Formule 1

Zo redeneren valt een beetje in de categorie 'met zo'n kort rokje vraagt u er zelf om'. Waarom zoeken we toch altijd (een deel van) de schuld bij slachtoffers. Ik vind dat pervers.
Waarom zoveel risico nemen als je toch veel sneller bent dan Hamilton? Bovendien ziet Max, Ocon toch ook rijden, dan is het niet slim om er maar van uit te gaan dat hij zomaar ruimte geeft? Net alsof je voorrang hebt, en dan niet kijkt of je ook daadwerkelijk voorrang krijgt.
 

Penalty

Winnaar div. Wedstrijdvoor- spellingen
Max Verstappen rijdt de snelste tijd in de 1e vrije training voor de GP van Abu Dhabi. Hij rijdt een halve seconde sneller dan Ricciardo en een seconde sneller dan Bottas en Hamilton. De beide Red Bull's rijden op hypersofts en de beide Mercedessen op de ultrasofts. Raikonen en Vettel rijden op supersofts en zijn daarmee 2 seconden langzamer dan Max.
Er zijn dus grote verschillen in de tijden die op de verschillende bandensoorten gereden worden. Dit kan interessant zijn in de race i.v.m. de bandenstrategie die gekozen wordt.
 

Penalty

Winnaar div. Wedstrijdvoor- spellingen
In de 2e vrije training rijdt Max Verstappen de 2e tijd.

1 Bottas
2 Verstappen +0.044
3 Ricciardo +0.192
4 Hamilton +0.207
5 Raikonen +0.225
6 Vettel +0.333

De verschillen zijn klein. Max Verstappen heeft morgen de laatste kans om de jongste F1-rijder ooit te worden die een pole position pakt.
Maar dat zal lastig worden, want Mercedes en Ferrari zullen in de kwalificatie wel weer een speciale 'qualifying mode' hebben met wat extra PK's.
 

Penalty

Winnaar div. Wedstrijdvoor- spellingen
Max Verstappen rijdt slechts de 6e tijd in de kwalificatie. Hamilton op pole.

1 Hamilton
2 Bottas
3 Vettel
4 Raikonen
5 Ricciardo
6 Verstappen
 

Penalty

Winnaar div. Wedstrijdvoor- spellingen
Nico Hülkenberg maakt een megaklapper en de auto ligt op zijn kop. Via het voorwiel van Grosjean wordt de auto gelanceerd.
Safetycar-situatie. Gelukkig heeft Hülkenberg zelf niets.