Formule 1

Zo redeneren valt een beetje in de categorie 'met zo'n kort rokje vraagt u er zelf om'. Waarom zoeken we toch altijd (een deel van) de schuld bij slachtoffers. Ik vind dat pervers.
Waarom zoveel risico nemen als je toch veel sneller bent dan Hamilton? Bovendien ziet Max, Ocon toch ook rijden, dan is het niet slim om er maar van uit te gaan dat hij zomaar ruimte geeft? Net alsof je voorrang hebt, en dan niet kijkt of je ook daadwerkelijk voorrang krijgt.
 
Max Verstappen rijdt de snelste tijd in de 1e vrije training voor de GP van Abu Dhabi. Hij rijdt een halve seconde sneller dan Ricciardo en een seconde sneller dan Bottas en Hamilton. De beide Red Bull's rijden op hypersofts en de beide Mercedessen op de ultrasofts. Raikonen en Vettel rijden op supersofts en zijn daarmee 2 seconden langzamer dan Max.
Er zijn dus grote verschillen in de tijden die op de verschillende bandensoorten gereden worden. Dit kan interessant zijn in de race i.v.m. de bandenstrategie die gekozen wordt.
 
Dsql9M_W0AAvp5G.jpg


Max Verstappen, ontvangt in Abu Dhabi een geschenk van Steven Bergwijn. Het wedstrijdshirt dat hij droeg tijdens de wedstrijd tegen de Graafschap.
 
In de 2e vrije training rijdt Max Verstappen de 2e tijd.

1 Bottas
2 Verstappen +0.044
3 Ricciardo +0.192
4 Hamilton +0.207
5 Raikonen +0.225
6 Vettel +0.333

De verschillen zijn klein. Max Verstappen heeft morgen de laatste kans om de jongste F1-rijder ooit te worden die een pole position pakt.
Maar dat zal lastig worden, want Mercedes en Ferrari zullen in de kwalificatie wel weer een speciale 'qualifying mode' hebben met wat extra PK's.
 
Max Verstappen rijdt slechts de 6e tijd in de kwalificatie. Hamilton op pole.

1 Hamilton
2 Bottas
3 Vettel
4 Raikonen
5 Ricciardo
6 Verstappen
 
Ben benieuwd als de beide Mercedessen weg rijden van de rest, of Hamilton nu deze keer Bottas de overwinning cadeau geeft, zoals die die kreeg in Rusland van Bottas.
 
GP van Abu Dhabi is van start. Max Verstappen heeft een heel slechte start en valt terug naar de 10e plaats.
 
Nico Hülkenberg maakt een megaklapper en de auto ligt op zijn kop. Via het voorwiel van Grosjean wordt de auto gelanceerd.
Safetycar-situatie. Gelukkig heeft Hülkenberg zelf niets.
 
Leclerc ligt gewoon voor Ricciardo, met die Sauber. Dat wordt nog wat als die volgend seizoen een Ferrari gaat besturen.
 
Max Verstappen is in gevecht met Ocon. Ze halen elkaar over en weer in en uiteindelijk rijdt Max weg bij Ocon.
 
Terug
Bovenaan Onderaan