmen.

Ik vind het ook niet 'beter'. Het is goed dat ze blijven knokken, maar ze beginnen gewoon veel te slap elke keer, om vervolgens in de problemen te komen. Ook voert niemand het onmiddellijk druk zetten op de tegenstander meer uit, wat ze in het begin heel goed deden, en wat een genot was om naar te kijken. Ook omdat de rest van de ploeg gewoon niet meer aansluit. Lozano is dan vaak de enige die nog wat probeert te jagen. Ook gaat de opbouw veel te traag en wordt er dus veel meer gebreid dan in het begin. Eerst seizoenshelft zag je nog tegenstanders op de grond liggen met kramp, maar nu ook niet meer; dat is ook een indicatie dat ze niet meer met dezelfde instelling het veld betreden. Ik vind het dan ook zorgelijk dat MvB dit als een verbetering ziet.

En ja, de uitwedstrijden in de eerste seizoenshelft waren ook niet best, maar die werden iig nog allemaal gewonnen; nu laten ze met nog minder spel al een hele hoop onnodige punten liggen. door het trage tempo komt de voorhoede ook niet tot zijn recht. De tegenstander heeft zeeën van tijd om alles achter de bal te houden en houden nog tijd over om een partijtje te toepen voordat PSV eens een aanval opzet.

I rest my case. ;)

Je vergeet dat ze tegen Fortuna, Zwolle en Groningen uit tot de laatste minuut bleven gaan; tegen Emmen en Groningen thuis zakten ze op het einde terug. Dat terugzakken heb ik de eerste seizoenshelft niet gezien. Dan kun je leuk zeggen dat ik aan 'scorebordjournalistiek' doe, maar ik geef gewoon redenen wat ik per wedstrijd slecht en goed vond en daarop baseer ik mijn mening, los van het resultaat.

Tegen Utrecht bleven ze anders ook tot de laatste minuut gaan, nog meer zelfs dan in de wedstrijden die jij noemt. Zo kwam de 2-1 in de laatste seconde tegen Zwolle compleet uit de lucht vallen.

Ik zeg trouwens ook niet dat het nu goed is, alleen dat het voor de winterstop vaak nog slechter was. Om er ook maar eens een zure reactie uit te gooien. ;)

Ik vond Utrecht ook een 'goede' wedstrijd. Gebrek aan scherpte heeft ons genakt in die wedstrijd.

De goal tegen Zwolle kwam naar mijn mening niet uit de lucht vallen: Zwolle was op, zakte de laatste 10 minuten in en PSV buitte dat uit op kwaliteit, conditie en karakter. Hoewel PSV van minuut 45-85 gewoon nergens was tegen Zwolle, daar kan ik ook niet omheen komen.

Maar dat karakter tonen op het einde zegt genoeg en is zo belangrijk. Dan had je 3 punten in Emmen gepakt en geen problemen met Groningen. Die teams roken een angstig PSV, waarbij de een profiteerde en de ander ook bijna.

Ik hoop en denk dat je daar 'geen' bedoelt. Wat TotalBB zegt, dat ze tegen Utrecht tot de laatste minuut bleven gaan, is leuk, maar hij vergeet voor het gemak wel even het feit dat PSV echt ontzettend slap begon (zoals eigenlijk de hele tweede seizoenshelft al) en de hele eerste helft in een slakkentempo maar wat ongeïnspireerd aan het breien was, en ook na de rust gingen ze op datzelfde slakkentempo verder. Dat ze dan na het eerste PSV doelpunt ineens wel gas gaan geven en op jacht gaan naar de gelijkmaker en misschien de winst, neemt niet weg dat meer dan de helft van die wedstrijd ronduit slecht was van PSV kant.

Tbh ik heb nog geen een keer 90 minuten lang een goede wedstrijd gezien. Misschien de allereerste wedstrijd tegen Utrecht en dat was het. Zo diep zijn we gezonken, dat ik blij ben met 30 minuten degelijk voetbal :ROFL:.

Eens. De laatste 25 minuten van de wedstrijd waren ze echt op dreef. Een overwinning had ik eigenlijk toen nog verwacht, van ons aller PSV.:rolleyes:

Correctie: tegen Utrecht lieten ze zich in de eerste 45 minuten helemaal afbluffen en na de rust werden ze weer wakker. Ook tegen Emmen lieten ze zich aftroeven door stel semi profs. In de eerste seizoenhelft heb ik op Feyenoord uit na niet gezien dat ze zich kaas van het brood lieten eten door ploegen als Utrecht die al 5 wedstrijden achter elkaar had verloren.

Ik vergeet helemaal niets 'voor het gemak'. Ik reageerde alleen op de opmerking van KevinNummer8 dat ze voor de winterstop nog tot de laatste minuut bleven gaan, door te zeggen dat ze dat tegen Utrecht ook deden. Ik vond die wedstrijd - ondanks de twee ongelukkige tegengoals - in elk geval zeker niet slechter dan veel uitwedstrijden voor de winterstop. Integendeel zelfs. Als je nog meer 'slakkentempo' en 'ongeïnspireerd breien' wilt zien, raad ik je aan om nog eens naar die wedstrijden te kijken.

Ik vind drie counters om je oren krijgen tegen een handbalformatie niet bepaald "je af laten bluffen".

74% balbezit tegen een ploeg die nauwelijks over de middellijn kwam. Je kunt het ideeënloos noemen, maar ze werden zeker niet afgebluft (zoals bijvoorbeeld de tweede helft tegen Zwolle uit ;)).

Balbezit en balletje breed zegt me niets. Slap gedoe was dat en niets meer dan dat en als je dan ook nog 2 om je oren krijgt dan noem ik dat je laten aftroeven, ja.

Want je hebt in die eerste 45 minuten wel een scherp en gedreven psv gezien net als de tweede helft?

Nee, ik vond PSV gecontroleerd en gedoseerd aanvallen. Ik denk dat wij gewoon allebei een andere definitie van afbluffen hanteren :).