Even mijn eierdop opzetten hoor..

Het kan aan mij liggen maar wanneer PSV spelers verkoopt wordt in de media steevast een te laag gebruikt zoals nu en ook bij bijvoorbeeld Memphis. Als PSV iemand koopt meldt de media telkens maar weer een te hoog bedrag, zoals bij Lozano. Die ook zogenaamd 15 miljoen had gekost, maar waar naar later bleek slechts rond de 10 te zitten.. Bij Ajax lijkt het gek genoeg altijd andersom het geval #Frenkie90miljoen #Sulejmani12miljoen
 
Niet helemaal zo. In de tijd van de Boer's betonvoetbal waar zelfs rasechte ajacieden knettergek van werden, kregen ze hun spelers goed verkocht. En nadat Bazoer bij Bosz lekker op de bank zat en Ajax al weer een paar seizoenen prijslood was kregen ze evenveel voor hem als PSV krijgt voor de topscorer van de Eredivisie.

Ja, ajax verkoopt beter. Zal door naam, gekte en hoop komen. Iedere speler is de nieuwe Van Basten, Rijkaard, Sneijder of Cruijff. Totdat na 2 seizoenen blijkt dat het niet zo is.

Maar on topic: Luuk de Jong heeft net zo goed een seizoen gehad dat hij geen knikker raakte, en niemand, maar dan ook niemand meer dan 5 miljoen voor hem wilde geven. 5 seizoenen bij PSV, waarvan 2 mislukt. Die 15 miljoen is het resultaat van afgelopen seizoen. Veel is het niet, maar je weet niet wat het gaat worden. Bij Feyenoord bellen ze nog steeds op naar die club die 20 miljoen voor Jörgensen bood....
Ik vind het wel jammer dat ie gaat. Ook in topwedstrijden liet hij zich zien, ook een speler die er altijd voor ging....
 
Bah, weer dat Berghuis gerucht.

Inderdaad, Berghuis halen is gebrek aan ambitie.
Hij moet (al dan niet terecht) veel kosten, ze vragen zelfs meer dan P.S.V. deed voor LdJ.
Zit geen tot weinig rek meer in en heeft weinig restwaarde.
Vind het bedrag bij Bruma weer niet zo schokkend omdat die zich nog kan ontwikkelen en dus wat kan opbrengen.
Koop je een speler van de leeftijd Berghuis voor dat bedrag moet het een significante versterking zijn van een bepaald niveau (denk aan een niveau Alex, Guardado, Nilis, Kezman) dan kun je dat bedrag wel uitgeven zonder al te veel terug te verwachten in contanten maar dat soort spelers maken wel een groot verschil en lieten elftallen groeien.
Berghuis doet dat allemaal niet.
 
Dit gaat ons zoveeeeel punten kosten, welke profs of amateurs we ook voorin hebben, de wil drive en instelling als die van LdJ zal niemand benaderen.

Hij trok de kar zo vaak vooruit, dat zie je weinig verwende aanvallers nog doen.
 
Luuk , bedankt voor alles en veel succes in Sevilla. En uiteraard, ook bedankt voor de 15 miljoen euro....hopelijk weet JDJ die verantwoord ( lees: in de achterhoede investeren ) uit te geven.
 
Gemengde gevoelens. :):sad: Komend seizoen moet iemand anders de bal erin schieten en koppen. Hopelijk slaagt hij nu wel in het buitenland.
Bedankt Luuk en succes in Sevilla. (Y)
 
Toch jammer, hoe goed of slecht hij ook was... hij ging er altijd voor. Hoe vaak had hij zn hoofd niet kapot. Naast zn goals zullen we zn strijd en (wils)kracht missen!

Voordeel van zn vertrek is dat we met een dynamischere spits kunnen spelen waardoor we wellicht wat attractiever kunnen spelen.
 
Maar wie o wie gaat nu captain worden, ik zie echt 0 geschikte mensen. Je moet er niet aan denken dat straks Hendrix of Zoet je eerste captain is als boegbeeld. Als Afellay fit is en basis gaat spelen dan hem maar of onze stoomlocomotief rechtsachterin?
 
Terug
Bovenaan Onderaan