afonso henriques
Routinier
Warm fruit, ben ik zelf ook zeker geen liefhebber van. 't Gebeurt wel eens, maar ik geef echt eerder de voorkeur aan groenten.
Warm fruit?
Alleen gegrilde ananas bij de picanha.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Let op: This feature may not be available in some browsers.
Warm fruit, ben ik zelf ook zeker geen liefhebber van. 't Gebeurt wel eens, maar ik geef echt eerder de voorkeur aan groenten.
Jaren terug een Snapper gegeten in n hotel in Valkenburg (L) met een warme fruitsaus (o.a. druiven) sinds dien ben ik pro fruitWarm fruit?
Alleen gegrilde ananas bij de picanha.
Warm fruit, ben ik zelf ook zeker geen liefhebber van. 't Gebeurt wel eens, maar ik geef echt eerder de voorkeur aan groenten.
Pasta als in Italiaanse pasta?Pff, geen warm fruit. Hier gooien we regelmatig pasta met kip, banaan, appel, ananas en rozijnen op tafel. Aangemaakt met ketjap, kerrie, djahe. Een van de favorieten van de kinderen. (happy met de makkelijke eters)
Prima, hoor. Maar sta niet per se voorin de rij.Gebakken banaan?
Ja, tricolore fusili Een op t oog hele vreemde, geef ik direct toe. Heb t recept ooit ergens opgedoken en geprobeerd,onder het motto, ach wie weet is het wat. Keert hier nu maandelijks terug.Pasta als in Italiaanse pasta?
Wat is dit dan voor combinatie?
Het wordt vandaag de Perzische aubergine schotel (rundvlees) in huize IPF. Geserveerd met op zijn Perzisch gemaakte witte rijst waarbij iedere Iraniër een moord zou willen plegen voor de crunchy rijstkorstje-bodem die je gaat doppen in de rode saus van de aubergine schotel.
+1Heb je het recept voor ons?
Als ik aubergine 5 minuten laat staan wordt het al bruin, wat gebeurt er na een uur?- vooraf: aubergine schillen en verticale snijden. Niet te dik of te dun snijden. Strooi wat zout er overheen en laat het een uur staan.
Pfoe, bedankt voor t posten, ik weet nog niet of ik mij hier aan ga wagen. Aubergine is net 1 van die dingen waar men hier niet op zit te wachten. Wie weet probeer ik de saus en t vlees gewoon een keer.Hier het recept. Houd er rekening mee dat je ongeveer 2,5 uur ( niet de hele tijd intensief) hier mee bezig bent.
Voor de aubergine schotel:
Ingrediënten: rundvlees, uien, aubergine, tomaten, tomatenpuree, citroensap, zout, peper, kruiden, gemalen saffraan, zonnebloemolie
- vooraf: aubergine schillen en verticale snijden. Niet te dik of te dun snijden. Strooi wat zout er overheen en laat het een uur staan.
- vooraf: Witte basmati rijst ( ik gebruik het merk Tilda van AH) goed wassen totdat het water helder is. Daarna in ruim heet/warm ( hoeft niwtwater 1 uur laten staan.
- Vooraf: gemalen saffraan ( twee theelepels) laten trekken in heet gekookt water ( een glas).
1. Rundvlees: Wassen, afdrogen en snijden in blokken
2. Uien ( niet te lang) bakken en kurkuma ( niet te veel anders wordt je saus bitter), curry kruiden, zout en peper naar smaak, toevoegen
3. Voeg blokken rundvlees toe en bak het geheel goed.
4. voeg nu 2 eetlepels tomatenpuree toe en het geheel 2 minuten bakken op een laag vuur. Voeg daarna de gepelde tomaten ( gesneden in blokken) toe plus de citroensap ( een kwart beker).
5. Laat het geheel 10 minuten op een laag vuur koken. Voeg hierna 2 bekers heet gekookte water toe aan het geheel. Laat het eerst het kookpunt bereiken en zet de pan ( liefst een steenpan, of een Tefal pan) 1,5 uur op een laag vuur.
Let op: je moet af en toe roeren in de pan en indien nodig een klein beetje water toevoegen. Ik voeg zelf ook steeds een paar lepels van saffraan water toe.
6. aubergines bakken: probeer eerst de overtollige sap per schijf er uit te persen met de hand! Want anders trekt de aubergine bij het bakken alle olie in zich en moet je steeds olie toevoegen.
7. kijk nu naar de staat van je rundvlees: haal een van blokjes uit de pan en voel met een vork of het makkelijk door het midden valt. Dan is je vlees klaar. Voeg hierna de gebakken aubergines toe aan het geheel en laat dat nog eens 10 minuten op een laag vuur een geheel vormen.
