Voetbal technisch is het zeker nog niet groots, maar er zijn nu meer kinderen die voetballen dan aan honkbal, basketbal, of American football doen, in club verband. En zoals het gezegde gaat, "wie de jeugd heeft, heeft de toekomst."

Echt? Dan zou het binnen nu en een aantal jaar moeten exploderen, gezien je daar even alle traditionele volkssporten van de VS noemt die blijkbaar het nu afleggen tegen voetbal wat betreft aanwas aan jeugd.
 
Echt? Dan zou het binnen nu en een aantal jaar moeten exploderen, gezien je daar even alle traditionele volkssporten van de VS noemt die blijkbaar het nu afleggen tegen voetbal wat betreft aanwas aan jeugd.
Ik heb het over recreatieve sport, dus YAFL (Young America Football League), Little League Baseball, Youth Basketball League, die leggen het af van AYSO (American Youth Soccer Organization). In High School en College zijn de "klassieke" Amerikaanse sporten nog altijd het populairst, omdat die veel geld op leveren, zowel commercieel met sponsors en TV rechten (college/universities), en van zogenaamde "boosters." Dat zijn veelal almuni die geld geven specifiek aan de athletic department van hun school. Dat zijn vaak ouderen die minder met soccer hebben.

De grootste "handicap" die voetbal heeft ten opzichte van Amerikaanse traditie sporten blijft het ontbreken van onderbrekingen (time outs). Een American Football wedstrijd duurt qua spel tijd 60 minuten, maar neemt gemiddeld meer dan twee uur in beslag met time outs en zo. Dus daar komen de reclames, lees inkomsten voor de TV zenders. De Super Bowl neemt minstens 4 uur in beslag! Basketball heeft specifieke TV time outs, zodat er gegarandeerd reclame blokken kunnen worden uitgezonden. Honkbal idem ditto, met tussen elke wisseling van slagbeurt reclames (of als er een werpers vervanging is). Dus voor de Amerikaanse TV blijft voetbal commercieel minder aantrekkelijk dan die andere sporten.
 
Niet te veel ajax spam hier aub, het is nog altijd een PSV forum
En ik maar denken dat de header "Ajax" onder "Overig Voetbal," "Eredivisie" betekent dat het op dit gedeelte van het forum over Ajax zou moeten gaan... :maniac::rolleyes:
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan