Coronavirus

Iemand dwingen een prik te nemen en anders buiten te sluiten en als paria te behandelen als overheidsbeleid vind ik best iets dat je mag evalueren.
Sowieso zouden ze er goed aan doen vaker te evalueren wat ze hier en daar besloten hebben of tot wet gemaakt.
En dat geldt zeker voor "dansen met Jansen" en dat soort ongein.;)
 
Zorg China wankelt door covid: 'Tekort aan middelen, artsen overbelast' - https://nos.nl/l/2457551

Het blijft een raar land. Van zero covid naar alle remmen los en vervolgens zeggen dat er niks aan de hand is.
Onderschat de rol van wantrouwen/idealisering van eigen kennis en kunde niet hierin. https://www.economist.com/graphic-d...-sinovac-compares-with-biontechs-mrna-vaccine

De minder effective vaccins, gecombineerd met nauwelijks exposure door de strenge regels, maken de Chinese bevolking hierin erg kwetsbaar. Velen zijn niet gevaccineerd, en zij die het wel zijn zijn minder goed beschemd. Het is vooral triest als je weet dat er ruim voldoende betere vaccins zijn geproduceerd voor de afvalbak. Overigens talloze andere landen die van sinovac afhankelijk zijn geweest, maar daar is via minder strickte regels door natuurlijke besmetting wel meer weerstand dan in China.
 

Bijlagen

  • Screenshot_20221224-122527_Chrome.jpg
    Screenshot_20221224-122527_Chrome.jpg
    32,6 KB · Weergaven: 2
Laatst bewerkt:
Dan nog, tig jaren 1kindpolitiek, nu gemiddeld 1,3 kind per stel. Das niet doorfokken maar krimp.

Sterker nog dat is lager dan de 1.54 in NL.
 
Laatst bewerkt:
En laat zien dat de natuur een slechte hygiëne en doorfokken gewoon keihard afstraft.
Je kunt je ook afvragen of hygiëne (zoals we die nu kennen) überhaupt natuurlijk is. Ik denk dat het overmatige fokken van dieren (voor consumptie) voor die overvolle wereld een veel groter probleem is en heb wel eens gedacht dat Corona eigenlijk een hele natuurlijke oplossing van de natuur was om wat aan die overbevolking te doen. Alleen staat onze ethiek - los van de ‘natuurlijke’ overlevingsdrang van organismen - al een poosje haaks op alles wat eigenlijk heel natuurlijk is.
 
Gaan die gekke Chinezen nu voor de 2 keer het virus verspreiden? Zullen we ze als bedankje Taiwan schenken? Of doen we er ditmaal wel iets aan?
 
Terug
Bovenaan Onderaan