B. Basmati rijst ( hier moet je zo ongeveer 50 minuten voordat het vlees gekookt is mee beginnen).
Vooraf: zet alvast een vergiet ( met niet al te grote gaten) in je aanrecht/afwasbak
1. Zet een steenpan/Tefal pan of iig een pan die een niet te dunne bodem heeft met ruim water en twee eetlepels zout op het vuur en laat hem koken.
2. hierna het water van de rijst die je had laten staan weggooien en de rijst toevoegen aan het gekookte water op het vuur.
3. Laat het geheel even koken en zet het vuur op de middenstand. Een paar keer roeren maar niet al te vaak! Dit geheel 4 minuten laten koken ( vuur niet te laag of te hoog).
4. Haal de pan van het vuur, giet de rijst in het vergiet en vul je pan met koud water en gooi dat over de rijst in het vergiet. Laat het even lekken.
5. Zet de pan weer op het vuur. Voeg twee eetlepels water en 5 eetlepels ( of meer op gevoel) zonnebloemolie toe. Het vuur eerst hoog zetten en wanneer water en olie heet zijn, het vuur weer verlagen. Voeg nu de gekookte rijst toe. Probeer het gehele rijst wat meer in het midden te krijgen/te positioneren met een skimmer lepel.
6. het vuur eerst hoog zetten, 3/4 minuten en daarna het vuur op de laagste stand. De rijst moet hierna 30-40 minuten trekken ( hoe meer rijst, hoe meer minuten nodig). De crunchy rijst bodem is nu in de maak!
7. Zet het vuur uit. Voeg 2 eetlepels olie toe aan de rijst en probeer met een skimmer lepel de rijst enigszins en heel voorzichtig te “ roeren”, zodat de olie zich verspreidt en de rijstkorrels uit elkaar trekken. Wanneer je de rijst van boven steeds scheept op de borden, dan zie je vanzelf de crunchy bodem.
8. Doe 4 eetlepels van de rijst in een kleine kom en voeg wat saffraan water ( een kwart van je glas) toe en roeren door elkaar. Hierna bij elke bord witte rijst, een beetje van je saffraan rijst er over heen, topping maken.
Hoe langer je de rijst op een laag vuur hebt laten staan, hoe dikker de bodem wordt. De crunchy bodem komt bij ons dan op de tafel en iedereen pakt daar een stukje van gooit veel saus van de schotel er over heen. En als het wat zachter is, na 1 minuut, eet je het dan.
Bij het nemen van vlees en aubergines is het belangrijk dat je ook genoeg saus er bij neemt. De smaak zit hem namelijk in die saus!
Ik serveer dit gerecht vaak met een frisse salade er bij.
Eet smakelijk!
Pfoe, bedankt voor t posten, ik weet nog niet of ik mij hier aan ga wagen. Aubergine is net 1 van die dingen waar men hier niet op zit te wachten. Wie weet probeer ik de saus en t vlees gewoon een keer.
Snap ik, heb ook meerdere (veg.) gerechten hier gemaakt met aubergine, maar 2 van de 3 kinderen maak ik echt niet blij. Doe zoiets dus 1x per half jaar, niet gebruiken is geen optie, smaak ontwikkeld zich immers ookAls aubergine goed bereid is, vind ik het een vrij vlezige smaak hebben. Toch in ieder geval het meeste van de soorten groenten die wij thuis eten. Als ik ik een vegetarische maaltijd heb, is het vaak met aubergine.
Wordt nog bruinerVraagje:
Als ik aubergine 5 minuten laat staan wordt het al bruin, wat gebeurt er na een uur?
Ja eerst driftig +1 schrijven om daarna te zeggen dat aubergine eigenlijk jullie ding niet isPfoe, bedankt voor t posten, ik weet nog niet of ik mij hier aan ga wagen. Aubergine is net 1 van die dingen waar men hier niet op zit te wachten. Wie weet probeer ik de saus en t vlees gewoon een keer.
Je kunt dat ook maken met courgette. Die hoef je iig niet te schillen of een uur te laten staan.
Ja eerst driftig +1 schrijven om daarna te zeggen dat aubergine eigenlijk jullie ding niet is
Was geïnteresseerd in wat jij ging doen, was niet voor persoonlijk gewinJa eerst driftig +1 schrijven om daarna te zeggen dat aubergine eigenlijk jullie ding niet is
Je kunt dat ook maken met courgette. Die hoef je iig niet te schillen of een uur te laten staan.