Algemene Nieuwsberichten

De Bouterbaas

Grappigste forummer 2020
Ook interessant is de discussie rondom discriminatie. De Texas schutter werd rustig gearresteerd, terwijl een zwarte man zonder wapens met excessief geweld wordt aangepakt, al dan niet meteen wordt doodgeschoten.
 

De Bondscoach

Maoïst van lichte zeden
Het deel van de VS met hun sterke geloof in het recht op wapens en hun sterke afkeer van een overheid is een even groot risico als het moslimfundamentalisme. En de vijver waaruit gevist wordt is vaak dezelfde; instabiele alleenstaande mannen van rond de 20 jaar, die zich een loser voelen en zich laten inspireren door eenduidig denkmateriaal met een stevige vijand.

Het grootste gevaar zijn dus die instabiele mannen van rond de 20 jaar...
 

TotalBB

Routinier
Pfff, wat een drama, El Paso. Zullen we nu écht even ophouden met terrorisme te verbinden met alleen maar islam? We hebben nu de moordpartij op socialisten in Noorwegen, Joden in Pittsburg, moslims in Christchurch, zwarten in Charleston... Nu El Paso. De moordaanslagen op politici Cox in Engeland en Lübke in Duitsland. Allemaal door extreem-rechts geïnspireerd...
Wil aanslagen uit naam islam niet bagatelliseren - het is een reëel gevaar. Maar 'zij' zijn het gevaar, en 'wij' de slachtoffers, is niet langer houdbaar.
Dat was het al lang niet meer...

https://www.statista.com/statistics/476456/mass-shootings-in-the-us-by-shooter-s-race/
 

-040-

Assistent Bondscoach
Met deze getallen is het wat mij betreft ook duidelijk dat het nooit zo is geweest. Heb overigens ook nooit t idee gehad dat dat zo genoemd is. Trump geeft buitenlanders van veel de schuld, maar niet mass-shootings (wel drugs, verkrachting, moorden etc.)

Trump zou gewoon zeggen dat witten gewoon beter kunnen schieten.
 

Be The Ball

International
Interessant; toch even gekeken op de luie zondag. Vond de Soros-conspiracy theory wel ronduit lachwekkend. Dat mensen oprecht in dit soort onzin geloven. Wellicht ook niet heel gek wanneer je ziet dat blijkbaar alle media zijn gekocht door de overheid. De meesten horen simpelweg geen ander geluid en de media die dit wil doen houden blijkbaar moeilijk stand omdat ze geen adverteerders kunnen strikken. Triest om te zien.

Wel schrijnend dat de EU blijkbaar de projecten van een corrupte bende financiert. Ik snap het nog steeds niet helemaal als ik eerlijk ben. Heb jij meer inzicht waarom dit precies gebeurt? Het kan niet zo zijn dat de EU dit allemaal niet weet, maar wat is hun belang hierbij? Het gaat toch juist tegen alle belangen van de EU in om de kant te financieren die hen verafschuwt?
Het is exact de vraag die ik ook heb. Is het beleid van de EU mogelijk al gewijzigd t.a.v. subsidies en kan de EU dat dan ook zomaar doen? Helaas heb ik nog geen jaar overzicht van de subsidie gelden per land kunnen vinden. Wel losse tabelletjes maar dat is dan weer appels met peren...

Ik vermoed echter dat het voor de EU lastig te bewijzen is totdat er een echt onderzoek gaat plaatsvinden. Op deze wijze doorgaan is absoluut geen strak plan.
 

Mikasa

Internationale Legende

Mikasa

Internationale Legende
Geen idee qaarom dit ooit zo geregeld is. Maar als ik t goed heb is dit zo ongeveer wereldwijd zo. Afschaffen zal tot een diplomatieke rel leiden.
Snap ik. Dan zou het overal zou moeten zijn. Er zal een reden voor zijn. Maar ik zie hem niet.
 

Mikasa

Internationale Legende
De diplomaat moet onbelemmerd zijn/haar taak kunnen uitvoeren, geregeld in het verdrag van Wenen. Als je ff googled vindt je er zat over.
Te lui natuurlijk. Maar heb je het overtreden van de wet nodig om je werk te doen als diplomaat? Dronken rondrijden of je gezin molesteren?
 

-040-

Assistent Bondscoach
Te lui natuurlijk. Maar heb je het overtreden van de wet nodig om je werk te doen als diplomaat? Dronken rondrijden of je gezin molesteren?
Er zijn natuurlijk ook landen waar bepaalde uitspraken al voldoende zijn om je in de cel te gooien (of erger)
 

De Bouterbaas

Grappigste forummer 2020
De diplomaat moet onbelemmerd zijn/haar taak kunnen uitvoeren, geregeld in het verdrag van Wenen. Als je ff googled vindt je er zat over.

Vindt moet zonder t. Gebruik een hulpwerkwoord om te bepalen hoe het geschreven moet worden, bijvoorbeeld 'lezen' en dan zie je dat de t in dit geval niet gebruikt wordt. Zomaar een tip op deze dinsdagmorgen.
 
Bovenaan Onderaan