Feyenoord - PSV | Zondag 2 december | Eindstand 2-1

Status
Je kunt niet meer reageren.

Rednas

Administrator
Administrator
W8IDShK.png


Onderlinge ontmoetingen
Feyenoord en PSV treffen elkaar voor de 2e maal dit seizoen. Op 4 augustus won Feyenoord in Eindhoven de Johan Cruijff Schaal door PSV na het nemen van strafschoppen te verslaan: 0-0 (6-5). In de strafschoppenserie viel de beslissing na 16 penalty's toen Jordy Clasie raak schoot. Sam Larsson, Sofyan Amrabat (beiden Feyenoord) en Jorrit Hendrix, Angeliño en Pablo Rosario misten vanaf elf meter.

Feyenoord en PSV stonden 124 keer eerder tegenover elkaar in de Eredivisie. Feyenoord won 50 keer, PSV 45 keer en 29 keer werd het gelijk.

Geen club won in de Eredivisie zo vaak van PSV als Feyenoord (50). Ajax volgt met 48 overwinningen op de ploeg uit Eindhoven.

Feyenoord verloor vorig seizoen beide Eredivisie-duels met PSV (1-0 Eindhoven, 1-3 Rotterdam) en kan nu voor het eerst sinds september 2007-december 2008 3 keer op rij verliezen van PSV.

In alle competities kan PSV voor het eerst sinds 1981 opeenvolgende uitwedstrijden tegen Feyenoord winnen. Destijds wonnen de Brabanders in de Eredivisie in april met 0-1 en in september met 2-4 in De Kuip.

Feyenoord won thuis 6 van zijn laatste 8 Eredivisie-duels met PSV (W6-G0-V2).

Vorig seizoen was Feyenoord in de kwartfinales van de KNVB-beker thuis met 2-0 te sterk voor PSV. Larsson en Tonny Vilhena scoorden voor de Rotterdammers.

Coaches Giovanni van Bronckhorst en Mark van Bommel speelden samen bij het Nederlands elftal en bij FC Barcelona. De laatste keer dat de twee samen op het veld stonden, was tijdens de verloren WK-finale van 2010 (0-1 nederlaag tegen Spanje).

Op 17 mei 2006 wonnen Van Bommel en Van Bronckhorst met FC Barcelona de Champions League door Arsenal in de finale met 2-1 te verslaan. Beide spelers begonnen die dag in de basis.

Van Bommel en Van Bronckhorst stonden op 25 maart 1998 voor het laatst als spelers tegenover elkaar in de Eredivisie. Feyenoord won die dag dankzij 2 goals van Bronckhorst met 0-2 op bezoek bij Fortuna Sittard.


Feyenoord
Feyenoord is de serie van 5 thuisduels in 6 wedstrijden begonnen met de 1-0 zege op FC Groningen. Er volgen nog thuisduels met PSV, VVV-Venlo, Fortuna Sittard en FC Utrecht (KNVB-beker). Tussendoor reist de club naar FC Emmen (9 december).

Feyenoord heeft in al zijn 19 thuiswedstrijden in 2018 in alle competities maar 1 thuisnederlaag geleden: de 1-3 tegen PSV op 25 februari 2018 (Eredivisie).

Na die nederlaag tegen PSV won Feyenoord in de Eredivisie 10 keer op rij in De Kuip. Dit is momenteel de langstlopende serie van de huidige Eredivisie-clubs.

Feyenoord komt bij een overwinning op PSV op 29 punten uit 13 Eredivisie-wedstrijden, 7 punten meer dan vorig seizoen (22) en 3 punten minder dan in het kampioensjaar 2016/2017 (32).

Feyenoord heeft dit seizoen een doelsaldo van 23 voor en 13 tegen. Vorig seizoen had de club na 13 wedstrijden een doelsaldo van 23-14.

In alle competities kan Feyenoord voor het eerst dit seizoen 4 wedstrijden op rij winnen.

Feyenoord kan voor het eerst sinds januari-februari 2017 3 Eredivisie-duels op rij de nul houden. Destijds noteerde de club een serie van 6 opeenvolgende clean sheets. Die reeks werd toen door PSV'er Gastón Pereiro beëindigd (2-1 winst voor Feyenoord).

Feyenoord scoorde 1 maal uit zijn laatste 41 schoten tegen PSV in de Eredivisie - Tonny Vilhena (1-3 tegen PSV op 25 februari 2018).

Jens Toornstra maakte de laatste 2 doelpunten van Feyenoord. Met 35 Eredivisie-goals namens Feyenoord staat Toornstra nu op gelijke hoogte met onder anderen de gebroeders Salomon en Bonaventura Kalou, Thomas Buffel en Kees Rijvers. Eerstvolgende op de lijst is Roy Makaay met 36 doelpunten.

In de Eredivisie scoorde Toornstra op 26 februari 2017 thuis tegen PSV (2-1 zege). Sindsdien belandde geen van zijn 11 schoten tegen PSV in het net.

