Kookkunsten / recepten

Ik lees vlees..... iemand hier een kamado? Ik heb zelf de Kamado Joe en ik moet zeggen.... een kamado( green egg..kamado joe...bastard of welk ander merk dan ook) is een absolute aanrader. Dit is geen bbq meer maar een complete buitenkeuken...pulled chicken...lasagna...draadjesvlees....spare ribs....pompoensoep...brood...verse pizza....gerookte zalm....heilbot....brisket....echt alles kan op dat ding. Laatst kaas koud gerookt...das pas lekker op een borrelplankje. Maar als er iemand is die er ook één heeft... voel je vrij om recepten te delen.
 
Leuk!
Dat is een bijgerecht en dat eet je gewoon er bij. Ik zou het niet er over heen doen.
Ben benieuwd:)

Ging er prima in! Wel een hoop gedoe om die boontjes te pellen, heb dat na een stuk of 20 boontjes maar opgegeven en gewoon met schilletje erdoor gedaan. Denk dat ik alleen een beetje teveel water erbij gedaan waardoor het wat nattig werd. Maar een leuk recept om een keer te proberen!
 
  • Leuk
Reactions: IPF
Ging er prima in! Wel een hoop gedoe om die boontjes te pellen, heb dat na een stuk of 20 boontjes maar opgegeven en gewoon met schilletje erdoor gedaan. Denk dat ik alleen een beetje teveel water erbij gedaan waardoor het wat nattig werd. Maar een leuk recept om een keer te proberen!
Wat je kunt doen als je eten wat waterig wordt: 2 eetlepels bloem in wat olie 2 minuten bakken en een beetje water bij doen, roeren zodat het niet klonterig wordt en dat toevoegen aan zo’n schotel en een paar minuten laten koken. Het bindt het geheel heel goed.
En nee Teamspirit hier wordt de bloem niet gebruikt voor brandende vingers :maniac::grin:
 
Deze week proberen we - op aanraden van mijn zus - wel een of andere nepkipburger. Ik heb het de rest nog maar niet verteld.
Nou, gisteren de "kip"burgers van Vivera gegeten. De jongste zoon vond ze erg lekker: "deze moeten we altijd eten". De rest vond ze ook prima. Ik blijf vinden dat het minder is dan vlees, maar zo voor af en toe......
 
Ik lees vlees..... iemand hier een kamado? Ik heb zelf de Kamado Joe en ik moet zeggen.... een kamado( green egg..kamado joe...bastard of welk ander merk dan ook) is een absolute aanrader. Dit is geen bbq meer maar een complete buitenkeuken...pulled chicken...lasagna...draadjesvlees....spare ribs....pompoensoep...brood...verse pizza....gerookte zalm....heilbot....brisket....echt alles kan op dat ding. Laatst kaas koud gerookt...das pas lekker op een borrelplankje. Maar als er iemand is die er ook één heeft... voel je vrij om recepten te delen.
Tsja...ik ben niet tegen, maar die dingen zijn meestal niet echt goedkoop. Dan is mijn Weber ook voldoende vooralsnog.
 
Ik dacht eens te zoeken naar een gezond en duurzaam broodbeleg. Lees: geen vlees, kaas of zoet. Ging ik op het potje van de groentespread kijken. Die stond boven de jam en niet voor niks. Exact evenveel suikers. Dan toch maar gewoon kaas of worst op brood.
 
Ik dacht eens te zoeken naar een gezond en duurzaam broodbeleg. Lees: geen vlees, kaas of zoet. Ging ik op het potje van de groentespread kijken. Die stond boven de jam en niet voor niks. Exact evenveel suikers. Dan toch maar gewoon kaas of worst op brood.
Probeer eens hummus met avocado en tomaat.
 
Terug
Bovenaan Onderaan