Het is eigenlijk typisch dat je Ajax het beste kan bestrijden met (gedoseerd) offensief spel (zoals Heracles) en PSV juist met zeer defensief spel en hopen op een geslaagde uitbraak.
Je moet ze afjagen, het middenveld in handen krijgen, en elke 2e bal moet voor PSV zijn. Laat ze niet voetballen, door terug naar achteren te trekken. Zet Blind onder druk zodat hij fouten gaat maken. Speel uit, zoals thuis en je speelt ze van de mat...:HB:
 
Sjaakie wordt een beetje standaard, onoriginal, en bovendien ook erg saai. Twee penalty's zelfs, toe maar joh. En die van De Jong? Oh inderdaad, vergeet die ook ff voor het gemak. Clown, echt een clown.. Dat die nog een podium krijgt. Na twee minuten, switch die al naar PSV. Kerel is meer bezig met PSV, dan met Ajax. Zal wel te maken hebben dat De Graafschap nog in zijn hoofd spookt, of het kampioenswedstrijd PSV - Ajax van vorige jaar. Ik zou er ook jarenlang nog duizelig van worden op die leeftijd.

Dan heb ik meer respect voor die Kale en Kokkie kerels inderdaad. Stuk realistischer, en ze zijn ook altijd lachen als Ajax verliest. Bovendien zijn ze ook erg kritisch naar hun eigen club en kijken niet zo erg naar ons, wat Sjaakie wel altijd doet.
 

Der Jaufe

Assistent Bondscoach
Winkels sprak onlangs het de hoofdredacteur van dagblad AS over de naderende ontmoeting. "Voor ons is Ajax vooral een herinnering, zei hij. Eind jaren zestig kwamen ze hier voor het eerst spelen, toen kenden wij alleen het wasmiddel dat Ajax heet", vertelt de in Catalonië woonachtige journalist aan het Algemeen Dagblad. "Het Nederlandse voetbal is nu opnieuw niet meer dan een wasmiddel, ze kennen er niet zo veel van."
Hier t hele bericht