Feyenoord heeft alle 11 thuisduels in de Eredivisie gewonnen waarin Toornstra de score opende.

Feyenoord profiteerde in de Eredivisie 99 keer van een eigen doelpunt. Twee daarvan kwamen op naam van PSV - Jeffrey Bruma in 2015 en Jeroen Zoet op 26 februari 2017.

Tonny Vilhena scoorde in 2018 in 2 duels met PSV - in de beker op 31 januari (2-0 thuiszege) en in de competitie op 25 februari (1-3 thuisnederlaag). Dit zijn Vilhena's enige goals tegen PSV in 14 wedstrijden (alle competities).

Robin van Persie scoorde nog nooit tegen PSV (6 duels met Feyenoord en Arsenal). Van Persie speelde 16 jaar geleden in de UEFA Cup kwartfinales met Feyenoord tegen PSV (1-1, 1-1 (5-4 ns)), waar Mark van Bommel toen aanvoerder was.

Feyenoord heeft zijn laatste 5 Eredivisie-duels waarin Robin van Persie niet in actie kwam, allemaal gewonnen.

Nicolai Jørgensen maakte in 5 duels met PSV nog geen doelpunt (alle competities). Tegen geen enkele andere Nederlandse club speelde hij meer dan 5 maal zonder te scoren (Ajax en Heracles ook 5 duels, 0 goals).

Steven Berghuis kwam in 10 officiële wedstrijden PSV geen enkele keer tot scoren.

Jeremiah St. Juste keert terug van een schorsing. Tyrell Malacia staat op scherp.


PSV
PSV heeft na 13 speelronden nog steeds een 100% score. De club is nu nog 4 wedstrijden verwijderd van het Eredivisie-record dat ook op naam staat van PSV: winst in zijn eerste 17 Eredivisie-duels in 1987/1988.

PSV kan voor de 3e keer 14 opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden winnen: september 1985-maart 1986 (14) en mei-december 1987 (22, Eredivisie-record).

PSV is al 20 competitieduels op rij ongeslagen (W17-G3-V0), sinds een 5-0 uitnederlaag bij Willem II op 10 maart 2018.

Mark van Bommel scherpte afgelopen speelronde tegen sc Heerenveen (3-0) zijn eigen record aan door als trainer zijn eerste 13 Eredivisie-duels te winnen. Dat lukte nog geen andere coach in de Eredivisie.

PSV scoorde dit seizoen al 46 keer. In 2012/2013 had de club voor het laatst meer doelpunten gemaakt na 14 wedstrijden (destijds 49 goals).

PSV kwam dit seizoen 1170 minuten in actie en keek slechts 4 minuten tegen een achterstand aan (tegen FC Groningen). Feyenoord stond 180 minuten achter.

Luuk de Jong is dit seizoen met 12 treffers topscorer in de Eredivisie. Hij heeft nu al zijn totaal van 12 goals (in 28 wedstrijden) van vorig seizoen geëvenaard. De Jong scoorde in 8 van zijn laatste 9 Eredivisie-wedstrijden.

De Jong heeft in zijn laatste 10 wedstrijden tegen Feyenoord niet gescoord (alle competities). Hij maakte in totaal 4 doelpunten in 17 wedstrijden tegen Feyenoord, waaronder een hattrick op 17 december 2014 (4-3 thuiszege met PSV).

De Jong heeft de laatste 17 Eredivisie-wedstrijden waarin hij in actie kwam allemaal gewonnen. De laatste spelers die 18 Eredivisie-duels op rij wonnen waarin zij in actie kwamen, waren 6 Ajax-spelers uit het seizoen 1995. De laatsten die dit namens PSV presteerden waren 9 spelers in 1987.

Feyenoord is de tegenstander waartegen De Jong het vaakst speelde (17), en waar hij ook het vaakst van verloor (8).

Gastón Pereiro maakte in elk van zijn laatste 3 Eredivisie-duels met Feyenoord een doelpunt. De enige PSV'er die in 4 duels op rij tegen Feyenoord scoorde, was Romario van 1991-1993.

Hirving Lozano scoorde niet in zijn laatste 3 uitwedstrijden in de Eredivisie. Hij noteerde nog niet eerder een reeks van 4 uitduels op rij zonder treffer in de Eredivisie.

Lozano zag tegenstanders het vaakst beboet worden dit seizoen: 11 gele kaarten en 2 rode kaarten (Morten Thorsby en Danilho Doekhi) vielen tegenstanders van Lozano ten deel.

Lozano speelde in de Eredivisie nog niet tegen Feyenoord. Hij kwam dit jaar wel tegen de club in actie in de strijd om de Johan Cruijff Schaal en de KNVB-beker (0 goals).

Lozano gaf dit seizoen 5 assists in de Eredivisie en allemaal waren die op Luuk de Jong. Geen enkele doelpuntenmaker maakte dit seizoen meer goals op aangeven van een specifieke speler.

Donyell Malen is in al zijn 17 Eredivisie-wedstrijden nog ongeslagen. De enige speler die meer Eredivisie-duels speelde zonder ooit te verliezen, is Leandro Bonfim (ook PSV, 2002-2005), die 18 duels in de Eredivisie in actie kwam zonder ook maar eenmaal te verliezen.

Nick Viergever kan met 4 verschillende clubs van Feyenoord winnen in de Eredivisie (momenteel Ajax, AZ en Sparta). Slechts 3 spelers wonnen met 5 teams van de Rotterdammers: Frans Thijssen, Nico Jalink en John Veldman.
 
Laatst bewerkt door een ninja:
De wedstrijd waarvan heel 020 verwacht dat we punten laten liggen. Maar ja, dat dachten ze ook van de wedstrijd tegen Heerenveen. Ik wacht nog ff op wat er vanmiddag gebeurd, met een bewegelijke Doan van Groningen kan het zo zijn dat een van die harkers achterin niet het eindsignaal haalt.
 
Gelijkspel 1-1 en niet geruststellend is dat de drie volgende eredivisie wedstrijden voor Ajax erg gemakkelijk zijn alleen de laatste van het jaar Utrecht uit is lastig.
 
Einde aan een reeks, of vulling voor de zegekar?

Ik verwacht een overwinning voor PSV. Zeker als Robin van Persie niet kan spelen.
Zowel PSV als Ajax winnen de laatste weken de wedstrijden erg gemakkelijk. Ajax heeft geen moeite gehad met Feyenoord. PSV hoeft het zelfs in De Kuip niet erg lastig te krijgen als ze van eigen kracht uitgaan. Feyenoord zal er een fysiek zware wedstrijd van willen maken, de kans op rode kaarten voor Feyenoord is groot. Hopelijk komt PSV er blessurevrij uit als Feyenoord de botte bijl hanteert.
Over een paar weken moet PSV tegen Heracles en die zijn mooi op tijd volledig uit vorm. In de laatste 4 wedstrijden slecht 1 punt en de laatste 3 wedstrijden allemaal verloren. Als PSV van Feyenoord wint kan de reeks overwinningen nog lang voortgezet worden. Een nieuw record lonkt aan de horizon.
 
Dit PSV hoeft voor niemand bang te zijn. Ik denk dat we winnen. Niet dik, maar een 1-2 Of zo.
 
Poe. Een lastig potje. Feyenoord gaat zich wel opladen voor deze wedstrijd.

Dat deed Feyenoord voor de wedstrijd met Ajax ook. Ze gingen als dolle stieren van start en na 5 minuten moesten ze met 10 man verder en hadden ze eigenlijk al 2 rode kaarten moeten hebben. :maniac:
 
Pfoe, heb het laatste half uur van FEY-GRO gekeken tijdens het koken. Mijn ogen branden nog na, wat n slechte wedstrijd.

Aantal dingen om rekening mee te houden
- het veld is gewoon beroerd, gleden aardig wat spelers weg. Goed schoeisel is nodig.
- niet verslappen en na een gewonnen duel niet denken dat je d'r bent, net zoals in n slechte jaren 90 thriller komen die gasten nog altijd weer een keer terug
- iets meer scherpte voor de goal dan FcG

Redden we dit, en dat lijkt mij niet een hele zware opgave, dan is 42 uit 14 zeker mogelijk.
 
Laatst bewerkt:
Pfoe, heb het laatste half uur van FEY-GRO gekeken tijdens het koken. Mijn ogen branden nog na, wat n slechte wedstrijd.

Aantal dingen om rekening mee te houden
- het veld is gewoon beroerd, gleden aardig wat spelers weg. Goed schoeisel is nodig.
- niet verslapen en na een gewonnen duel niet denken dat je d'r bent, net zoals in n slechte jaren 90 thriller komen die gasten nog altijd weer een keer terug
- iets meer scherpte voor de goal dan FcG

Redden we dit, en dat lijkt mij niet een hele zware opgave, dan is 42 uit 14 zeker mogelijk.
Tsja, als je je verslaapt, moeten we het w heel bond maken. Wedstrijd is pas om 14.30
 
Ben benieuwd. Als we deze wedstrijd winnen dan voelen de 5 punten voorsprong, van uitgaande dat Ajax ook wint, nog een stuk fijner. Denk toch dat dit één van de moeilijker wedstrijden, op papier, word dit seizoen. Qua selectie zijn we wel sterker in mijn optiek.
 
In de Kuip gebeuren vaak vreemde dingen. Toch verwacht ik niets anders dan een overwinning voor PSV. Ajax heeft gewacht op dit soort wedstrijden, en nu is het aan ons om antwoorden. We zijn op volle oorlogssterkte en we hebben alles nog gewonnen in de competitie dus ik heb er wel vertrouwen in.
 
Status
Je kunt niet meer reageren.
Terug
Bovenaan Onderaan